bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Mönchengladbach > Guide: fodboldrejse til Borussia Mönchengladbach

Guide: fodboldrejse til Borussia Mönchengladbach

Gladbach, optakt, Borussia Mönchengladbach

Sådan får du billetter til Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach spiller sine kampe på Borussia-Park, hvor der er plads til 54.010 tilskuere. Gladbachs fanklub holder til på Nordkurven med over 14.000 ståpladser. Modstanderholdet står i det modsatte hjørne. Afhængigt af modstander, tribune og stå- eller siddepladser kan du få billetter til Bundesliga-fodbold i Mönchengladbach for mellem €14,50 og €44,50.

Stadion: BORUSSIA-PARK

Kapacitet: 54.010

Grundlagt: 2004

Officielt billetsalg: www.borussia-ticketing.de

 

Afløseren for det legendariske Bökelberg, blev som så mange andre stadion i det tyske bygget forud for VM. Men modsat naboerne i blandt andet Gelsenkirchen, Köln og Dortmund, blev BORUSSIA-PARK forbigået, da tyskerne skulle vælge VM-værtsbyer. To år senere var der dog lidt oprejsning, da det blev til to kampe ved kvindernes VM-turnering.

Udover fodbold, så har der også været en del koncerter på stadion, hvor blandt andre Elton John og Bruce Springsteen har optrådt.

Hjemmeholdets fans holder til på Nordtribunen, mens udefans placeres i det sydøstlige hjørne. Er du til en aftenkamp, vil du se et grønt lys lyse stadion op.

Transport:

Stadion ligger en anelse uden for byen, og der kan være godt proppet på indfaldsvejene i timerne op til kampstart. Er man i bil, kan man godt regne med at især turen væk fra stadion kan tage lang tid, da der oftest er store kødannelser ved parkeringsområderne.

Det kan derfor anbefales at tage en af shuttlebusserne, der afgår med fem minutters interval fra Hauptbahnhof Rheydt/Mittelstraße fra tre timer før kampstart. Fra Künkelstraße køres der hvert 20. minut fra to timer før kampstart. På turen tilbage bliver man sat af ved hovedbanegården i enten Gladbach eller Rheydt.

Vil du på stadion rundvisning på en ikke-kampdag, kan du tage Bus 17 i retning Mönchengladbach Südwall. En tur der tager cirka 15 minutter.

På kampdagen:

Gladbach har fantastiske fans, stemningen på stadion er imponerende, men byen er altså ikke meget at råde hurra for. Specielt ikke, hvis du skal til kamp en søndag, hvor alt er dødt.

Der ligger et par irske pubberrundt om i byen, men det er ikke for alvor centreret et enkelt sted. BrauHaus MaNaMaNa er eneste lyspunkt i et ellers trist udvalg, hvorfor også er grunden til, at de flerste vælger at varme op til kampen på og omkring selve stadion, hvor den ganske fine Fanhaus ligger.

Der er som regel fyldt et par timer før og efter kampen, og du kan stadig spille Allan Simonsen-kortet cirka 40 år efter. Gladbachs fans elsker ham!

Når du alligevel har et par timer på og omkring stadion, så kan du passende besøge deres flotte fanshop, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer.

 

Inde på stadion:

Det kan godt være, at BORUSSIA-PARK blev forbigået, da der skulle vælges VM-værtsbyer, men lad dig ikke narre af den samlede stadionoplevelse.

Klubben har et af de højeste tilskuergennemsnit i Bundesligaen, og stemningen er aldeles glimrende.

Holdet løber ind til sangen ”Die Elf vom Niederrhein”, og selvom der findes stadionsange med mere volume, så skal du selvfølgelig høre den og have oplevelsen med.

Fansene er som regel yderst loyale, og der er god stemning gennem alle 90 minutter. Husk kontanter, hvis du skal have noget at drikke og spise under kampen. 

Tips til seværdigheder:

Mönchengladbach er en relativ lille by, og det er nok ikke for det kulturelle eller det vilde natteliv, at man rejser hertil. Til gengæld ligger der mange andre fodboldklubber i området. Düsseldorf ligger umiddelbart øst for, ligesom både Köln og Bayer Leverkusen er under en time væk. På halvanden time kan man komme til Gelsenkirchen og se Dortmund og Schalke. Skal det være hipster er Alemannia Aachen, holdet med den store historie og det store stadion, også i nærheden.

Det er virkelig ikke prangende, hvad byen har at byde på, så vi anbefaler, at du snupper et hotel i Düsseldorf og i stedet tilbringer din fritid der. Men skulle du alligevel have lyst til at udfordre Mönchengladbach lidt nærmere, så kommer her et par anbefalinger.

Schloss Rheydt går for at være det bedst bevarede renæssance-slot i området, og det er muligt at kigge inden for, hvis man er til den slags. Springer vi frem i tiden, så byder Museum Abteiberg på kunst fra det 20. århundrede.

Hvis vejret er godt, så kan du også tage et smut i Bunte Garten. En botanisk have, hvor der eftersigende skulle være mere end 200 forskellige fuglearter.

 

Restauranter:

Der ligger et par restauranter på vej væk fra stadion, så som Pizzeria Trattoria Vulcanello, der bestemt er glimrende, men ellers skal du være mere end almindelig glad for Mönchengladbach som by, før du vælger at det er her, du vil indtage dit måltid.

Så vi anbefaler i stedet, at du tager de cirka 30 km mod Düsseldorf, hvor du finder et væsentlig større udbud. Selv hvis du foretrækker de italienske spise, så har Düsseldorf i Pizzeria RomanticaTysklands bedste pizzeria

 

Byliv:

Du har allerede gættet det. Akkurat som udbuddet af restauranter er yderst middelmådigt, så er bylivet det i sandhed også, hvilket er endnu en grund til, at du bør holde til i Düsseldorf, når du skal på fodboldtur til Mönchengladbach.

Her bliver du nødt til at lægge vejen forbi Altstadt, der oftest beskrives som Tysklands længste bar. En slags Jomfru Ane Gade, hvor der findes et væld af barer, der alle serverer den lokale Altbier til en favorabel pris. Og skal den have lidt ekstra, så kan du senere smutte forbi Sir Walter.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen