Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugen der gik: Hoeneß i Hoffenheim, farvel til Ralf Rangnick og nye Reus-problemer - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugen der gik: Hoeneß i Hoffenheim, farvel til Ralf Rangnick og nye Reus-problemer

Det har været en forholdsvis rolig uge på transfermarkedet, men det betyder bestemt ikke, at det er gået stille for sig i Fodboldtyskland. Her følger et overblik over ugens vigtigste historier.

 

Ralf Rangnick farvel i Red Bull
Han er om nogen manden bag RB Leipzigs succes, og hvis vi strækker den lidt ud, Red Bulls succes. Men efter otte succesfulde år trækker det op til en afsked mellem RB og fodboldprofessoren. BILD og andre tyske medier skriver om en ophørelse af samarbejdet, og det sker som følge af de sidste mange ugers skriverier om Milan som potentiel ny arbejdsgiver for Rangnick. Det blev som bekendt ikke til noget, og nu skulle RB ledelsen så have svært ved at se en fremtid for Rangnick i klubben, når han så tydeligt gerne vil væk.

 

Gladbach hylder loyal fan fra tv-program.
Et klip med en Gladbach fan, der nægter at besvare et spørgsmål om FC Köln i et tysk quizprogram er gået viralt. Manden gav i øjeblikket afkald på 500 euro, fordi han ikke ønskede at udtale navnet på FC Köln på spørgsmålet om, hvem der vandt 2. Bundesliga i 2018/19 sæsonen. Nu ser det dog ud til, at han måske alligevel bliver belønnet for sin loyalitet, for i hvert fald har Gladbach eftersøgt ham på sin hjemmeside, da de og deres sponsorer gerne vil tilbyde ham en gave for den loyale gestus.

Lewandowski overhalet af tidligere Dortmund-flop
Den polske angriber har haft en forrygende sæson med 34 sæsontræffere. Af nogle var han udset som en outsider til Ballon d’Or prisen, men da den er aflyst, måtte han i stedet håbe på at kunne vinde den gyldne støvle som Europas mest scorende angriber. Den drøm er dog også brast, da Ciro Immobile, der netop afløste Lewandowski i Dortmund (dog uden succes), i denne uge scorede sit sæsonmål nummer 35 for Lazio. Bundesligaen lider af ikke at spille lige så mange kampe som i de andre store ligaer, og blandt andet derfor har ingen spillere i Bundesligaen vundet den gyldne støvle, siden Gerd Müller i 1971/72 sæson scorede hele 40 gange for Bayern München.

 

Robert Klauß til Nürnberg
I denne sæson var Klauß assistent for Julian Nagelsmann i RB Leipzig, men nu skal den 35-årige prøve kræfter med cheftrænerposten, når han i den kommende sæson skal stå i spidsen for Nürnberg, der lige akkurat sikrede sig overlevelse i 2. Bundesligaen. Klubben der har Asger Sørensen i truppen har i det hele taget haft travlt i den forgangne uge, hvor tidligere cheftræner, Dieter Hecking, der senest var i HSV, er blevet udnævnt som sportsdirektør hos der Club.

Sebastian Hoeneß ny træer for Skov og Brun Larsen
Hoffenheim har også fundet en ny træner, og her er der tale om et velkendt og samtidig nyt navn. Sebastian Hoeneß leverede store resultater med Bayern Münchens andet hold, som vandt 3. Liga, og hvis du synes navnet er bekendt, så er det selvfølgelig fordi, han er en del af Honeß dynastiet som søn af Dieter Hoeneß og nevø til legenden Uli Hoeneß. Den 38-årige træner har fået en kontrakt frem til 2023.

 

Marco Reus og de evindelige skadesproblemer

Det lignede et par ugers pause efter Marco Reus kom galt af sted i en pokalkamp mod Werder Bremen tilbage i februar, men Dortmunds anfører har ikke siden været i kamp, og nu er der endnu et tilbageslag. For selvom han igennem længere tid har været på træningsbanen, er skaden fortsat ikke for alvor i bedring, og Dortmund har nu meldt ud, at Marco Reus er ude på ubestemt tid.

 

35 millioner i garanti til Schalke 04
Schalke fattes penge, og det anslås at de Kongeblå har en gæld på omtrent 200 millioner euro. Nu er der så måske lidt positivt nyt, for efter der har floreret rygter i flere uger, har Schalke nu bekræftet, at delstaten NRW har stillet en garanti på op i mod 35 millioner euro, som forhåbentlig sikrer Schalke lidt arbejdsro i de kommende måneder.

Læs mere om Schalkes lån her

 

Benjamin Pavard glipper kampen mod Chelsea
Den franske verdensmester har været fast inventar på højre back for rekordmestrene, men nu må Bayern München som minimum undvære ham i kampen mod Chelsea i Champions League, efter han kom galt af sted under træningen. Ifølge kicker skulle Hansi Flick ikke være meget for at rotere alt for meget på et hold, der har været så velspillende, men det forlyder, at Flick vælger at sætte Kimmich ned på den plads, hvor han begyndte sæsonen, og hvor han i lang tid var blandt Bundesligaens bedste forsvarsspillere.

 

Jude Bellinghams rygnummer fredes
I sidste overblik skrev vi om handlen af Jude Bellingham til Dortmund, og denne gang bliver vi simpelthen nødt til at nævne, at Birmingham nu har valgt at frede Bellinghams trøjenummer, så ingen fremover vil løbe på banen med nummer 22 på ryggen. ”Der findes udebanetilhængere med flere optrædener på St Andrews end Bellingham,” som en bruger på twitter skrev. Vi kan kun give vedkommende ret.

 

Første træning med tilskuere finder sted næste tirsdag
Forhåbentlig kan Bundesligaen snart igen invitere fans inden for på stadion. DFL og klubberne mødes i den kommende uge for at drøfte mulighederne, men allerede tirsdag har Gladbach som første tyske klub en offentlig træning, hvor 300 fans kan komme og se die Fohlen træne.

 

Nikolas Nartey på vej til Sandhausen
Den tidligere FCK’er skiftede i sidste sæson til Stuttgart, men blev straks lejet ud til Hansa Rostock i 3. Liga. Nu skal Nartey i princippet tilbage til VfB Stuttgart, men intet tyder på, at han kommer til at spille for die Schwaben i den kommende sæson, da flere tyske medier skriver, at Nartey er på vej til Sandhausen i 2. Bundesliga.

foto: www.dierotenbullen.de

You may also like
Optakt til Bundes Manager runde 18 – Et flot farvel til Marco Reus
Robert Lewandowski, Gerd Müller, rekord, Bayern München
Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?
Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller
Bo Svensson, Mainz 05, Bundesligasæsonen
Bundesligasæsonen 2020/21 – Lewandowski årets spiller, Bo Svensson næstbedste træner