bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?

Slår Robert Lewandowski igen Gerd Müllers rekord?

Robert Lewandowski, Gerd Müller, rekord, Bayern München

Robert Lewandowski kan tage endnu en af Gerd Müllers rekorder, skulle han komme på tavlen mod Greuther Fürth.

Lige nu kører der en debat. En debat ingen så komme. For hvem havde troet, at der nogensinde skulle komme en bedre angriber end Gerd Müller i Bundesligaen? Der Bomber der Nation. 365 mål i 427 kampe. 40 ligamål i en enkelt sæson og topscorer i Bundesligaen i hele syv sæsoner. Læg dertil 68 mål i 62 landskampe og alt hvad er kunne vindes for både klub og landshold.

Når verdens bedste rendyrkede angriber nogensinde diskuteres, er det umuligt at komme uden om Gerd Müller, og i Bundesliga sammenhæng var der egentlig en udbredt enighed om, at han var den bedste nogensinde. Men er han stadig det?

For i sidste sæson slog Robert Lewandowski Gerd Müllers rekord med 41 sæsonmål, og han skulle endda bruge fem kampe færre end tyskeren. I sidste weekend nettede han naturligvis igen i 7-0 nedsablingen af Bochum, og det var hans 13. hjemmekamp i træk med mål. Dermed tog han rekorden fra netop Gerd Müller, der ligesom Jupp Heynckes havde præsteret 12 hjemmekampe i træk i henholdsvis 1969-70 og 1972-1973. I denne weekend kan han så tangere en ny Gerd Müller rekord, skulle han komme på tavlen fredag aften mod Greuther Fürth. For scorer Robert Lewandowski, vil det være den 16. Bundesligakamp i træk, han kommer på måltavlen, og det har kun Gerd Müller præsteret tidligere.

Læs også: Gerd Müller – Der Bomber der nation

Skulle det som forventet ske mod Bundesligaens aktuelt dårligste hold, så mangler Lewandowski kun den ultimative rekord for at have overgået Gerd Müller i noget nær samtlige statistikker.

Lige nu er det Gerd Müller, der topper den evige topscorerliste med 365 mål, og det gør han også det næste lange stykket tid, men Lewandowski nærmer sig. 284 mål lyder hans Bundesligatotal på forud for kampen mod Fürth. Polakken scorer i snit 0,8 mål er kamp, og det er lige lidt under Gerd Müllers snit på 0,85 mål per kamp i sin karriere. Holder Lewandowski det snit, så kan han om 97 kampe nok engang overgå Gerd Müller, og så breder debatten sig måske for alvor. Hvem er egentlig bedst?

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern