bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Dortmund: Forværrer Marco Rose krisen hos sin tidligere klub?

Optakt: Gladbach – Dortmund: Forværrer Marco Rose krisen hos sin tidligere klub?

Gladbach, optakt, Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach tager imod Borussia-brødrene fra Dortmund i lørdagens Kracher, hvor BVB er storfavoritter mod et decideret kriseramt Gladbach-hold, der kun står noteret for en enkelt sejr i fem kampe.

 

Kampfakta

Spillested: Borussia-Park, Gladbach
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: TV3 Sport

 

Holdnyt 

Gladbach

Adi Hütler har fået en decideret ræderlig start på sæsonen, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr og et uafgjort resultat, mens resten af kampen er endt med nederlag. Det bringer Gladbach op på fire point for fem kampe, hvilket placerer dem på 16. pladsen.

Det i sig selv er katastrofalt for en storklub som Gladbach, der senest måtte se sig besejret med 1-0 ude mod Augsburg. Så selvom Adi Hütler er ny mand i Gladbach-sædet efter Marco Rose, som er lørdagens modstander, så begynder sædet allerede at være varmt under Hütler.

Hvis man skal forsøge at finde noget positivt hos Gladbach, hvilket ikke ligefrem er nemt i øjeblikket, så er det, at die Fohlen stadig er ubesejret på hjemmebane, hvor man indtil videre har fået alle sine point.

Derudover kan Gladbach glæde sig over, at man næsten kan have fulde huse igen, da man må lukke 99% af stadionkapaciteten ind på Borussia-Park, hvilket svarer til 47.925 fans.

Gladbach-mandskabet har også brug for al den opbakning, som de kan få til at få vendt den nuværende situation, der tenderer til at være en krise. Det er heller ikke, fordi die Fohlen går noget nemt program i møde, da man efter det svære opgør mod Dortmund skal en tur til Wolfsburg, som bestemt heller ikke er nogen nem opgave.

Til gengæld kan Gladbach-fansene trøste sig med, at man i det seneste møde med Dortmund gik fra banen med tre point, da Marco Rose på daværende tidspunkt førte Gladbach frem til en 4-2-sejr.

Adi Hütler må undvære de Stefan Laimer og Mamadou Doucoure. Derudover er den tidligere Dortmund-spiller Jonas Hofmann tvivlsom til opgøret, mens også Marcus Thuram er skadet og ikke kommer i kamp. Det gør ikke betingelserne lettere for Gladbach, der skal forsøge at lukke ned for en stærk Dortmund-offensiv med Erling Haaland som den største udfordring.

 

Dortmund

Hvor Gladbach har fået en forfærdelige start på Bundesliga-sæsonen, så er Dortmund til gengæld startet rigtig godt, trods et nederlag til Freiburg undervejs.

Senest besejrede BVB Union Berlin med 4-2 i et opgør, der var noget af en rutschebanetur for Dortmund, der var foran 3-0, men Union formåede alligevel at skabe spænding, inden Haaland lukkede kampen til 4-2 med et helt urolig scoring, som du kan se her.

Dortmund har for alvor formået at få nettet til at blafre i indeværende sæson med 11 scoringer i de seneste tre kampe, hvoraf Erling Haaland, der ikke har sinde i at stoppe sin vanvittige statistik, har scoret fem kasser, hvilket samlet bringer ham op på syv sæsontræffere i indeværende Bundesliga-sæson.

Det var dermed BVB’s fjerde sejr på stribe, og die Schwarzgelben er da også kun et point fra Bayern på førstepladsen.

Offensiven er med andre ord ikke et problem for Marco Roses mandskab, der omvendt har lukket hele 11 mål ind i fem kampe, hvilket er for mange, hvis man vil matche Bayern i kampen om die Meisterschale.

Marco Rose har dog aldrig tabt til trænerkollega Adi Hütler til trods for fire kampe mellem de to trænere. Dortmund er da også overlegne i den overordnet statistik de to Borussia-klubber imellem, hvor BVB er trukket sig sejrsrigt ud af de samlede 105 opgør 43 gange, mens Gladbach har vundet de 33 kampe.

Dortmund skal efter opgøret i Gladbach i aktion i Champions League i midtugen, hvorfor de også får en Englischer Woche. Her er modstanderen portugisiske Sporting, inden Augsburg venter i næste weekend.

Inden de to opgør skal kampen mod Gladbach dog spilles først, men det bliver uden en hel del spillere, da Julian Brandt, Emre Can, Coulibaly, Morey, Reyna, Schmelzer, Tigges og Zagadou alle er ude med skader, mens Nico Schulz er tvivlsom til lørdagens opgør. Det er omvendt ikke noget nyt for Marco Rose, der stadig kan stille et mere end slagkraftigt mandskab.

 

Karantæner

Gladbach: Ingen
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Gladbach: Sommer – Scally, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Zakaria, Neuhaus – Herrmann, Stindl (c), Wolf – Plea
Dortmund: Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Witsel, Dahoud – Reus (c) – Haaland, Malen

 

Vidste du at..:

Erling Haaland er oppe på 47 scoringer i Bundesliga-sammenhæng i 48 kampe? Regn selv snittet ud pr. kamp…

 

Dom

Der hersker ingen tvivl om, at Borussia Dortmund er favoritter til at snuppe alle tre point, men dermed ikke sagt, at det bliver et kedeligt opgør. Begge mandskaber har egenskaberne til, at det kan gå hen og blive både underholdende og målrigt, vi tror på en 3-1-sejr til BVB.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!