bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller

Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller

Det tyske fodboldmagasin kicker har kåret årets spiller og træner i den forgange sæson, og her er valget faldet på Chelseas Thomas Tuchel, der førte London-klubben til Champions League titlen samt Bayern Münchens Robert Lewandowski, der scorede hele 41 mål i Bundesligaen.

Da Thomas Tuchel overtog Chelsea omkring årsskiftet, lignede det en klub i mindre kaos. Men den tyske træner fik sat skik på The Blues, og det hele toppede, da han førte dem frem til sejr i Champions League finalen. For den præstation har han nu modtaget kickers årlige titel som årets træner.

Tuchel fik 129 af stemmerne og sluttede dermed foran Bayern Münchens Hansi Flick (118 stemmer) og Dortmunds Edin Terzic (75 stemmer). Hovedpersonen var selvsagt glad for prisen, men han fandt det også på sin plads at rose sin tidligere spiller Bo Svensson for den præstation, han ydede med Mainz

”Jeg er meget taknemmelig over at modtage prisen, som er en stor hyldest for hele holdet, da jeg ser mig selv som en holdspiller. Derfor er personlig hæder også en smule specielt. Hvem kan bestemme, hvad der er den største trænerpræstation? Måske har Christian Streich eller Bo Svensson fortjent prisen. Måske kunne man hvert år tage til Freiburg. Måske burde man tage til Heidenheim, da der bliver udført at fortrinligt stykke arbejde der. For en Champions League titel, er det ikke alene nok med en træner,” siger han i et interview med kicker.

Også årets spiller på både herre og dame siden er blevet kåret. Ikke overraskende blev det Bayern Münchens Robert Lewandowski, der fik prisen hos herrerne efter en sæson, hvor han slog Gerd Müllers rekord og scorede hele 41 gange i Bundesligaen.

Lewandowski, der også vandt prisen i sidste sæson, fik hele 356 ud af i alt 563 stemmer, mens Thomas Müller (41) og Erling Halland (38) blev nummer to og tre. Årets tyske fodboldspiller er blevet uddelt siden 1960 hvor HSV’s Uwe Seeler vandt prisen, mens Franz Beckenbauer har rekorden med fire titler. Årets tyske træner er blevet uddelt siden 2002

Hos kvinderne gik prisen til Hoffenheims Nicole Billa, der blev den anden udlænding i træk til at vinde prisen som årets tyske fodboldspiller, efter danske Pernille Haarder modtog prisen sidste år.

 

Foto: www.fcbayern.com

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern – Dortmund: BVB jagter første – og måske vigtigste – sejr i München i ni år
Bo Svensson, Mainz 05, optakt
Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?
Robert Lewandowski, Gerd Müller, rekord, Bayern München
Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?
Sæsonoptakt: Mainz – Er Bo ligeså go’ i sæson to?