Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Guide: Fodboldrejse til Hertha BSC - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Fodboldrejser > Guide: Fodboldrejse til Hertha BSC

Guide: Fodboldrejse til Hertha BSC

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Sådan får du billetter til Hertha BSC 

Hertha BSC Berlin spiller sine kampe på Olympiastadion, hvor der er plads til 74.649 tilskuere. Herthas fanklub holder til på Ostkurven, og afhængigt af modstander og billetkategori kan du komme til Bundesligafodbold for mellem €15 og €96 euro. Der er kun siddepladser, men da Tysklands næststørste stadion sjældent er udsolgt, kan du – medmindre modstanderen hedder Bayern eller Dortmund – som regel skaffe billetter helt op til kampstart.

Officielt billetsalg: www.herthabsc.de eller telefon +49 (0)30 300 928 1892. Du kan også købe billetter i billetlugerne ved selve stadion. De åbner som regel fem timer før kampstart.

Køb billetter til Hertha Berlin via Olka Express.

Transport til Berlin og Olympiastadion

Berlin har utrolig mange fordele. En af dem er den relative korte afstand fra groft sagt alle dele af Danmark, hvilket gør, at en togtur kan klares på under syv timer. Med fly tager det kun en lille times tid fra København.

Endelig kan du selvfølgelig også tage bilen, men da den offentlige transport fungerer upåklageligt i hovedstaden, har du reelt ikke brug for bilen dernede for at komme rundt.

På kampdagen

Berlin er fyldt med turister, og du støder derfor ikke nødvendigvis på store klynger af fans inde i centrum. Når det er sagt, er der dog god stemning op til kampen, om end den måske er lidt anderledes end i så mange andre Bundesliga-byer.

De lokale vil helst ikke associeres for meget med det bayerske folk og deres traditioner for store literøl, så af samme grund er der ikke proppet med Bierhallen i byen. Vi anbefaler i stedet enten Hopfingerbräu (Ebertstarsse 24) eller Cafe Bricks (Wilhelmstrasse 152). Begge ligger lige ved Brandenburger Tor, og selvom der måske ikke er fyldt med fodboldfans, så er der nu alligevel noget over stemningen.

Når du har fået noget at drikke, så husk at bevæge dig mod stadion i god tid. Det gør du ved enten at tage U-Bahn eller S-Bahn mod Charlottenburg-Wilmersdorf. Stemningen på stadion god, men det er mere det historiske vingesus, stadionet har over sig, der gør det værd at bruge lidt ekstra tid på. Siden 1985 har det olympiske stadion været hjemsted for den tyske pokalfinale, og så var det jo her, at Jesse Owens skrev historie med fire guldmedaljer, mens Hitler så forarget til. I nyere tid var det på denne arena, at Zidane nikkede Materazzi en skalle i VM-finalen i 2006.

Tips til seværdigheder

Få byer i Europa og ingen byer i Tyskland har så meget at byde på, som Berlin har det. Er du blot af sted en enkelt weekend, så når du næppe at se det hele, men der er selvfølgelig nogle absolutte must sees.

Du kender sikkert de fleste, men du kommer ikke uden om et besøg til den gamle grænsekontrol Checkpoint Charlie – også selvom den måske er lidt opreklameret.

Brandenburger Tor giver selvfølgelig også sig selv, og det samme gør Reichstag. Den store glaskuppel er imponerende, og booker du online slipper du både for kø og for at skulle have penge op af lommen.

Ellers er vores erfaring, at den bedste måde at opleve Berlins historie på er at tage med på den frie tur rundt i byen. I løbet af fire timer får du set de fleste af de store monumenter, mens en enten engelsk eller tysksproget guide fortæller om byens historie.

Skal du ud at spise om aftenen er der masser af lækre restauranter at vælge mellem. I den mere kuriøse afdeling kan vi anbefale Das Klo (Lokummet). Som navnet antyder er restauranten indrettet med en masse toiletter. De fungerer både som stole og udsmykning, ligesom maden bliver serveret i en kumme – velbekomme.

Med sin østlige placering er der ikke det store Bundesligafodbold udbud i nærheden, men Wolfsburg ligger trods alt kun en god times togtur væk. Ellers har byen jo andre klubber i form af Union Berlin og SV Babelsberg 03, ligesom RB Leipzig og Dynamo Dresden også ligger inden for overskuelig afstand.

 

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte
DDR, Die Wende
FDGB-Pokalfinalen 1990 – Mellem Murens fald og Die Wende