bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: SV Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach: Rykker Werder Bremen ud af Bundesligaen?

Optakt: SV Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach: Rykker Werder Bremen ud af Bundesligaen?

Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga

Kampfakta:

Spillested: Wohninvest-Weserstadion, Bremen
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Viaplay

 

Holdnyt:

SV Werder Bremen:

I sidste weekend tabte Werder Bremen en direkte nedrykningsduel til Augsburg med 2-0. Nederlaget sikrede en ny Bundesliga-sæson til Augsburg, mens Werder her på sidste spilledag kæmper for livet. Nederlaget til Augsburg blev også Florian Koheldts sidste i spidsen for Werder, for til dagens kamp og de to eventuelle Relegationspiel-kampe bliver det legenden Thomas Schaaf, der sidder i trænersædet for “die grün weißen”.

For lidt over to måneder siden skrev vi, at det så ud som om, at Werder var ved at sikre en ny Bundesliga-sæson, da de på udebane slog Arminia Bielefeld og kom på 30 point. Siden da har holdet kun hentet et point, og det er langt fra sikkert, at de er med i Bundesligaen næste sæson.

Lad os ridse scenarierne op. Hvis Werder vinder, er de som minimum sikret en 16.-plads, og de er sikker på overlevelse, hvis Arminia Bielefeld ikke vinder sin kamp mod Stuttgart. Hvis Werder spiller uafgjort eller taber, og Köln vinder over Schalke, rykker ““die grün weißen” ned. Hvis Werder taber, og Köln spiller uafgjort, bliver Werder med al sandsynlighed nummer 16, da deres målscore er på -19, mens Kölns er på -27. Hvis Köln taber, bliver Werder som minimum nummer 16. Hvis Werder spiller uafgjort, Köln og Arminia Bielefeld taber, spiller Werder Bundesliga næste sæson. Et uafgjort resultat kan altså betyde direkte nedrykning, overlevelse eller Relegationspiel for nordtyskerne, hvilket vist siger lidt om, hvor nervepirrende sidste spilledag, det er, vi har at gøre med.

Erin Dincki og Christian Groß er begge ude med karantæne, mens Luca Plogmann er ude med en skade.

 

Borussia Mönchengladbach:

Marco Rose tabte sidste lørdag sin sidste hjemmekamp for Gladbach med 1-2 til Stuttgart, og de gled dermed ned på ottendepladsen i tabellen.

“Die Fohlen” har dog stadig mulighed for europæisk fodbold næste sæson, hvis de overhaler Union Berlin på sidste spilledag. Uanset hvad har det ikke helt været den sæson, de havde håbet på i Rhinlandet. Den har budt på sine højdepunkter med en ottendedelsfinale i Champions League og en sejr på hjemmebane over Bayern, men alt i alt har de dog aldrig været i nærheden i top-4 og Champions League, hvilket de ikke kan være helt tilfredse med.

Marco Roses offentliggjorte afsked blev kostbar, og nu er spørgsmålet, hvad Adi Hütter kan udrette for Gladbach i den kommende sæson.

Mamadou Doucore og Torben Müsel kommer ikke til at spille sæsonens sidste kamp.

 

Bud på startopstillinger:

Werder Bremen: Pavlenka; Gebre Selassie, Toprak, Friedl, Augustinsson; M. Eggestein, Möhwald, Bittencourt; Sargent; Selke, Raschica
Borussia Mönchengladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt; Kramer, Neuhaus; Hofmann, Stindl, Thuram; Plea

 

Dom:

Vi tror, at den ender 1-1, så vi regner med, at Werders skæbne i høj grad kommer til at lægge i de andre holds hænder.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!