bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Sæsonoptakt: RB Leipzig – Førsteudfordrer til mesterskabet?

Sæsonoptakt: RB Leipzig – Førsteudfordrer til mesterskabet?

RB Leipzig, Red Bull

Sidste sæson:

4.-plads i Bundesligaen

Sidste sæson blev historisk og meget bedre, end man havde turdet håbe på ved juletid.

RB Leipzig indledte sæsonen med amerikanske Jesse Marsch ved roret, som man havde ansat fra søsterklubben i Salzburg. Det blev aldrig nogen succes, og efter 14. spillerunde stoppede Jesse Marsch og Leipzig samarbejdet. I stedet ansatte man den tidligere Schalke-træner Domenico Tedesco, der overtog et Leipzig-hold, der lå på 11.-pladsen. Tedesco fik lige præcis sikret en tredjeplads i Champions League-gruppespillet, men det hakkede dog stadig lidt for Leipzig i Bundesligaen i Tedescos første par kampe.

Efter vinterpausen kom Leipzig dog som forvandlede ud til “Rückrunden”. Tedesco fik gang i holdet, og i de første tretten spillerunder af “Rückrunden” vandt RB Leipzig ti kampe, spillede to uafgjorte og tabte en (til Bayern München i øvrigt). Det helt store højdepunkt var deres magtdemonstration den 2. april, hvor de på udebane hev Dortmund fra hinanden med en 1-4-sejr. Ved juletid var Leipzig langt fra top-4, men med det fantastiske forår så det nærmest uundgåeligt ud til sidst. I de sidste fire spillerunder gjorde de dog lidt for spændende, da de tabte fjerde- og tredjesidste spillerunde til henholdsvis Union Berlin og Gladbach. I sidste ende klarede de dog skærene og endte på 4.-pladsen. Foråret blev dog ikke lige så magisk, som nogle måske havde håbet. Leipzig var lige på nippet til at spille sig i en Europa League-finale. De gik ind til semifinalen mod Rangers som favoritter, og de vandt også den første kamp med 1-0, men i det omvendte opgør på Ibrox, tabte Leipzig med 3-1.

Alt i alt var det dog en god sæson. De fik på flotteste vis reddet deres Bundesliga-sæson med en fjerdeplads og Champions League, og så fik de også skrevet klubhistorie, da de den 21. maj på Olympiastadion i Berlin slog Freiburg i pokalfinalen efter straffesparkskonkurrence. Pokal-triumfen blev Leipzigs første titel nogensinde. En pokaltitel, Europa League-semifinale og en top-4-placering i Bundesligaen er samlet set en flot sæson for RB Leipzig. Og når man tænker på, hvor de stod efter den første halvdel af sæson, var det en fænomenal sæson.

 

Transfers:

Leipzig har solgt midtbanespilleren Tyler Adams til Leeds United og angriberen Hee-chan Wang til Wolverhampton Wanderers, som han var udlejet til sidste sæson. Så har man også solgt den unge angriber Brian Brobbey til Ajax Amsterdam og den defensive midtbanespiller Eric Martel til Köln. Derudover har RB Leipzig udlejet midtbanespilleren Tom Krauß til Schalke 04, og så er Nordi Mukuiele skiftet til PSG.

Andenmålmand Yvon Mvogo er skiftet til franske Lorient, midtbanespilleren Sidney Raebiger er røget til nedrykkede Greuther Fürth og angriberen Noah Ohio er skiftet til belgiske Standard Liege.

RB Leipzig har indtil videre ikke hentet det store ind. Midtbanespilleren Xaver Schlager, der er kommet til fra Wolfsburg, er indtil videre den eneste markante handel, Leipzig har lavet. Så har de også hentet målmanden Janis Blaswich ind, der er tiltænkt rollen som andetvalg.

Styrket/Svækket:

Uændret

Selvom RB Leipzig ikke indtil videre ikke er kommet styrket ud af vinduet, så er det nok de færreste hold i ligaen, der bør være så tilfredse med, hvordan vinduet har udartet sig, som Leipzig bør være.

Nogle gange handler det mere om, hvem han beholder, end hvem man henter. Leipzig har i løbet af sommeren forlænget kontrakten med deres største profil Christopher Nkunku til 2026 uden nogen frikøbsklausul. Den offensive spiller fik sit helt store gennembrud sidste sæson, da han i 51 kampe i alle turneringer bidrog til 52 mål med 32 scoringer og 20 assists. Det var ikke uden grund, at han blev kåret til årets spiller i Bundesligaen, og forlængelsen med Nkunku kan uden tvivl blive en afgørende faktor i Bundesligaens topkamp.

De har solgt Tyler Adams for 20 mio.€, men med handlen af Xaver Schlager for 12 mio.€ står de nok lige så stærkt, som de gjorde før. Udover det faktum, at de er blevet 8 mio.€ rigere af de to handler. Salget af Mukiele er dog et slag, ligesom det vil være det, hvis Bayern har held til at hente Konrad Laimer.

 

Sådan går det RB Leipzig i denne sæson:

Det ser umiddelbart rigtig godt ud. Leipzig har både en af de stærkeste og bredeste trupper. På baggrund af den stærke trup og deres afslutning på sidste sæson, ser vi Leipzig som den stærkeste udfordrer til Bayern München. I den sidste halvdel af sidste sæson så de lige så stærke ud som Bayern München, og deres 1-4-sejr over Dortmund på Signal-Iduna-Park var også et signal om, hvad der venter i denne sæson. Leipzig fandt noget ekstra frem med Tedesco, og nu handler det om at bygge på.

Det er nemt at sige, Leipzig er den stærkeste udfordrer, fordi de sluttede bedst af. Der er forskel på at præstere over en hel og en halv sæson. Men man præsterer dog ikke så godt, som de gjorde den sidste halvdel af sæsonen ved et tilfælde. Det kræver uanset hvad en vis kvalitet. Hvis de kan præstere det, de gjorde halvdelen af sidste sæson over en hel sæson, er de ikke bare førsteudfordrer, men en seriøs trussel for Bayern.

 

Bud på placering:

 

1-3

 

Bud på idealopstilling: 

 

3-4-2-1

Siden Tedesco overtog roret, har Leipzig stort set kun spillet 3-4-2-1-formationen. Men med den bredde, truppen besidder, kan man ikke være helt sikker på en idealopstilling. Vi tror, den vil se således ud.

Gulacsi; Simakan, Orban, Gvardiol; Henrichs, Kampl, Schlager, Angelino; Nkunku, Olmo; Silva

 

Hold øje med – Christopher Nkunku

I er måske stødt på navnet før. Han blev kåret til årets spiller i Bundesligaen sidste sæson. Lad os lige forklare, hvorfor vi har valgt holdets største stjerne på et hold med så mange interessante og talentfulde spillere. Efter sidste sæson er Nkunku en Bundesliga-stjerne, men hvis han fortsætter stilen, kommer han til at blive en verdensstjerne. Vi kender alle hans kvaliteter. Han er hurtig, en fantastisk dribler, god til at sætte sine medspillere op, og så er han ikke mindst en kynisk afslutter.

Det han præsterede sidste sæson var høj verdensklasse, og hvis han bliver ved, er han en af de slags spillere, der kan få flere til at få øjnene op for Bundesligaen. Den fedeste liga i verden. Den slags spillere kan vi ikke få nok af.

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?