bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Hertha BSC

Optakt: Bayern München – Hertha BSC

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Bayern München er i målform i øjeblikket, og på lørdag skal Hertha BSC forsøge at stikke en kæp i hjulet på den ellers velsmurte Bayern-offensiv. Det bliver på ingen måder let for Hertha, der har fået en skidt start på sæsonen.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: Viaplay og TV3 Max

  

Bayern München

Efter Bayern lagde fra land med et 1-1-resultat ude mod Gladbach, så skal vi da lige love for, at Julian Nagelsmann og co. har haft succes rent offensivt. I Super Cuppen scorede rekordmestrene tre mål i 3-1-sejren over BVB, mens man vandt 3-2 over Köln i den seneste spillerunde. Opgøret mod Köln var dog ikke en dans på roser, da Bayern satte en 2-0-føring over styr på bare to minutter, men Serge Gnabry sørgede for, at Bayern ikke skuffede hjemmepublikummet.

Sejren betød samtidig, at Bayern München satte endnu en ny europæisk rekord, da de scorede for 74. kamp i træk! Den lader vi lige stå et øjeblik.

Unfassbar!

I midtugen var Bayern også i kamp i DFB-Pokal, hvor de for alvor satte Bremer SV fra Oberliga på plads. Bayern München scorede intet mindre end 12 gange, mens Sven Ulreich holdt buret rent, og det endte dermed med en storsejr til favoritterne. Eric Maxim Choupo-Moting gjorde i særdeleshed opmærksom på sig selv med intet mindre end fire mål, men på trods af det kan han forvente at vige pladsen for Lewandowski i weekenden.

Det er ikke mange firemålsskytter, der bliver bænket, men sådan er det i Bayern, når man konkurrerer med selveste Robert Lewandowski.

Netop Lewandowski har også scoret i de første to spillerunder, selvfølgelig, fristes man til at sige, og han skal forsøge at gøre dette mod Hertha BSC, der er en modstander, som Bayern-træner Nagelsmann har særdeles godt styr på.

Den nye Bayern-træner har nemlig aldrig nogensinde tabt en Bundesliga-kamp til hovedstadsklubben på trods af 11 indbyrdes kampe, hvilket også er med til at øge hjemmeholdets favoritværdighed lørdag aften.

Nagelsmann har heller ingen grund til at bekymre sig det store omkring skadessituationen, da det fortsat kun er Lucas Hernandez, Benjamin Pavard og Marc Roca, der er ukampdygtige, hvilket er status quo.

 

Hertha BSC

Mens der i Bayern-lejren er store smil, så er det anderledes en bekymrende mine, der stille og roligt er ved at snige sig ind over den tyske hovedstad. Hertha har nemlig tabt de to første opgør i denne sæson, endda til trods for at man var i front med 1-0 med en halv time tilbage hjemme mod Wolfsburg i sidste spillerunde.

Wolfsburg fik udlignet et kvarter før tid, inden Lukas Nmecha sendte den afgørende scoring ind, så Hertha gik tomhændet fra Olympiastadion.

Til gengæld er der en dugfrisk nyhed fra hovedstadsklubben, der med danske briller er interessant. Den nu tidligere OB-målmand, Oliver Christensen, kommer nemlig til klubben, som den første dansker siden Kevin Stuhr-Ellegaard, der forlod Hertha tilbage i 2007.

Christensen har været en fast del af U21-landsholdet i flere år, og han står også noteret for en enkelt A-landsholdskamp. Han er uden tvivl en spændende keeper, der skal køres i stillingen til at tage over for Jarstein, som bestemt ikke er ung mere.

Den norske keeper er heller ikke klar til lørdagens opgør mod Bayern grundet senfølger af COVID-19, og det giver derfor endnu bedre mening at hente Oliver Christensen, som er en fremtidens mand.

Og den fremtid kan komme lige rundt om hjørnet.

Foruden Oliver Christensen har Hertha i denne uge også sagt farvel til Matheus Cunha, der er skiftet til Atlético Madrid, mens man til gengæld har hentet Ishak Belfodil i Hoffenheim til at forstærke angrebet. Det forventes dog ikke, at den nytilkomne angriber får sin ilddåb allerede på lørdag – i hvert fald ikke fra start.

Foruden Jarstein må Hertha-træner Pal Dardai også undvære sønnen Márton Dardai samt angriber Piatek, mens Kevin Prince-Boateng er tvivlsom til opgøret.

 

Karantæner:

Bayern München: Ingen
Hertha: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Bayern: Neuer (c) – Stanisic, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Sane, Müller, Gnabry – Lewandowski
Hertha: Schwolow – Pekarik, Boyata (c), Stark, Plattenhardt – Serdar, Ascacibar – Lukebakio, Jovetic, Richter – Selke

 

Vidste du, at..:

Hertha faktisk rykkede ud af Bundesligaen, sidst de tabte de to første kampe? Det skete tilbage i 90/91-sæsonen.

 

Dom:

Der hersker ingen tvivl om, at Bayern på papiret er klart det bedste hold, og de sprudler i hvert fald rent offensivt i øjeblikket. Det kan derfor hurtigt ende med et stormløb ned mod Herthas mål, så omvendt er det måske godt, at Oliver Christensen ikke kan nå at blive klar til opgøret. Vi tror på en 3-0-sejr til hjemmeholdet.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”