Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Bundesligasæsonen 2020/21 - Lewandowski årets spiller, Bo Svensson næstbedste træner - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligasæsonen 2020/21 – Lewandowski årets spiller, Bo Svensson næstbedste træner

Bundesligasæsonen 2020/21 – Lewandowski årets spiller, Bo Svensson næstbedste træner

Bo Svensson, Mainz 05, Bundesligasæsonen

Traditionen tro har tyske kicker spurgt 248 Bundesligaspillere om, hvem der har været denne sæsons store vindere og tabere, og mens årets spiller næsten gav sig selv, så er det måske lidt mere overraskende, hvem de har peget på som årets træner.

Det har på mange måder været en historisk sæson, som vi også var inde på i seneste podcast, hvor et væld af rekorder blev slået. Mest bemærkelsesværdigt var selvfølgelig Robert Lewandowskis 41 sæsonmål, der gjorde, at han overtog rekorden fra Gerd Müller som den mest scorende spiller i en enkelt sæson.

De mange mål har ikke overraskende ført til, at 71 procent af de 248 adspurgte Bundesligaspillere har peget på Robert Lewandowski som årets spiller i Bundesligasæsonen for tredje gang i træk og femte gang i alt. Nummer to blev Dortmunds Erling Haaland, der fik 9,7 procent af stemmerne, mens Thomas Müller fik 4,8 procent. Joshua Kimmich (2,4 procent) og Robert Andrich fra Union Berlin (1,6 procent) tog de sidste pladser i top 5.

Men ingen vindere uden tabere. Schalkes monumentale fald har givet Skhodran Mustafi den lidet flatterende ære, at blive kåret som den største taber i den forgangne sæson, da VM-vinderen fra 2014 fik 13,3 procent af stemmerne foran Davie Selke fra Werder Bremen (7,3 procent), mens Julian Brandt fik 6,9 procent af stemmerne efter en skuffende sæson for Dortmund, der også kostede ham VM-pladsen.

Hvad angår trænere, så er Werder Bremens Florian Kohfeldt kåret som den største taber med 19 procent af stemmerne, mens både Manuel Baum og Christian Gross, der ikke fik lang tid i spidsen for Schalke, hver fik 12,5 procent af stemmerne.

Bedste træner, ifølge Bundesligaprofilerne, er lidt overraskende Dortmunds Edin Terzic, der fik 25 procent af stemmerne, mens danske Bo Svensson kom ind på andenpladsen med 24,2 procent, efter han førte Mainz 05 til sensationel overlevelse.

Årets negative overraskelse blev Schalke 04, der fik hele 75,4 procent af stemmerne efter nedrykningen, mens storsatsende Hertha BSC blev nummer to med 16,5 procent. Werder Bremens nedrykning til 2. Bundesliga betød, at 5,6 procent af spillerne pegede på nordtyskerne som denne sæsons største negative overraskelse.

Læs også: Årets hold i Bundesligaen 2020/21

You may also like
Robert Lewandowski, Gerd Müller, rekord, Bayern München
Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?
Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller
Årets hold I Bundesligaen 2021/22
Årets hold i Bundesligaen 2020/21
Bayern München
Ugens duel – Robert Lewandowski mod Jeffrey Gouweleeuw: Skriver Lewandowski historie?