bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Union Berlin – Gladbach
Union Berlin, optakt

Union Berlin skal forsøge at få sæsonens første sejr, når de hjemme tager imod Gladbach, som heller ikke har vundet endnu – og som skal rejse sig efter sidste weekends skuffende nederlag mod Leverkusen.

 

Kampfakta
Spillested: Stadion An der Försterei, Berlin
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Holdnyt

 

Union Berlin

Union Berlin har fortsat deres første sejr i indeværende Bundesliga-sæson til gode, efter die Eisernen har spillet uafgjort mod både Leverkusen og senest Hoffenheim. Til gengæld kvalificerede Union sig til Conference League torsdag aften med en samlet sejr på 4-0 over KuPS, hvilket sender dem i klubbens første europæiske gruppespil siden 2001, hvor Union på daværende tidspunkt var det første hold fra 2. Bundesligaen nogensinde til at kvalificere sig til Europa.

Nu står de der igen 20 år senere, hvor Urs Fischer er manden bag dette mesterværk, som man i Berlin godt kan tillade sig at være stolte af.

Vender vi fokus tilbage på Bundesligaen, så er det ellers ikke, fordi Union har manglet mål, da Taiwo Awoniyi, der blev klubbens dyreste indkøb, da han blev hentet i Liverpool i sommers, har scoret fire mål i de seneste tre kampe, mens Max Kruse har scoret både i DFB Pokal samt kvalifikationen til Conference League.

Urs Fischer har fundet frem til sin stamme i de to første Bundesliga-opgør, og den inkluderer en enkelt dansker i form af Marcus Ingvartsen, der har holdt fast i sin startplads på trods af flere nye indkøb i løbet af sommerens transfervindue.

Frederik Rønnow må igen tage plads på bænken, og den danske keeper har fortsat sin debut til gode i hovedstadsklubben. Til gengæld må Fischer undvære Friederich, der fik to gule kort i kampen mod Leverkusen, og som dermed er ude med karantæne, mens Dajaku er tvivlsom til opgøret.

 

Gladbach

Gladbach har ikke haft nogen synderlig nem start på sæsonen, hvilket allerede lå klart, da kampprogrammet blev offentliggjort. Modstanderne i de to første kampe har nemlig været hhv. Bayern München og Bayer Leverkusen, og med det i mente er det et fornuftigt pointudbytte, som Gladbach har fået i form af et enkelt point – endda mod Bayern.

Omvendt havde Adi Hütter nok håbet og troet på, at man kunne besejre Leverkusen i den seneste spillerunde. Det var dog ikke ligefrem tilfældet, da Leverkusen var klasser bedre, og die Werkself besejrede også Hütters mandskab med eftertrykkelige 4-0.

Derudover måtte både Marcus Thuram og Stefan Laimer udgå allerede i første halvleg af opgøret, mens også Ginter og Plea måtte gå ud med skavanker i anden halvleg.

Der er altså nok at se til for den nye Gladbach-træner, som skal i tænkeboks. For Gladbach skal rejse sig, men det er bestemt ikke nogen nem opgave, der venter på Stadion An der Alten Föstereri, hvor der altid er god stemning.

Statistikkerne taler heller ikke ligefrem Gladbachs sag, da die Fohlen kun har vundet én ud af de seneste ti udebane-kampe i Bundesligaen. Omvendt er det ikke for tidligt for Adi Hütter og co. at ændre den statistik, heller i dag end i morgen.

Adi Hütter må grundet de føromtalte skader undvære Thuram, Laimer og Ginter, mens Plea forventes at være klar. Derudover er Abdoulaye Doucouré, Embolo og Kone også ude af opgøret med skader.

 

Karantæner

Union Berlin: Marvin Friedrich
Gladbach: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Union: Luthe – Baumgartl, Knoche, Jaeckel – Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Gießelmann – Ingvartsen – Kruse, Awoniyi
Gladbach: Sommer – Scally, Elvedi, Jantschke, Bensebaini – Kramer, Neuhaus – Hofmann, Stindl (c), Wolf – Plea

 

Vidste du, at..:

Max Kruse scorede 23 mål for Gladbach i 66 Bundesligaen, og allerede nu har han lavet 11 mål i 24 kampe for Union?

 

Dom:

Det kunne godt gå hen og blive et jævnbyrdigt opgør mellem de to klubber, hvor Gladbach skal forsøge at rejse sig efter seneste uges fadæse mod Leverkusen. Det er dog ikke et nemt sted at gøre netop dette, så vi tror på et kryds, 1-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”