bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > EM-optakt: Tina Müller – Tak til Löw, Timo Werner som overraskelse og tysk kvartfinale

EM-optakt: Tina Müller – Tak til Löw, Timo Werner som overraskelse og tysk kvartfinale

Joachim Löw, Det tyske landshold, DFB, Tyskland, landholdstrup, EM-optakt

Frem mod EM-slutrunden taler vi med forskellige personligheder, der alle har et specielt forhold til det tyske landshold. Denne gang har vi haft fat i DR-vært Tina Müller, for hvem det at have et tyskklingende efternavn ikke altid har været lige nemt. Hun har die Nationalelf helt inde under huden og sender en særlig tak til Löw for at ændre synet på det tyske landshold.

1) Hvad er dit forhold til det tyske landshold?

Jeg er vild med alt ved det tyske landshold. Historien, karaktererne, spillestilen, trøjerne. Efter VM i 2014 så jeg dokumentarfilmen  “Die Mannschaft” i Flensburg, og det blev min interesse for tysk fodbold bestemt ikke mindre af. Jeg holder naturligvis altid med Danmark, men jeg støtter også Tyskland. Jeg kan jo ikke løbe fra, at jeg er halvt tysk.

 

2) Hvordan kommer det tyske landshold til at klare sig ved EM?

Der hersker ingen tvivl om, at det tyske landshold går ind til samtlige mesterskaber med ambitionen om at løfte trofæet. Men i år er der flere ubekendte faktorer. Hvordan står deres defensiv? Hvordan er samarbejdet mellem Löw og spillerne? Og på hvilket niveau er de reelt? De er havnet i en svær gruppe, men spiller alle tre gruppekampe på hjemmebane, og jeg tror på, at de går videre som 2’er. Men kvartfinalen bliver nok desværre endestationen.

 

3) Hvor meget betyder det, at Mats Hummels og Thomas Müller er tilbage?

Det kommer til at betyde meget. De har brug for stabilitet og en leder i forsvaret, som Hummels bidrager med, og så kan indpiskeren Thomas Müller være med til at skabe forrygende humør uden for banen under et mesterskab, hvor det mest af alt kommer til at minde om en isolation. På banen kommer han også til at bidrage – manden har en vanvittig evne til altid at stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt i kampene. Så mon ikke han laver sit første EM-mål i karrieren.

 

4) Hvem bliver tysk topscorer?

Jeg tror ikke, det bliver et problem for Tyskland at score mål. Hvis jeg skal vælge én, bliver det den alsidige Serge Gnabry, der endte som topscorer i tyskernes EM-kvalifikation.

 

5) Hvem bliver den positive tyske overraskelse?

Et provokerende bud kunne være Timo Werner. Han har ikke haft den bedste sæson i PL, og er efterhånden kendt for at være bedre uden bolden end med bolden. Tænk sig et ekstra vanvittigt stærkt kort, Löw kan få på hånden, hvis han kommer i gang og får et godt sammenspil med Thomas Müller.

 

6) Hvad er landsholdets svagheder?

Vi ved ikke for alvor, hvor de står og hvad Löw vil. Gennem længere tid har det været et hold i ubalance, hvor Hummels og Müller var ude. Og nu er de så inde igen. Men er det nok til, at de finder tilbage til fordums styrke? Det tror jeg ikke.

 

7) Hvad er landsholdets styrker?

Det er en blandet gruppe af spillere. Unge med sult på succes og erfarne spillere, der ved, hvad der skal til for at præstere gennem en hel slutrunde og ikke mindst vinde den til sidst.

 

8) Dette er  Joachim Löws sidste slutrunde. Hvad vil du især huske ham for?

Efter en tysk medaljetørke siden 1996 var Jogi manden, der gjorde tysk fodbold interessant igen. Han skaffede et suverænt verdensmesterskab i 2014, og jeg ser ham faktisk også som et billede på, at det er blevet mere tilladt at holde med Tyskland her i Danmark. Da jeg var barn, blev jeg mobbet med mit tyske efternavn, og havde svært ved at stå ved det, fordi tyskerne hos mange danskere var et hadet folkefærd. Det virker som om, at flere i Danmark nu holder med Tyskland og håber, at det går dem godt. Før i tiden havde de ry for at spille maskinelt og kynisk. Under Löw har de i perioder spillet enormt underholdende, og han har skabt et hold, der består af fede, skæve og folkelige karakter.

Jeg vil huske Löw for, at han skabte et tysk mandskab, som flere danskere nu holder med.

Læs også: Lykke Friis – Schlachtenbummler, Radio Müller og Serge Gnabry som EM-topscorer

You may also like
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Vokuhila: Det bedste Bundesligahår og skæg
Joachim Löw, Det tyske landshold, DFB, Tyskland, landholdstrup, EM-optakt
Enden på en æra for tysk landsholdsfodbold – et portræt af Joachim Löw
EM-optakt: Bjarne Goldbæk – Den nye Schweinsteiger og sidste nat med klikken
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
EM-optakt med Lykke Friis: Schlachtenbummler, Radio Müller og Serge Gnabry som EM-topscorer