Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund – Hoffenheim: Lyner brandvarme Bruun Larsen mod sin tidligere klub? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Hoffenheim: Lyner brandvarme Bruun Larsen mod sin tidligere klub?

Optakt: Borussia Dortmund – Hoffenheim: Lyner brandvarme Bruun Larsen mod sin tidligere klub?

Borussia Dortmund, fankultur, optakt, tilskuere, fans på stadion, Bundesligaen 2021/22, fyldte stadioner

Dortmund skal forsøge at vaske sidste weekends plet væk, når formstærke TSG Hoffenheim gæster Signal-Iduna-Park. Der er lagt i kakkelovnen til en intens, spændende og tæt affære mellem de to mandskaber, der indleder tredje spillerunde i Bundesligaen.

 

Kampfakta
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: TV3 Max

 

Holdnyt

Dortmund

For første gang i tre år får vi et Dortmund-mandskab at se uden en dansk spiller på holdkortet, da Thomas Delaney onsdag aften blev bekræftet som ny spiller i spanske Sevilla. Delaney har været en fanfavorit hos die Schwarzgelben, men nu er han at finde i lidt varmere himmelstrøg, hvor han forhåbentlig, for danskerens skyld, atter kan blive stamspiller.

Men et Dortmund-mandskabet uden Delaney, der ikke var med i opstarten grundet EM, startede sæsonen ud som lyn og torden, hvor Erling Haaland imponerende endnu en gang, da BVB bl.a. takket være et hattrick fra nordmanden vandt 5-2 mod Frankfurt.

Marco Roses mandskab er dog kommet ned på jorden igen, da man først måtte se sig slået i Super Cuppen til de evige rivaler fra Bayern, mens man i den forgangne spillerunde tabte 2-1 ude mod Freiburg.

Et nederlag, som de færreste havde set komme, men Dortmund manglede skarphed i begge felter, og så tabte man altså 2-1. En ekstra salt i såret var, at Nico Schulz måtte forlade banen allerede i første halvleg med en muskelskade, der gav plads til Raphäel Guerreiro, som ellers kun havde trænet med holdet en enkelt gang efter EM-slutrunden.

Generelt har Marco Rose talrige hovedbrud, der kan holde den nytilkomne BVB-træner vågen i timevis, da flere spillere er tvivlsomme eller allerede dømt ude af fredagens opgave mod formstærke TSG Hoffenheim.

Thorgan Hazard er fortsat ankelskadet, mens også unge Soumaila Coulibaly, Morey er skadet, hvilket også er tilfældet med rutinerede kræfter som Marcel Schmelzer og Dan-Axel Zagadou.

En anden grund til søvnløse nætter hos Rose er, at Erling Haaland ikke har scoret i de to seneste kampe, hvilket er helt uvant for den norske angriber. Men der er ingen grund til at undervurdere nordmandens kvaliteter, for han skal nok være, der har Dortmund har brug for ham, selvom han – ligesom alle andre spillere – også har knap så gode kampe.

Til gengæld kan Rose glæde sig over, at Emre Can er meldt klar til opgøret.

 

TSG Hoffenheim 

Hoffenheim har startet sæsonen aldeles fremragende, hvor det i den første spillerunde endte med en sejr på hele 4-0 ude mod Augsburg, mens man dog måtte tage til takke med en pointdeling hjemme mod Union Berlin. Derudover er Hoffenheim faktisk ubesejret i de seneste ti kampe, hvis man tæller alle turneringer med, og vi skal helt tilbage til den 3. april for at finde det seneste nederlag.

Mest bemærkelsesværdigt i de to første kampe har dog været, at danske Jacob Bruun Larsen for alvor er lyst op, og kantspilleren står noteret for to mål i de to første kampe.

Det er noget, som både Hoffenheim og ikke mindst Bruun Larsen selv har ventet på, og der kan ikke være nogen tvivl om, at danskeren er yderligere motiveret, når han står overfor sin tidligere klub, hvor han fik sit første store gennembrud.

Med en brandvarm Bruun Larsen skal Sebastian Hoeneß forsøge at tage point fra Dortmund på Signal-Iduna-Park, hvor der igen er tilskuere, hvilket ikke gør opgaven nemmere for Hoffenheim. Ikke desto mindre har de lagt godt fra land, og de har faktisk langt fra nogen dårlig statistik mod netop BVB.

I de seneste syv opgør har Hoffenheim nemlig kun tabt et enkelt opgør, mens man omvendt har vundet tre og spillet tre uafgjorte. Det må give Hoeneßs tropper yderligere blod på tanden, når de skal forsøg at bygge videre på en mere end godkendt sæsonstart.

Den offensive del af spillet har set stærk ud med Bruun Larsen og Kramaric, mens Georginio Rutter helt i front skal forsøge at løbe fra Dortmunds bagerste.

Sebastian Hoeneß må til udekampen i Dortmund undvære Bicakcic, Sebastian Hübner og Nordveit, mens Kaderabek er tvivlsom til opgøret, og det samme er Bebou, der skal testes på kampdagen.

 

Karantæner

Dortmund: Ingen
Hoffenheim: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Dortmund: Kobel – Can, Akanji, Wisel, Guerreiro – Bellingham, Brandt, Dahoud – Reus (c) – Haaland, Malen
Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Posch, Vogt (c), Raum – Rudy, Samassekou – Baumgartner, Kramaric, Bruun Larsen – Rutter

 

Vidste du, at..:

Andrej Kramaric har scoret syv mål i otte kampe mod Dortmund? Det er kun imod Hertha BSC, at den kroatiske angriber har scoret flere mål, da han har nettet otte gange mod hovedstadsklubben.

 

Dom:

Det er langt fra utænkeligt, at det bliver et tæt opgør med chancer i begge ender, da det er to mandskaber, der gerne vil spille underholdende fodbold. Dortmund har brug for oprejsning, mens Hoffenheim skal glide videre på bølgen, og vi tror på en pointdeling, 2-2.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!