Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Greuther Fürth – Bayern München: David mod Goliat - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Greuther Fürth – Bayern München: David mod Goliat

Optakt: Greuther Fürth – Bayern München: David mod Goliat

Det er ligaens bundprop mod ligaens dukse. Det er ligaens dårligste defensiv overfor ligaens bedste offensiv. Det er oprykkerne fra Greuther Fürth imod rekordmestrene Bayern München, der forventes at tage endnu en storsejr med sig hjem til München.

 

Kampfakta

Spillested: Sportpark Ronhof I Thomas Sommer, Fürth
Kamptidspunkt: Fredag, klokken 20.30
Tv: TV3 Max og Viaplay

 

Greuther Fürth

Der skal bedes til de højere magter og en ordentlig portion held til, hvis det skal lykkedes oprykkerne fra Greuther Fürth at snyde Bayern München i fredagens opgør, der indleder 6. spillerunde i Bundesliga. 

Die Kleeblätter har heller ikke fået nogen synderlig nem start på livet tilbage i Tysklands bedste række, hvor man dog har skrabet et enkelt point sammen. Det kom i hus hjemme mod Arminia Bielefeld i en anden spillerunde, men ellers har det været nederlag, der har tegnet billedet for de første fem spillerunder for Greuther Fürth.

I den seneste spillerunde gik oprykkerne også tomhændet fra banen, da Hertha BSC snuppede alle tre point, selvom Fürth ellers var foran 1-0 efter en times spil og havde kurs mod minimum et point indtil 11 minutter før tid. Men så lavede Maximilian Bauer et selvmål, og så gik man fra banen uden point nok en gang. 

Stefan Leitls mandskab kan dog trods alt trøste sig med, at de har scoret i tre af fem kampe, men det ændrer ikke på, at man møder en ordentlig mundfuld fredag aften. For rent defensivt er man det dårligste mandskab målt ud fra indkasserede mål, da man har lukket 13 ind af i de første fem kampe.

Den defensive del af spillet bliver en nøglefaktor mod Bayern, som uden tvivl kommer til at have bolden rigtig meget. Det betyder også, at oprykkerne skal være indstillet på at løbe mange meter, og Leitl forventes at stille op i en 4-4-2-formation.

Den tidligere Bayern-spiller Julian Green er ikke selvskreven i startopstilling, men han kan være inde i overvejelserne, da han med sin fart kan være en trussel overfor Bayerns defensiv, hvis man skulle få en omstillingsmulighed.

Stefan Leitl må undvære forsvarsspiller Gideon Jung samt de to angribere, Robin Kehr og Jessic Ngankam, der alle er ude med skader.

 

Bayern München

7-0!

Det lyder helt absurd, og det er det egentlig også, men ikke desto mindre er 7-0 cifrene på Bayerns seneste opgør mod VfL Bochum, der blev splittet ad i atomer. Bayern München viste ingen nåde overfor oprykkerne, og fredag aften venter endnu en oprykker, når turen går til Fürth.

Hvorvidt sejren bliver lige så stor, vides endnu ikke, men intet kan udelukkes, hvis Julian Nagelsmann atter stiller i stærkeste startopstilling. I nedsablingen af Bochum spillede særligt Joshua Kimmich en stor kamp med to scoringer til følge, mens der endda var tid til, at Robert Lewandowski kunne blive hvilet i anden halvleg.

Polakken er dermed fuldstændig frisk til opgøret mod Greüther Fürth, der er en modstander, som Bayern ikke har mødt siden 2013, hvor man vandt hhv. 3-0 og 2-0.

Netop Lewandowski har i løbet af denne uge modtaget Den Gyldne Støvle efter de vanvittige 41-sæsonscoringer i sidste sæson, hvor Lewandowski skrev sig ind i historiebøgerne som den spiller med flest scoringer i en Bundesliga-sæson. Scoringen mod Bochum var samtidig også den 13. kamp i træk med scoring i træk fra polakken i Bundesligaen og den 19.(!) i træk, hvis vi tæller alle turneringer med.

Den taler for sig selv, og udelukkende pga. Lewandowski skal man tænde for fjernsynet fredag aften.

Foruden Lewandowski oser Bayern bare af profiler og klasse, hvor særligt Leroy Sané ser ud til langt om længe at have fundet sig til rette i Bayern efter scoringer i de seneste to kampe.

Julian Nagelsmann har med andre ord masser af formstærke profiler at vælge i blandt, men han må fortsat se bort fra Kingsley Coman, mens der til gengæld er fremskridt med Musiala og Serge Gnabry. Til gengæld bliver hverken Sven Ulreich eller Tolisso ikke klar til opgøret.

 

Karantæner

Greuther Fürth: Ingen
Bayern München: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Greuther Fürth: Burchert – Meyerhöfer, Bauer, Viergever, Willems – Nielsen, Seguin, Griesbeck, Dudziak – Itten, Hrgota (c)
Bayern: Neuer (c) – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Sabitzer, Müller, Sane – Lewandowski

 

Vidste du at..:

sidste gang Greuther Fürth slog Bayern var i 1964, hvor Jürgen Klinsmann først lige var blevet født? Opgøret blev vundet 2-0.

 

Dom:

Grundlæggende gælder det om for hjemmeholdet at komme fra banen med skindet på næsen, selvom også det kan være en udfordring mod Lewandowski og co. Vi tror på, at Bayern viser kvalitetsforskellen og vinder med 5-0.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

Foto: www.sgf1903.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!