bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FSV Mainz 05 > Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?

Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?

Bo Svensson, Mainz 05, optakt

Sidste sæson:

Nummer 8

Bo Svensson havde sin første hele sæson i Mainz, og det så indledningsvist ud til at blive en rigtig fin en af slagsen. I hvert fald fortsatte de formen fra sæsonen forinden og hentede ni point i de første fire kampe, hvilket rakte til en placering i top 4. Stille og roligt fandt de dog et mere naturligt leje, og ved vinterpausen lå de nummer ni med 24 point at fremvise. Foråret gav to point færre, men de rykkede op på en samlet ottendeplads. Lige uden for de europæiske pladser, som de dog aldrig for alvor var i nærheden af.

Det var heller ikke målet for Mainz, der koncentrerede sig om overlevelse, og det positive for dem var at se, at Bo Svensson fortsatte med at udvikle holdet og også turde være modig, når de mødte de store hold. Det gav blandt andet sejre mod Bayern München, RB Leipzig og Bayer Leverkusen, mens man omvendt fik ørene i maskinen med 5-0 mod Wolfsburg i tredjesidste spillerunde.

I pokalen blev ottendedelsfinalen endestationen, da de tabte 3-1 til Bochum, og dermed glippede man en ellers fin mulighed for at få et pokaleventyr, da hold som Bayern og Dortmund tidligt måtte lade livet.

 

Transfers:

Der er som altid sket lidt af hvert i Mainz i sommeren. Svingdøren har også kørt hurtigt rundt i år, og måske nogle af handlerne indikerer, at Bo Svensson har fået lov til at sætte sit præg yderligere, men mere om det senere. Begynder vi med afgangene, er det mærkbart, at både Moussa Niakhaté og Jeremiah St. Juste er sendt væk. Niakhaté til Nottingham Forest og St. Juste til Sporting. De to har tilsammen givet lige godt 20 millioner euro i klubkassen, med efterlader også et stort hul bagud. Særligt fordi man tilsyneladende har valgt at sælge alt og alle, der bare tilnærmelsesvist har spillet i midterforsvaret. Væk er nemlig også Luca Killian, der skifter til Köln permanent, mens David Nemeth er taget til St. Pauli, ligesom Dimitri Lavalée er taget til Mechelen.

Bagude har man dog gjort en fin handel, da det er lykkedes at hente Bochums Maxim Leitsch, der var en stor profil for sidste sæsons oprykkere, mens Anthony Caci og Danny da Costa ligner de to nye wingbacks hos Bo Svensson. Da Costa har taget klubkammeraterne fra Frankfurt, Dominik Kohr og Aymen Barkok med sig.

Det dyreste indkøb er dog Angelo Fulgini, der for fem millioner euro er hentet i franske Angers, hvor han fra sin position på den offensive midt, nu skal være med til at støbe kuglerne for blandt andre Marcus Ingvartsen, der har vekslet sin lejekontrakt til en permanent. Delano Burgzorg er hentet ind til venstrekanten, og så skal det også nævnes, at Jean-Paul Boëtius og Daniel Brosinski har forladt klubben efter kontraktudløb.

 

Styrket/Svækket:

Uændret/Styrket

Defensivt er det naturligvis et slag, at de har måtte sige farvel til både Moussa Niakhaté og Jeremiah St. Juste, der, når de spillede, var sikre mænd i bagkæden. Sidstnævnte spillede dog kun otte kampe i sidste sæson grundet skader, så på den baggrund er det måske nok alligevel til at leve med. Ikke mindst fordi Leitsch virker som et rigtig godt køb med tanke på, hvad han viste i Bochum.

På de to wingbacks, der især det første halve år under Bo Svensson var vigtige positoner ser de dog styrket ud, da Costa nu er tilbage igen i klubben. Generelt virker Mainz til at have fået et lille løft i bredden, men meget afhænger naturligvis af, hvordan de lidt ubeskrevne nyindkøb kommer fra land.

 

Sådan går det Mainz i denne sæson:

Kampe mod Bochum, Union Berlin og Augsburg i de første tre muligheder, giver mulighed for en rigtig fin start på sæsonen, og det vil også være en måde at tilfredsstille fansene på. For sommeren har ikke været gnidningsfri hos die Nullfünfer. Ikke fordi resultaterne ikke har været gode nok, eller man var utilfreds med sidste sæson, men fordi man valgte at spille en kamp mod Newcastle som optakt til sæsonen. Newcastle der har fået Saudi Arabiske ejere, og det var mere end fansene ville være med til. Bo Svensson forsøgte lidt med et ben i begge lejre, mens Christian heidel var mindr elegant, da han forsvarede beslutningen med, at det ikke kunne lade sig gøre at aflyse kampen grundet økonomi.

Det har ganske givet ikke påvirket spillertruppen, og det er jo trods alt det vigtigste, men Mainz skal på charmeoffensiv i begyndelsen, hvis ikke det skal udvikle sig til et problem.

For Bo Svensson gælder det måske snarere om at komme på charmeoffensiv over for de tyske dommere. Han ragede i sidste sæson så mange gule kort til sig, at han var den første træner  nogensinde til at få karantæne som en konsekvens af for mange gule kort.

Der var generelt lidt frustrationer at spore hos Svensson, der dog virker til at have fået en del af de spillere, han har peget på denne sommer, og derfor bliver det interessant at se, hvad han kan udrette. Mainz har en trup, der gør, at de ikke bør komme i fare, og hvis alt går godt måske endda kan blande sig i kampen om de europæiske pladser. Mest realistisk er dog nok en placering nogenlunde midt i tabellen.

 

Bud på placering:

8-11

 

Bud på idealopstilling: 

3-5-2

Zentner – Bell, Hack, Leitsch – Widmer, Stach, Kohr, Lee, Caci – Onisiwo, Burkhardt 

 

Hold øje med – Angelo Fulgini

Mainz har fortsat en efterhånden lang tradition med at hente spillere fra den franske liga, og denne sommers rekordindkøb er Angelo Fulgini. Han kan spille både som hængende angriber eller mere klassisk ti’er, og selvom det måske ikke just er godt nyt for Marcus Ingvartsen, så bliver det interessant at se ham folde sig ud i Mainz efter et par mere end hæderlige sæsoner i den franske Ligue 1, hvor han sidste sæson noterede sig for fem mål og syv oplæg for Angers, der sluttede som nummer 14 i ligaen. Mainz har manglet en kreatør til at sætte særligt Burkhardt i scene. Har de fundet ham i Fulgini?

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 12 i Bundes Manager: Sats på Mainz!
Fodboldcitat, ejerforholdene
Holder Mainz 05 Mainz ophørsudsalg med ansættelsen af Bo Henriksen?
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?