bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Sponsor afbryder samarbejde med det tyske landshold efter One Love affære

Sponsor afbryder samarbejde med det tyske landshold efter One Love affære

DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter

Supermarkedskæden Rewe trækker sig omgående som sponsor for det tyske landshold. Årsagen er de meget omdebatterede One Love anførerbind.

Det meget omdebatterede armbånd med regnbuefarver og skriften One Love fik FIFA som bekendt sat en stopper for. Derfor måtte Tyskland og seks andre europæiske nationer sløjfe deres oprindelige planer om at protestere mod Qatar og deres VM værstskab.

Den aktion har i den tyske presse mødt hård kritik. Af Fifa, men så sandelig også af det tyske landshold for at mangle mod. BILD mente ligefrem, at det var skamfuldt, at de de tyske spillere ikke fuldførte aktionen og accepterede det gule kort, som Manuel Neuer ville modtage ved at bære bindet, mens DFB og landsholdet har forsøgt at klandre Fifa og blandt andet overvejer at sagsøge det internationale fodboldforbund.

Læs også: Tyskland dropper One Love armbånd ved VM

Men Tysklands beslutning om ikke at bære anførerbindet til onsdagens kamp mod Japan har allerede fået konsekvenser. Ikke sportslige, men udenfor banen. For tirsdag meddelte supermarkedskæden Rewe, at de ikke længere ønsker at være sponsor for landsholdet. Det stod allerede inden VM klart, at de ikke ville forlænge deres mangeårige samarbejde, men nu har den ellers loyale sponsor valgt at gøre det med øjeblikkelig virkning efter One Love affæren.

“Vi står for diversitet – og også fodbold er diversitet. FIFA’s skandaløse holdning er for mig som administrerende direktør for en mangfoldig virksomhed og som fodboldfan absolut ikke acceptabel,” forklarede Rewe direktør Lionel Souque om årsagen bag.

Rewe havde op til slutrunden lanceret et VM-samlehæfte, men de gives nu gratis væk, og alt overskuddet fra de samlehæfter doneres videre til velgørenhed. Rewe gør samtidig opmærksomme på, at de fortsat støtter det tyske landshold og retter vreden mod Fifa.

You may also like
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
De tyske fans boykotter VM i Qatar
Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love
Tyskland vil ikke bære One Love anførerbind ved VM
VM, VM 1974, Tyskland
Mads Buttgereit – Dansker kan gøre Tyskland til verdensmestre