Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Guide: Fodboldrejse til Union Berlin - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FC Union Berlin > Guide: Fodboldrejse til Union Berlin

Guide: Fodboldrejse til Union Berlin

Stadion: Stadion An der Alten Försterei

Kapacitet: 21.717

Grundlagt: 1920

Hjemmehold: Union Berlin

Stadionet med det mundrette navn har været i gennem flere ansigtsløftninger. Senest i 2013 da man rev hovedtribunen og byggede den op igen. For år tilbage var der planer om at bygge et helt nyt og moderne stadion, men i sidste ende sejrede både tradition og manglende økonomi, og Union Berlin holdte fast i Stadion An der Alten Försterei.

Planen er dog, at en udvidelse af stadion skal være klar i 2020, klubbens jubilæumsår, så man fremover vil kunne lukke 37.000 tilskuere ind.

Det lykkes i øvrigt at går viralt under VM 2014, da stadion blev omdannet til verdens vel nok største tv-stue. 750 sofaer blev sat ind på banen, og så kunne folk ellers komme og følge kampene i Brasilien på storskærm.

Rejse og billetter til Union Berlin:

Stadion ligger 14 km fra Alexanderplatz og 12 km fra Ostbahnhof, så det siger sig selv, at du må hoppe på den offentlige transport. Den fungerer dog også upåklageligt, og det tager cirka 40-45 minutter alt afhængig af, hvor du vælger at stå på.

Fra centrum skal du med S-Bahn til Ostkreuz. Her skal du skifte til S-3 i retning Erkner og så hoppe af, når du kommer til station Kopenick. Herfra er der en lille gåtur på ti minutter, hvor du kan følges med hjemmeholdets fans og for alvor komme i stemning til kampen.

Du kan købe billetter på klubbens hjemmeside eller hos fanshoppen på Bahnhofstrasse i Köpenick.

Du kan få billetter til alle Union Berlins kampe, hvis du køber gennem Football Travel. På den måde er du også med til at støtte Bulibold.

På kampdagen:

Du kan selvfølgelig bruge masser af tid inde i Berlin centrum, hvor der er et utal af barer og steder at nyde en øl, men hvis du vil have hele kampoplevelsen med, så tager du ud mod stadion i god tid.

Når du står af stationen, finder du Union Tanke med det samme. En udendørsplads hvor du kan købe billig mad og øl, og hvor der med garanti er godt med Union fans før en kamp.

Er vejret ikke til en udendørs øl, så ligger Abseitsfalle (offsidefælden) lige ved siden af. Indenfor er der maser af souvenirs og klenodier, der giver en god stemning.

Foto: Søren Kristensen

Inde på stadion:

Union Berlin er en traditionsklub, og mange vil hævde, at de ”rigtige berlinere” tager på Stadion An der Alten Försterei frem for Olympia Stadion. Det er ikke helt forkert. For du skal ikke være lang tid på stadion, før du fornemmer den helt specielle stemning, der hersker.

Hjemmeholdets tilskuere er oprigtige og umiddelbare og støtter deres hold trofast. Det kan godt være, Union som oftest frister en tilværelse i de lavere rækker, men stemningen er bestemt Bundesligaen værdig.

Tips til seværdigheder:

Få byer i Europa, og ingen byer i Tyskland, har så meget at byde på, som Berlin har det. Er du blot af sted en enkelt weekend, så når du næppe at se det hele, men der er selvfølgelig nogle absolutte must sees.

Du kender sikkert de fleste, men du kommer ikke uden om et besøg til den gamle grænsekontrol Checkpoint Charlie – også selvom den måske er lidt opreklameret.

Brandenburger Tor giver selvfølgelig også sig selv, og det samme gør Reichstag. Den store glaskuppel er imponerende, og booker du online slipper du både for kø og for at skulle have penge op af lommen.

Ellers er vores erfaring, at den bedste måde at opleve Berlins historie på er at tage med på den frie tur rundt i byen. I løbet af knap tre timer får du set de fleste af de store monumenter, mens en enten engelsk eller tysksproget guide fortæller om byens historie.

Til det mere modne publikum er en tur langs kanalerne i Kreuzberg en solrig dag afsluttende med en øl eller to på Ankerklausel, som ligger ved bredden af kanalerne bestemt også værd at overveje

Restauranter:

Skal du ud at spise om aftenen, er der masser af lækre restauranter at vælge mellem. Søger du en oplevelse udover det sædvanlige, så kan du prøve Unsicht Bar. En restaurant i komplet mørke bestyret af blinde, hvor du selv får muligheden for at opleve, hvordan det er at være blind. Det er voldsomt populært, så du skal regne med at booke plads i forvejen.

I den mere kuriøse afdeling kan vi anbefale Das Klo (Lokummet). Som navnet antyder er restauranten (der nok snarere er en bar, men dog har lidt at byde på til maven) indrettet med en masse toiletter. De fungerer både som stole og udsmykning, ligesom maden bliver serveret i en kumme – velbekomme.

Og er du mere til traditionel tysk mad og gode øl, så besøg Haus der Hundert Biere på Mommseneck.

Byliv:

Hovedstaden har et væld af forskellige attraktioner til en hver smag. Skal det være ungt, så er Matrix en mulighed. Det ligger i et større industrikvarter, så selv hvis du ikke bryder dig om musikken, så er der mange andre steder i nærheden.

Den mest berømte klub er dog uden tvivl Berghain – technoens katedral. Et sted der er åbent fra torsdag til mandag morgen. Det siges, at du ikke har prøvet der berlinske natteliv, før du har været på Berghain, men vær opmærksom på, at det er svært at komme ind. Dørmændene er meget strikse og lukker ikke folk i større grupper ind, og specielt ikke hvis du larmer, så vær så diskret som muligt.

Læs også – Fanfortælling: Det smukke ligger i det ukendte

Kig også forbi vores rejsesektion, hvor du finder guides og gode råd til langt de fleste Bundesliga stadions.

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 4 i Bundes Manager forår 2024 – Eisern Union
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte