bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Fodboldrejser > Guide: Fodboldrejse til VfB Stuttgart

Guide: Fodboldrejse til VfB Stuttgart

Sådan får du billetter til VfB Stuttgart

VfB Stuttgart spiller sine hjemmekampe på Mercedes-Benz Arena, hvor der er plads til 60.469 tilskuere. Stadionet har igennem tiderne haft flere forskellige navne som bl.a. Neckarstadion (1949-1993) og Gottlieb-Daimler Stadion (1993-2008), hvorefter Mercedes-Benz har overtaget navnerettighederne sidenhen. De seneste års dårlige, sportslige resultater for ”Die Schwaben” har gjort, at der relativt sjældent er udsolgt til Stuttgarts kampe, medmindre modstanderen hedder Bayern, Dortmund eller klubben kæmper om at undgå nedrykning – så det er som regel muligt at skaffe billetter helt op til kampstart.

Officielt billetsalg: Du kan enten forudbestille billetter via shop.vfb.de/tickets/ eller ringe på telefon +49 (0) 1806 – 99 1893. Derudover er det muligt at købe billetter i billetlugerne ved stadionet, som åbner 3,5 time inden kampstart. Afhængig af modstander og billetkategori kan du komme til Bundesligafodbold for mellem €14,50 og €87,50. De mest inkarnerede VfB Stuttgart fans holder til på Cannstatter Kurve, hvor billetterne i nærheden starter ved €22 euro til €38,50.

Du kan få billetter til alle VfB Stuttgarts kampe, hvis du køber gennem Football Travel. På den måde er du også med til at støtte Bulibold.

Transport til Stuttgart og Mercedes-Benz Arena

Det tager ca. 7 ½ time i bil fra den dansk-tyske grænse, så det er en lang tur, hvis man ønsker at køre turen for kun en fodboldkamp. Har man dog først fået slæbt bilen med sydpå, kan man indenfor 2 timers kørsel komme videre til Frankfurt, Augsburg og München, hvis man ønsker at kombinere en tur med flere kampe fra Tysklands bedste fodboldrække. Ellers ligger Karlsruhe inden for overkommelig afstand fra 2. Bundesliga samt Stuttgarter Kickers fra 3. Bundesliga.

Turen i tog står til at tage ca. 12 timer fra grænsen, og ellers har man mulighed for at flyve fra både Billund (via Frankfurt med Lufthansa) samt Aarhus og Aalborg, hvor man skal et smut via Kastrup, før der går et direkte fly til Stuttgart. Hvis man er ude i god tid, så kan man finde forholdsvis billige billetter.

Det kan desuden anbefales, hvis man er flere afsted at købe en gruppebillet til €11,80 euro om dagen for 1-2 zoner, hvor man kan rejse op til 5 voksne på.

På kampdagen

Ligesom talrige andre tyske byer emmer Stuttgart af fodboldstemning på selve kampdagen. Det kan derfor anbefales, at man relativ tidligt tager til Bad Cannstadt, som er den bydel af Stuttgart, hvor VfB Stuttgart hører til. I området omkring banegården i Bad Cannstadt samles fansene og begynder at varme op til kampen på de forskellige barer i området. Har man derimod bevæget sig ind til centrum, vil man ikke blive mødt af enorme klynger af fans, om end der stadig er en god og hyggelig stemning.

Som altid i Tyskland skal man huske at bevæge sig ud imod stadionet i god tid. Hvis man allerede er i Bad Cannstadt, kan man med fordel gå resten af vejen med fansene ud til stadionet.

Ellers har man følgende muligheder med offentlig transport:

Stadtbahn/U-Bahn
Linje U1 til Mercedesstraße eller Wilhelmsplatz.
Linje U11 til Neckar Park (Stadion).
Linje U13 til Wilhelmsplatz.

S-Bahn
Linje S1 direkte til Neckar Park
Linje S2 til Bahnhof Bad Cannstadt
Linje S3 til Bahnhof Bad Cannstadt

Bus
Linje 56 til Neckar Park (Stadion)

Tips til seværdigheder

Udover at være en fodboldby er Stuttgart ligeledes Tysklands uofficielle bilhovedstad. Således kommer både Mercedes-Benz og Porsche fra Stuttgart. Så hvis man er interesseret i biler og historie er Mercedes-Benz Museum og Porsche Museum et besøg værd.

Hvis vejret tillader det, kan man tage et smut i Tysklands eneste både zoologisk og botaniske have, Wilhelma. Haven har åbent året rundt og har årligt 2,1 mio. Besøgende. Alternativt kan man tage ind til centrum og Königstraße, hvor man sagtens kan fordrive et par timer i gågaden og nyde en øl på Schloßplatz.

Hvis man får sin tur planlagt korrekt, kan man på samme tid med oktoberfesten i München opleve en anden af verdens største folkefester i Stuttgart – nemlig Cannstatter Volksfest. Volksfest har fundet sted siden 1818 og har næsten 4 mio. besøgende i løbet af de 2 uger.
Vil man derimod hellere afsted i foråret kan man ramme ind i forårets pendant til efterårets Volksfest nemlig Stuttgarter Frühlingsfest, som er Europas største forårsfest.  

Af andre seværdigheder kan nævnes Höhenpark Killesberg, Stadtbibliothek og Staatsgallerie.

Stuttgart har utallige restauranter, hvis man skal ud at spise om aftenen. Der er mildest talt noget til enhver smag. Block House er en landsdækkende tysk kæde med 34 restauranter i Tyskland og flere i udlandet, som primært er kendt for deres steaks. Ligeledes er Joe Peña’s et besøg værd, hvor man får rigtig god mad til en fornuftig pris. Tripadvisor har en komplet oversigt over samtlige restauranter i Stuttgart, hvor det også er muligt at læse anmeldelser af stederne.

Tysklands 6. Største by er i den grad et besøg værd. Byen har utrolig meget at byde på, så man bliver virkelig positiv overrasket, når man kommer derned. Samtidig er det ikke en af de sædvanlige 3 tyske byer – Hamborg, Berlin og München – som danskerne kender og tager til.  Trods de svigtende resultater de senere par år bakkes VfB op af nogle af Tysklands bedste fans. Her ses bl.a. en video fra sæsonen 2014/2015 sidste hjemmekamp imod HSV, som blev vundet 2-1:

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til 6. runde i Bundes Manager – ”Bum sagt der Mercedes”