Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
De tyske fans boykotter VM i Qatar: Dalenede seertal
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > FC St. Pauli > De tyske fans boykotter VM i Qatar

De tyske fans boykotter VM i Qatar

Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom

Det blev også seermæssigt en skuffelse, da Tyskland onsdag tabte med 2-1 i deres åbningskamp ved VM i Qatar. Det skyldes, at flere tyske fans boykotter VM i Qatar.

Tyskland tabte for tredje gang i træk deres første gruppekamp ved en slutrunde, og holdet der fra 2006 til 2016 som minimum altid kom i en semifinale er nu i overhængende fare for at ryge tidligt ud af turneringen igen.

Det har skabt stor kritik af holdet i hjemlandet, men måske ikke så stor som ventet, for der var nemlig ikke alverdens tyskere, der så med, da Japan gjorde det onde ved Tyskland. Mens store dele af Europa hylder tyskerne for deres aktion ved at holde sig for munden på det officielle holdfoto som et udtryk for deres kritik af Fifa, så mener flere i Tyskland, at det ikke var et stærkt nok signal. Der skulle have været gjort mere fra tysk side. Et decideret boykot af slutrunden fra DFB’s side var aldrig på tale, men de tyske fans boykotter VM i Qatar.

I hvert fald var der blot 9,2 millioner tyskere, der så med, da der onsdag klokken 14.00 blev fløjtet op til kampen mod Japan. Sammenligner vi tallene med åbningskampen i 2018 mod Mexico, hvor Tyskland gik ind til slutrunden som forsvarende verdensmestre, så var der hele 25,9 millioner tyskere, der så med ved den lejlighed. Det er altså et fald på 16,7 millioner de to kampe i mellem.

Læs også: Sponsor afbryder samarbejde med Tyskland efter One Love affære

Kampen mod Mexico blev spillet en tirsdag klokken 17:00, så tre timer senere end opgøret mod Japan, hvor flere tyskere formentlig har kunne nå hjem fra arbejde, hvilket skal med i vurderingen af de to tal. Men det store fald skyldes også, at flere fans simpelthen boykotter VM ved ikke at se kampene på tv.

Ultras går forrest i boykot

De tyske fangrupper og ultra scene har på stadioner i Bundesligaen i efteråret opfordret til generelt boykot af slutrunden, og det internationale St. Pauli fællesskab bestående af over 50 fangrupper har også sendt en fælles pressemeddelelse ud, hvor de redegør for, hvorfor de ikke skal se VM slutrunden i år. Heriblandt er den danske St. Pauli fangruppe De Brune pandaer.

”Vi ønsker ikke at deltage i sportswashing af Qatar – Et land kendt for deres brud på basale menneskerettigheder. Som dokumenteret af Amnesty international (I deres 2021/22 rapport: The state of the world’s human rights). Qatar undertrykker rettighederne for migrantarbejdere, kvinder, LGBTQIA+ personer, og de undertrykker ytringsfriheden.

Fifa siger: Vores fokus er fodbolden, fordi #NowIsAll

Vi siger: Vores fokus er fodboldens fremtid, så lad os #BoycottQatar2022”

Faldende tv-tal

Generelt har tv-tallene til hele VM-slutrunden ligget på et lavere niveau end ved VM for fire år siden.

Kun 6,1 millioner tyskere så åbninskamen mellem Qatar og Ecuador, hvilket var 34 % færre end i 2018, da Rusland og Saudi-Arabien spillede åbningskamp. Det er særligt de unge, der vælger kampene fra, da der var 50 procent færre i aldersgruppen 14-49 til åbningskampen i år sammenlignet med VM i 2018.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker