Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Guide: Fodboldrejse til Bayer Leverkusen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Guide: Fodboldrejse til Bayer Leverkusen

Guide: Fodboldrejse til Bayer Leverkusen

Optakt, stadionguide, fodboldrejse

Sådan får du billetter til Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen spiller sine hjemmekampe på BayArena. Stadionfundamentet er lagt i 1950’erne, men løbende ombygninger, senest i 2009, har givet stadionet sit nuværende udtryk. BayArena er topmoderne med gratis WIFI og 500 HD-skærme over hele stadion.

Der er plads til godt 30.000 tilskuere, og da der før hver sæson sælges i omegnen af 20.000 sæsonkort, skal du være tidligt ud for at få billetter. De stemningsaktive fans står på Nordtribünen, mens udeholdets tilhængere er placeret i hjørnet mellem Süd- og Westtribünen.

Billetpriserne varierer en smule afhængig af modstanderen, men ligger typisk mellem 10 euro for ståplads bag målet og 68 euro for et sæde midt på langsiden. Man får en del rabat som studerende.

Som på de fleste tyske stadion så har hver klub deres eget betalingskort, der kun kan benyttes på stadion. Det betyder, at du skal have godt med kontanter med som du kan fylde på dit BayArena-kort, hvis du vil have noget at spise eller drikke, mens du ser fodbold.

Officielt billetsalg: Enten på hjemmesiden, telefon +49 01 805 040404 eller personlig henvendelse til info@bayer04.de

Du kan få billetter til alle Bayer Leverkusens kampe, hvis du køber gennem Football Travel. På den måde er du også med til at støtte Bulibold.

Transport til Leverkusen og BayArena

En køretur fra den dansk/tyske grænse til Leverkusen tager knap seks timer. Alternativt er der internationale lufthavne i nabobyerne Düsseldorf og Køln.

BayArena ligger ved motorvejskrydset mellem E35 og E37. I området er flere parkeringspladser, der forbindes med stadion med gratis shuttlebusser.

Er du allerede i området, anbefaler vi at tage toget. Både regional- og intercitytog stopper ved Leverkusen Bahnhof, og herfra er der ti minutters gang gennem en park og langs floden Dhünn til stadion.

På kampdagen

Leverkusen har ladet sig inspirere af storebror fra Köln, når det kommer til øl-udbuddet i byen, så de fleste barer serverer derfor den klassiske Kölsch.

Et fint sted at starte kunne være baren ”Stadioneck”, hvor tidligere Leverkusen-spillere fortsat hænger ud, og hvor der fortsat drømmes om klubbens første mesterskab.

Derudover er ”Pille Sportsbar” tæt ved stadion også et godt bud. Baren kan synes en smule mørk, når man lige træder ind, men der gemmer sig en fin Biergarten udenfor, hvor du sagtens kan få flere timere til at gå.

Som altid er det en god idé at drage mod stadion i god tid. Leverkusen har ry for at være blandt de mindst larmende i tysk fodbold, men stemningen er rent faktisk bedre end sit omdømme.

Tips til seværdigheder

Leverkusen minder mere om en dobbelt forstad end en selvstændig by. Fra byens togstation går det ene spor et kvarter nord til Düsseldorf og det andet tilsvarende syd til Køln. Klemt inde mellem de to storbyer har Leverkusen ikke meget andet at byde på end europæisk topfodbold.

Vores anbefaling er derfor, at du kombinerer din tur til BayArena med et besøg i en af de to byer. Køln har sin verdensrømte domkirke (Kölner Dom), og Düsseldorf disker op med både Tysklands bedste pizzeria (Pizzeria Romantica) og et kæmpe Jomfru Ane Gade-lignende område i Altstadt.
I byen Leverkusen er vores mest sindsoprivende anbefaling den japanske have.

Derudover byder området i Nordrhein-Westfalen på adskillige klubber i både 1. og 2. Bundesliga: 1. FC Køln, Borrussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, Duisburg, Bochum, Paderborn, Dortmund og Schalke er alle inden for overskuelig rækkevidde.

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen