Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugens duel - Robert Lewandowski mod Jeffrey Gouweleeuw: Skriver Lewandowski historie? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Robert Lewandowski mod Jeffrey Gouweleeuw: Skriver Lewandowski historie?

Ugens duel – Robert Lewandowski mod Jeffrey Gouweleeuw: Skriver Lewandowski historie?

Bayern München

Robert Lewandowski kan lørdag skrive historie, hvis han formår at blive noteret for en scoring mod FC Augsburg. Han vil dermed være den spiller, der har scoret flest mål på en enkelt sæson i Bundesligaen, og vi har her set nærmere på, hvornår polakken er farligst.

Vi er nået frem til 34. og sidste omgang af denne sæsons Ugens duel, hvor vi vil rette vores fokus mod et muligt historisk øjeblik. Det finder vi nemlig i opgøret mellem Bayern München og FC Augsburg.

Der er som sådan ikke noget på spil for nogle af mandskaberne, da Bayern er blevet mestre, og Augsburg allerede kan se frem mod en ny sæson i den bedste tyske række. Men Robert Lewandowski har til gengæld en del på spil, da han kan skrive historie lørdag.

Læs vores store portræt af Bayern Münchens Torjäger

Her får han nemlig muligheden for at blive den mest scorende fodboldspiller i en enkelt sæson i Bundesligaens historie. I sidste runde tangerede han legendariske Gerd Müllers rekord fra 1972, da polakken nåede op på 40 scoringer.

Lørdag bliver det Augsburgs 29-årige Jeffrey Gouweleeuw, der skal forsøge at sætte en stopper for netop dette, men det bliver en meget svær opgave, da Lewandowski har været ustyrlig foran mål, eller hvad?

Polakken har scoret 37 af sine mål inde i feltet, og derfor er han faktisk ingen trussel fra distancen, hvor han kun har scoret tre mål i denne sæson. Det er også væsentligt at pointere, at Lewandowski har scoret 34 mål med sin højrefod. 

Han er derfor meget etbenet, da det blot er blevet til en scoring med venstre fire gange. Gouweleeuw ved dermed, at han skal dække af for højreskøjten i den direkte duel.

Gouweleeuw skal også være opmærksom på polakkens løb i feltet, da Lewandowski har scoret mange mål efter en cutback-aflevering fra en medspiller. Han har nemlig scoret hele 31 gange fra straffesparksområdet og blot seks gange fra en placering inde i det lille felt.

Se alle polakkens 40 scoringer i sæsonen her

I luftspillet kan Gouweleeuw godt byde Lewandowski op til dans, da polakken taber flere dueller per kamp, end han vinder. 1.9 dueller taber han i luftrummet, men det er ikke fordi, at hollænderen er så meget bedre.

Han taber nemlig 1.8 dueller per kamp, så måske Augsburg skal finde en anden til den del. Lewandowski har faktisk kun scoret fem gange med hovedet, så det er ikke her, at Augsburg skal forvente det store for Bayern-angriberen.

Det er en festdag for Bayern München, når de lørdag endelig kan lade sig fejre som tyske mestre 2020/2021, men Robert Lewandowski vil gerne have noget mere at fejre, da han kan blive historisk.

Hvis polakken formår at blive noteret for et enkelt scoring, vil han blive den spiller, som har scoret flest mål på en enkelt Bundesliga-sæson, men han skal dog først forbi Augsburgs Jeffrey Gouweleeuw, som vil forsøge at stoppe festen.

Augsburg-anføreren skal især være opmærksom på, at Lewandowski er farligst med højrefoden, og at polakken scorer størstedelen af sine mål inde i boksen. Gouweleeuw skal desuden markere Lewandowski tæt, ellers bliver det umuligt for ham at stoppe Bundesliga-topscoreren.

 

Ugens duel

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Robert Lewandowski:
Kampe: 28.
Mål: 40.
Skud på mål: 127 (4,5 per kamp).
Farligste ‘våben’: Højre – 31 mål (1.1 per kamp).

 

Jeffrey Gouweleeuw:
Kampe: 31.
Clean sheet: 7.
Tacklinger vundet: 34 ud af 50 tacklinger.
Bolderobringer: 67 (2,2 i gennemsnit per kamp).

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 9 – Alles auf ”Die Fuggerstädter”
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale