bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > De tyske holds chancer i Champions League efter første runde 2021/22

De tyske holds chancer i Champions League efter første runde 2021/22

Champions League UEFA, højdepunkter

Der er blevet trukket lod til Champions League, og der venter nogle interessante kampe forude for Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund og Wolfsburg.

Bayern München
Barcelona
Benfica
Dynamo Kiev

En gentagelse af 8-2-kampen fra 2020, når Bayern München møder Barcelona. Catalanerne har ikke samme niveau som for et par år siden og er uden Lionel Messi, så selvfølgelig skal Julian Nagelsmanns tropper videre og helst også på en førsteplads. Både Kiev og Benfica er gode hold, og kan på udebane volde sydtyskerne problemer, selvom de ikke har tabt en udekamp siden 2017. Det bliver til minimum 12 point for Bayern.
Chance for at gå videre fra gruppen: 80 procent

Opdateret efter første runde:
3-0 ude mod Barcelona, i en kamp hvor de var i komplet kontrol. På papiret puljens sværeste modstander, og derfor er chancerne for videre Bayern München avancement også blot steget yderligere. Kampen mod Dynamo Kiev onsdag kommer kun til at handle om sejrens størrelse.

Se også: Højdepunkter: Barcelona – Bayern 2-8

 

Sporting Club
Borussia Dortmund
Ajax
Besiktas

Det kunne næsten ikke blive bedre. Sporting fra øverste seedningslag var en gave for Marco Rose og co., og selvom Ajax og Besiktas tidligere har spillet sig i knockoutrunden i Champions League, så skal Dortmund ganske enkelt gå videre og også som etter. De vil være favorit i alle hjemmekampe, hvor det at der kan være fans på stadion bør give dem en ekstra fordel. Og så er det jo en gylden mulighed for Haaland til igen at blive Champions League topscorer.
Chance for at gå videre fra gruppen: 85 procent

Opdateret efter første runde:
Det var en vigtig sejr, som Dortmund fik i det første opgør mod Besiktas, og da Ajax også vandt deres udekamp mod Sporting, kan Dortmund med en sejr mod portugiserne tirsdag aften tage et kæmpe skridt mod ottendedelsfinalerne. Chancen for sejr mindskes dog af, at Erling Haaland ikke er med, men BVB skal stadig kunne vinde kampen, og de går også videre fra gruppen.

 

 

Manchester City
PSG
RB Leipzig
Club Brügge

Dødens gruppe – om ikke andet sammen med Gruppe B. Det er også gruppen, hvor det er svært at finde sympati for de tre forhåndsfavoritter, der ikke lige frem er klubkonstruktioner, der møder megen opbakning. Leipzig gik videre fra en lignende gruppe i seneste sæson, hvor de blandet andet slog PSG, men mens franskmændene har forstærket sig markant – selv med potentiel Mbappé afgang – så er RB Leipzig også svækket. De skal nok kunne drille, men syv –otte point og en tredjeplads ligner det mest oplagte.
Chance for at gå videre fra gruppen: 15 procent

Opdateret efter første runde:
Et Nkunku-hatrick på udebane burde være den store historie, men når man taber 6-3, så drukner det lidt. Leipzig har haft en svær start på sæsonen, men kom i gang med 6-0 mod Hertha i weekenden. Nu gælder det hjemmekampen mod Club Brügge, der fik et flot point mod PSG, så tyskerne er presset til at hente tre point her. Chancen for at gå videre fra puljen er måske steget et par procenter, men det ligner stadig en tredjeplads som bedst mulige resultat.

 

 

Lille
Sevilla
Salzburg
Wolfsburg

Det er sjældent, at samtlige fire hold er tilfredse i en Champions League gruppe, men det må være tilfældet her. Wolfsburg trak de franske mestre, og selvom Sevilla er et godt hold og favoritter til at gå videre, så er tyskerne ikke uden chancer. Det kan dog også snildt ende med en sidsteplads, og det ligner næsten en afgørelse på sidste dagen.
Chance for at gå videre fra gruppen: 30 procent

Opdateret efter første runde: 

Et flot uafgjort resultat i den første runde var, om ikke et drømmeresultat så i hvert fald, en godkendt start på Champions League gruppen. Uafgjort i gruppens anden kamp betyder, at alt er åbent efter den første runde, men at Wolfsburgs chancer nok lige er steget en smule. Også selvom formen i Bundesligaen er dalene. Der venter en svær kamp mod et godt organiseret Sevilla-hold, og der skal igen point på kontoen, hvis de vil gøre sig gældende.

Foto: www.uefa.com

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til 1. runde i DFB Pokal 2024/25
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale