Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Uge 11: Kvist-knoklerier og hullede defensiver - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Uge 11: Kvist-knoklerier og hullede defensiver

Her følger en optakt til et udpluk af denne rundes kampe i Bundesligaen, hvor vi giver dig statistik, holdopstillinger og skadesnyt.

Borussia Dortmund – Stuttgart

Dortmund har hidtil vundet rub og stub på hjemmebane med fem sejre og kun tre indkasserede mål. Til aftenens kamp mod Stuttgart kan man fejre, at Jürgen Klopp har underskrevet en ny kontrakt,  og som det lød fra Klopp selv ”behøver andre klubber ikke at ringe før 2018”.

Klopps drenge kan dog risikere at få kamp til stregen mod Stuttgart, der endnu ikke har tabt under træner Thomas Schneider. Kvist og co. har dog heller ikke vundet i de tre seneste kampe mod Werder Bremen, HSV og Nürnberg.

Schneiders effekt på holdet har dog været mærkbar og især offensiven er begyndt at sprudle. Rumæneren Alexandru Maxim har været indblandet i fem af holdets seks dødboldsscoringer siden Schneider tiltrådte, og det er et våben der flere gange har gjort ondt på Dortmund. I Ibrahim Traore og Martin Harnik har man ligeledes folk der er hurtige i omstillingsspillet.

Det skal også nævnes, at Stuttgart har haft okay fat i Dortmund i den seneste tid, hvor Ruhr-mandskabet faktisk kun har vundet to opgør i ni forsøg – begge på udebane. Blandt disse opgør er der en kamp de fleste kan huske, nemlig den legendariske 4-4-kamp – den bedste nogensinde i Tyskland, måske?

Opstillinger og skader

Dortmund må stadig se bort fra Gündogan og Piszczek. Kehl er tilbage i truppen, men er næppe fit til en startplads.

Weidenfeller – Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer – S. Bender, Sahin – Aubameyang, H. Mkhitaryan, Reus – Lewandowski

Stuttgart må kun undvære centerforsvar Rüdiger, men kan ellers stille i stærkeste.

Ulreich – G. Sakai, Schwaab, Niedermeier, Boka – Kvist, Gentner – Harnik, Traoré – Maxim – Ibisevic

Hold øje med: Alexandru Maxim. Skal Stuttgart have noget med fra denne kamp kræver det formentligt, at man finder vej til nettet.  Her kan rumæneren blive afgørende, både som spilstation i omstillingerne og når Ibisevic skal findes på dødbolde.

Hertha BSC – Schalke 04

Kevin-Prince Boateng, straffesparkssynderen fra Revierderbyet, vender hjem til hovedstaden når Schalke gæster de formstærke oprykkere. Det er dog endnu uklart om han starter inde, da han er tvivlsom pga. knæproblemer.

Hertha BSC tabte godt nok sidste kamp, men det var mod Bayern München på Allianz Arena, hvor man gav de forsvarende mestre kamp til stregen i 3-2-nederlaget. Det er imponerende, hvad holdet har udrettet hidtil, og megen tak må gå til træner Jos Luhukay, der er i gang med samme bedrift, som da han rykkede op med Augsburg i sin tid.

For Schalkes vedkommende er det lidt nat og dag. Man var kun med i meget få perioder i Revierderbyet mod Borussia Dortmund, men før den kamp havde man scoret 10 mål på tre kampe. Historikken taler for gæsterne, der har vundet otte af de seneste ni møder, og kun tabt én af 12, men Hertha har vundet fire af fem hjemmekampe denne sæson og ser stærkere ud end længe.

Opstillinger og skader

Hjemmeholdet må kun undvære Alexander Baumjohann, men formstærke Ben-Hatira gør det godt på 10’er-positionen.

Kraft – Pekarik, Lustenberger, S. Langkamp, J. van den Bergh – Hosogai, Skjelbred – Allagui, Ben-Hatira, N. Schulz – Ramos

Foruden tvivlen om Boateng er Schalke definitivt uden Huntelaar, Farfan, Höger og Papadopoulos.

Hildebrand – Uchida, Höwedes, Matip, Aogo – Neustädter, J. Jones – K.-P. Boateng, M. Meyer, Draxler – Szalai

Hold øje med: Max Meyer. Den unge Schalke-komet har scoret i de tre seneste kampe i træk, bl.a. en flot kasse mod Dortmund. Han har en stor fremtid i klubben og presser allerede nu på for en fast plads.

Hoffenheim – Bayern München

Hoffenheim har lukket utrolige 2,3 mål ind pr. kamp (kun Braunschweig har samme dårlige statistik), men det er alligevel lykkes holdet at sætte sig på en 9. plads. Det skyldes i høj grad en sprudlende offensiv med Roberto Firmino, Kevin Volland og Anthony Modeste, der skiftevis smækker kasser ind på samlebånd. Senest vandt man 4-1 ude over Hannover 96 – en tiltrængt sejr, da det var den første i fem kampe.

Bayern München buldrer videre. I hvert fald på pointfronten. Pep Guardiola må have haft lidt panderynker over, hvor hårdt Hertha var i stand til at presse mestrene på eget græs, og mod for to uger siden havde man en rigtig dårlig første halvleg mod Mainz. Det kendetegner dog et tophold, at kunne hive point på trods af dette, og det er bestemt også det sandsynlige udfald lørdag, hvor et hullet Hoffenheim-forsvar (hvor Jannik Vestergaard desværre er blevet bænket) er guf for Bayerns tunge drenge.

Det skal dog nævnes, at Bayern ikke har været overbevisende på udebane, udover 4-0-sejren over Schalke.

Opstillinger og skader

Der har været lidt tvivl om Volland, Polanski, Strobl og Johnson i ugen op til kampen, men de tre førstnævnte ser ud til at være klar til start.

Casteels – Beck, Abraham, Süle, Salihovic – Polanski, Strobl, Rudy – Volland, Roberto Firmino – Modeste

Hos Bayern München er Thiago, Pizarro og Shaqiri ude, mens Toni Kroos og Arjen Robben er tvivlsomme. Timingen kunne dog være værre, for Javi Martinez, Dante og Mario Götze er alle klar igen.

Neuer – Lahm, van Buyten, J. Boateng, Alaba – Javi Martinez – M. Götze, T. Müller, Schweinsteiger, Ribery – Mandzukic

Hold øje med: Mario Götze. Han har haft to gode indhop på det seneste og ser ud til at kunne starte inde. Forvent, at han griber chancen og trækker i trådene på lørdagens Bayern-mandskab.

 

Artikelbillede: vfb.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!