bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > FC Schalke 04 > Guide: Fodboldrejse til Schalke 04

Guide: Fodboldrejse til Schalke 04

Sådan får du billetter til FC Schalke 04

Die Königsblauen fra Schalke 04 spiller sine hjemmekampe på VELTINS Arena, hvor der er plads til 62,271 tilskuere. Schalkes fanklub holder til på Nordkurven, hvor der er plads til 14.483 tilskuere. Afhængigt af modstander, tribune og stå- eller siddepladser kan du få billetter til Bundesliga-fodbold i Schalke for mellem €15,5 og €52.

Hos Schalke 04 bliver billetterne til hjemmekampene sat til salg, når kampprogrammet bliver offentliggjort et par uger inden sæsonstart. Særligt til et Revierderby er der stor efterspørgsel efter billetter, så skal du have en chance for at få fat i et par stykker, skal du være hurtigt ude.

Officielt billetsalg: www.tickets-aufschalke.de eller telefon +49 (0)1806 150 810. Klubben har også en række billetstande nær stadion, men da der forholdsvis hurtigt bliver udsolgt til klubbens kampe, skal du være heldig for at finde billet i sidste øjeblik.

Transport til Gelsenkirchen og VELTINS Arena

Det er muligt at både flyve (lufthavne i Düsseldorf og Dortmund) og tage tog (Intercity Express og Intercity), men en bil giver meget mere mobilitet, når man først er kommet til Gelsenkirchen. Det tager ca. 7-8 timer at køre fra København, hvis man tager bilen over broerne.

På kampdagen

Byens grå udtryk ændrer sig fuldstændigt på kampdage. Gågaden og torvet er klædt i blå trøjer, og man får selskab af Sand, Raul, Poulsen, Draxler, Höwedes osv. I Tyskland er fodbold en fest.

Af gode barer at nyde de første par øl på kan vi anbefale Charly’s Schalker (Ernst-Kuzorra-Weg). Den er indbegrebet af Gelsenkirchen og omegn med sit klientel, der består af både de høje herrer (jo, de findes skam også i Ruhr) og arbejderne.

Ellers kan du tage turen sammen med resten af Nordkurven fra Veltins Arena, som er de hardcore fans, til Schalkes første stadion. Glückauf Kampfbahn er stedet, hvor flere tusinde mennesker i blå trøjer modes og varmer op før kampen.

Der er få kilometer mellem Glückauf Kampfbahn og Veltins Arena – eller Arena Auf Schalke, som det hedder i Champions League-regi – og derfor kan man sagtens tage gåturen sammen med resten af Nordkurven, når opvarmningsbegivenhederne er slut. Her kommer man igennem lidt mere charmerende områder af Gelsenkirchen, hvor man ser store floder og grønne enge, før det mægtige stadionanlæg dukker op i horisonten og knejser som et stort skib på landjorden.

Det kan stærkt anbefales at finde sin plads på stadion minimum en halv time før kampstart. Fodbold i Tyskland er mere end 2 x 45 minutter, så du vil ikke gå glip af den stemning, der er på stadion inden selve kampen fløjtes i gang. 

Tips til seværdigheder

Det er lidt samme fortælling som hos nabobyen Dortmund. Gelsenkirchen har altså ikke det store at byde på, men vi gør alligevel et forsøg på at opremse et par af de lokale seværdigheder.

Den tidligere Zoo, der i dag hedder Zoom Erlebniswelt, er ganske ideel til en søndags tur. Området er inddelt i forskellig verdenshjørner, så her kan du enten i en lille båd eller på gåben få et par timer til at gå, mens du betragter Asien, Afrika eller Alaska.

Hvis du gerne vil ud om aftenen, har Gelsenkirchen også lidt at byde på, men vi anbefaler i stedet, at du tager til Bochum, der ligger lige i nærheden. Bochum er regionens største studieby, og det betyder barer og diskoteker i hobetal. De har endda et område, som de kalder Bermuda-trekanten, der er fyldt med fristelser, og hvor man let kan blive væk.

Ellers er der selvfølgelig masser af mulighed for at se fodbold. Inden for en times kørsel kommer du til et utal af både 1. og 2. Bundesligaklubber. Heriblandt Gladbach, Leverkusen, Paderborn, Köln, Düsseldorf, Duisburg, Bochum og Dortmund.

 

You may also like
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte
DDR, Die Wende
FDGB-Pokalfinalen 1990 – Mellem Murens fald og Die Wende
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga