bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Det tyske fodboldforbund ønsker at samarbejde med Qatar

Det tyske fodboldforbund ønsker at samarbejde med Qatar

Qatar, VM 2020

Fredag meddelte Qatars ambassade i Berlin, at det tyske fodboldforbund, DFB har henvendt sig til Qatar Airways med ønsket om et sponsorat, men det statsejede luftfartsselskab har tilsyneladende ingen interesse.

Da der i foråret blev spillet VM-kvalifikationskampe til VM-slutrunden i Qatar, havde de fleste landshold travlt med at gøre opmærksomme på de forhold, der er i ørkenstaten, hvor menneskerettigheder er en luksus, der ikke er råd til. Norges landshold gik forrest i kampen, mens det tyske landshold fulgte trop, og de havde til deres kamp mod Island påført sig trøjer, hvor hver spiller havde et bogstav på trøjen, der tilsammen dannede ”Human Rights.”

De tyske fans lo lettere sarkastisk at den aktion, og kort efter kunne man på de sociale medier se et photoshoppet billede med skriften ”Doppelmoral.”

Og noget tyder på, at DFB ikke har så meget mod VM-slutrunden i Qatar som der ellers er blevet givet udtryk for. I hvert fald har det tyske fodboldforbund henvendt sig til Qatar Airways, der er ejet af staten Qatar med henblik på et sponsorat. Det skriver Qatars ambassade i Berlin i en pressemeddelelse.

”Qatar Airways blev kontaktet af DFB, men har ikke svaret. Qatars Airways ønsker i øjeblikket ikke at indgå i sådanne forhandlinger,” lyder det kortfattet i meddelelsen.

DFB har endnu ikke meldt noget ud om sagen, men tyske medier har i flere uger beskrevet, at der skulle have fundet forhandlinger sted. Det er dog ikke nævnt, hvilket form for sponsorat, der skulle være tale om.

Qatar Airways er allerede involveret i tysk fodbold, da de er ærmesponsor for Bayern München.

Foto: www.fifa.com

You may also like
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
De tyske fans boykotter VM i Qatar
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Sponsor afbryder samarbejde med det tyske landshold efter One Love affære
Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love
Tyskland vil ikke bære One Love anførerbind ved VM