Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Timo Werner – fra Schwalbekönig til Tysklands angrebshåb - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Timo Werner – fra Schwalbekönig til Tysklands angrebshåb

Timo Werner – fra Schwalbekönig til Tysklands angrebshåb

Skal Tyskland forsvare VM-guldet i Rusland, skal det formentlig ske med Timo Werner i en afgørende rolle. Stortalentet er ved at blive moden, og er han så småt ved at genvinde tyskernes kærlighed efter to svære år.

14 landskampe. Det lyder ikke af alverden for Tysklands store angrebshåb ved denne VM-slutrunde, men når vi tilføjer, at det i de kampe er blevet til otte scoringer, er der grund til at være optimist. Navnet er selvfølgelig Timo Werner. Angriberen, der blev Stuttgarts yngste debutant nogensinde i 2013, er efter flere års tilløb ved at gøre sig selv til Tysklands næste store angriber.

Ved sidste års Confederations Cup viste han, at han også kan levere i nationaldragten, da han ved den lejlighed blev topscorer med tre mål. Alligevel er der fortsat en sund skepsis fra de fleste eksperter. For har Werner, hvad der skal til for at nå op på samme niveau som sine forgængere? Samme niveau som Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge, Rudi Völler, Jürgen Klinsmann og Miroslav Klose?

Umiddelbart, ja. For selvom han har været med i mange år, så viser dåbsattesten fortsat kun 22 år. Samme alder som netop Klose, da han brød igennem med fem mål ved VM i 2002.

I denne sæson er det blevet til 21 mål i alle tuneringer for RB Leipzig, mens han også står noteret for ti assists. Ikke så imponerende som gennembrudssæsonen sidste år, men både han og RB Leipzig har vist, at vi skal regne med dem i fremtiden.

Et lys i mørket

Og i Tyskland regner de bestemt med Werner. Sat lidt på sidsen kan man argumentere for, at de heller ikke har noget valg. For siden Klose lagde støvlerne på hylden siden 2014, har Tyskland ledt med lys og lygte efter en angriber. Mario Gomez har været meget ude af holdet, Thomas Müller er bedst i en mere tilbagetrækket rolle, og så var det vist kun Sandro Wagner, der for alvor synes, at han var Tysklands bedste angriber.

Men nu er han der så. Forhåbentlig. Den næste store angriber i en lang, stolt tradition, hvor gode angribere er en selvfølge på højde med Bratwurst og Bier vom Fass til en fodboldkamp. Måske kvaliteterne ikke er lige så åbenlyse, som hos tidligere tiders legender, men spidskompetencen er tydelig. Fart!

Werner kan løbe fra de fleste forsvarer, og han er med til at gøre tyskerne til et af de bedste omstillingshold, især nu hvor Marco Reus endelig også ser ud til at skulle spille en slutrunde. Men Werner er mere end fart. I Leipzig har han udviklet sin teknik, han er blevet en god opspilstation, og så er han som angrebskollega Müller blevet god til at finde rummene i feltet.

Svagheden er til gengæld, at han for ofte falder ud af kampene, og at han virker til at kæmpe lidt med pres udefra. Efter en succesfuld start i Stuttgart havde han svært ved at leve op til forventningerne, og i Champions League kampen mod Besiktas tidligere i denne sæson måtte han lade sig udskifte i første halvleg, da larmen på stadion ganske enkelt var for høj. En tydelig påvirket Werner rendte rundt med hænderne for ørerne, og bagefter forlød det, at han havde kredsløbsproblemer. Måske det er meget godt, hvis vuvuzuelaen ikke finder vej til Rusland.

Langt fra en publikumsfavorit

Selvom han er Tysklands førsteangriber, så er Timo Werner bestemt ikke en herre, der indtil nu har være specielt velset i den tyske fodboldverden. Selv når Tyskland spiller på hjemmebane, så bliver der sunget sange som ”Timo Werner ist ein Hu****sohn”, efterfulgt af store pibekoncerter.

Det lidt anstrengte forhold til Werner har selvfølgelig flere årsager. For det første, så spiller for han Tysklands mest hadede klub, RB Leipzig, hvilket ikke ligefrem bidrager til populariteten i det konservative fodboldtyskland.

Men den væsentligste årsag til pibekoncerterne og tilråbene skyldes en kamp i Bundesligaen mod Schalke i december 2016. Her filmede Werner sig tydeligvis til et straffespark. Efterfølgende indrømmede han det endda, men han forblev ustraffet, hvilket forargede mange tyske fans, som siden hen altså aldrig har fået sympati for Werner.

Uanset hvor han siden spillede, buhede modstandernes fans af Werner fra første fløjt, når han havde bolden, og utilfredsheden fulgte med ham ind på landsholdet.

Werner virkede udadtil uberørt at den megen virak om sin person, men fortalte for nyligt i et interview med Focus, at han havde søgt hjælp hos en psykolog efter kampen mod Schalke.

”Han sagde til mig, at den letteste måde, at jeg kan få alle de folk, der ikke kan lide mig til at tie stille er ved at score et mål.”

Og det gjorde Werner så, og det er han i grove træk blevet ved med lige siden.

Farvel til Leipzig efter VM?

Nu håber tyskerne så på, at han også kan score mål til VM og sikre den femte VM-titel. I RB Leipzig under de selvfølgelig også deres stjerneangriber succes, men Ralf Rangnick ved også, at et godt VM formentlig betyder, at Werner forlader klubben i denne sommer.

Werner har i hvert fald selv åbnet døren for et skifte til en større klub, som han mener er nødvendigt, hvis han skal fortsætte sin udvikling.

”For at blive en verdensklassespiller, er jeg formentlig nødt til at spille for et endnu bedre hold på klubplan. For at blive verdensklasse er du nødt til at spille store kampe som for eksempel finalen eller semifinalen i Champions League,” sagde han for nylig i et interview med Die Welt.

Flere klubber i Premier League sættes i forbindelse med Timo Werner, ligesom Bayern München naturligvis gør det. Den nu tidligere træner Jupp Heynckes fortalte sidste år, at en klub som Bayern skulle have hentet Timo Werner, og hvis rygterne om Lewandowskis afsked viser at have noget på sig, så kunne et skifte til de tyske rekordmestre meget vel blive aktuelt. Dermed vil han også på klubplan følge i fodsporene på Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge, Jürgen Klinsmann og Miroslav Klose som Bayerns og måske Tysklands næste store angriber.

Tre ting, du (måske) ikke vidste om Timo Werner
1) Angriberen er kendt for sin fart og er blevet mål til at kunne løbe 100 meter på 11,11 sekunder.

2) Som barn var Mario Gomez det store idol. Werner havde plakater på barndomsværelset af sin nuværende angrebskollega.

3) Han har udtalt, at Premier League er en drøm, og at Manchester United er favoritklubben.

Læs også: Tysklands nye angriber – de nye drenge i klassen

Prøv også vores quiz for at finde ud af, hvor mange af de i alt 77 tyske målscorere ved en VM-slutrunde du kan nævne.

 

Foto: DFB

You may also like
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Hall of Fame, DFB
NEKROLOG – Franz Anton Beckenbauer 1945-2024
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
David Wagner – godt humør, men også god træner?
Mathias Olesen
Interview med Mathias Olesen — 1. FC Kölns dansk-luxembourgske midtbanetalent