bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Freiburg siger farvel til sin legendariske hjemmebane, Dreisamstadion

Freiburg siger farvel til sin legendariske hjemmebane, Dreisamstadion

Når Freiburg søndag møder Augsburg i Bundesligaen, bliver det sidste gang nogensinde, at klubben tørner ud på Dreisamstadion. Fremover skal Freiburg spille sine hjemmekampe på det nyopførte Europa-Park Stadion.

Siden 1955 har Freiburg spillet sine hjemmekampe på Dreisamstadion, men når klokken søndag slår 17:30, er det sidste gang, der fløjtes op til kamp på det legendariske stadion. For efter opgøret mod Augsburg er det endegyldigt slut. I stedet rykker klubben ud på det nyopbyggede og noget mere tidssvarende Europa-Park Stadion, der ligger lige i nærheden af byens lufthavn.

Gennem årene har der været mange store minder for Freiburg på Dreisamstadion, der faktisk ikke lever op til reglerne for Bundesligafodbold. 100,5 meter lang og 68 meter bred lyder målene på Bundesligaens mindste stadion, og derfor har klubben i årevis spillet med dispensation, da der i længden mangler 98 centimeter for at leve op til de officielle krav.

Det problem har det nye stadion ikke, hvor kapaciteten desuden øges fra 24.000 til 34.700, men det betyder nu ikke, at det har været smertefrit at nå dertil.

Allerede i 2012 blev det besluttet at bygge et nyt stadion, men de lokale klagede over den fremtidige støjforurening, hvorfor der gik lang tid, inden byggeriet kunne begynde. Det blev siden besluttet, at Freiburg ikke måtte spille kampe på Europa-Park Stadion om søndagen mellem 13:00 og 15:00, ligesom ingen kamp måtte slutte senere end klokken 20:00. De regler gælder fortsat, men siden har man lempet lidt på reglerne, så kampe i DFB Pokalen og i europæiske turneringer, skulle Freiburg kvalificere sig, ikke er underlagt samme krav.

Første kamp på det nye Europa-Park Stadion, hvor 36 procent af kapaciteten er ståpladser, bliver lørdag den 3. oktober, når Yussuf Poulsen og RB Leipzig kommer på besøg. Kampen spilles klokken 15:30, så den naturligvis er færdig inden klokken 20:00.

 

Foto: www.scfreiburg.com

You may also like
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Philipp Züfle – En Breisgauer på Ibrox
Christian Streich – et portræt af manden der formede SC Freiburg
Optakt, Bayern München
Optakt Bayern München – Freiburg: Kan Bayern gøre en ende på Freiburgs ubesejrede sæsonstart?