bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysklands nye angriber – de nye drenge i klassen

Tysklands nye angriber – de nye drenge i klassen

Siden Kloses stop på landsholdet har Löw søgt efter sin nye frontangriber. De kommende landskampe samt Confederations Cup kan måske gøre ham klogere. Vi ser tre af kandidaterne efter i sømmene.

Når det tyske landshold til sommer spiller Confederations Cup, vil der være mange af spillerne i truppen, der endnu ikke for alvor har prøvet kræfter med A-landsholdsfodbold. Landstræner Joachim Löw har rystet posen for at spare nogle af profilerne efter en slidt sæson og samtidig give øget ansvar til en række talenter.

Kun tre af de 23 udtagede spillere har optrådt for “Die Mannschaft” 15 gange eller mere. De tre angribere som Joachim Löw har hevet op af skuffen har tilsammen spillet én kamp for det tyske landshold.

Det bliver derfor ikke det mest rutinerede mandskab, der skal sikre Confederations Cup titlen for det tyske landshold. Vi har taget et kig på de angribere, som Joachim Löw har udtaget, og hvem af dem der har bedst chance for at få en plads til næste års VM-slutrunde.

Lars Stindl:

Den 28-årige offenisvspiller spiller til daglig for Borussia Mönchengladbach og har repræsenteret Tyskland både på U-20- og U-21-plan. Han begyndte karrieren i Karlsruhe og spillede i det sydtyske indtil i 2010, hvor han blev købt af Hannover 96. I Niedersachsen blev det til fem år, inden han i 2015 skiftede til den klub, hvor han spiller i dag, Borussia Mönchengladbach. Stindl har spillet for Gladbach i nu to sæsoner, og her har han haft ganske fin succes.

Stindl er en teknisk dygtig spiller, som er hurtig både med og uden bolden. Han er også en dygtig afslutter specielt fra distancen, men hans klart største force er hans spilintelligens. Kaldes i visse kredse for en fattigmands Thomas Müller, og selvom det skal tages med et gran salt, så er der noget om snakken. Er god til at falde ned og agere opspilsstation, ligesom han er eminent til at time sine løb ind i boksen.

Han har generelt mange af de kvaliteter, som er gode at have, men han har selvfølgelig også visse mangler. Han er ikke nogen klassisk 9’er, og er dermed ikke den typiske målscorer, der scorer tocifret i hver sæson. Derudover skal han arbejde på sit bundniveau. Lidt mere stabilitet og vi havde også set ham på landsholdet langt tidligere.

Som nævnt er der ikke nogen tvivl om, at Stindl har en masse kvaliteter, men han virker ikke som typen, der skal indtage det tyske frontangreb i de kommende år. Han passer bedre på et hold, hvor han kan ligge lidt længere tilbage i banen og have flere funktioner end bare det at være målscorer. Vi tror derfor, at selvom Lars Stindl er en dygtig spiller, så er han ikke den rigtige type til den tyske angrebsposition.

Sandro Wagner:

Sandro Wagner er Tysklands bedste angriber, hvis du spørger ham selv. Wagner blev ungdomsspiller hos Bayern München i en alder af blot otte år, men da han nåede op til førsteholdet, kunne han ikke slå igennem. Ungdomskoordinater Hermann Gerland, der har formet mange store Bayern-spillere gennem tiden, har en gang sagt, at Wagner aldrig nogensinde ville blive Bundesliga-spiller.

Senere bød karrieren også på mislykkede ophold i både Werder Bremen og Hertha BSC. Wagner har dog altid bevaret troen på, at han kunne blive til noget stort, og han har altid kæmpet videre lige meget hvor hårde, slagene har været.

Det var derfor en gave for ham, da nyoprykkerne Darmstadt i sæsonen 2015-16 kiggede mod Wagner og valgte at hente ham. Det var også en gave for Darmstadt, fordi Wagner blev holdets helt store stjerne og var meget stærkt medvirkende til, at “Die Lillien” undgik nedrykning den sæson.

Wagner spiller nu i Hoffenheim, og hans sæson i det sydtyske er gået rigtig godt. Specielt i efteråret hamrede han mål ind for “Die Kraichgauer”, mens foråret har været lidt mere svingende for Wagner. Alligevel slutter angriberen på 11 mål, hvilket er en meget fin total, og alt imens har Hoffenheim har sikret sig en sensationel top-4-placering.

Sandro Wagner har den arrogance, som mange mener en angriber skal have. Gennem hans karriere har han mødt mange nederlag, og man kan godt se på ham, hvordan han elsker at modbevise sine kritikere. Han er også en meget aggressiv spillertype, som udfører sine aktioner på eksplosiv og intens vis.

Den 29-årige angriber er en resolut og koldblodig afslutter, som kan score på de fleste faconer. Den enorme selvtillid som Wagner besidder gør ham beslutsom og klinisk foran målet. Wagner er nemlig altid ærgerrig efter at vise, hvor god han er.

En af hans største udfordringer er temperamentet. Indimellem bliver han simpelthen for ivrig og mister fatningen. Derudover er han måske ikke spillets største teknikker, og han fungerer bedst på et hold, der ligger sin stil lidt an på hans forcer med masser af indlæg ind i feltet.

Det er ikke utænkeligt, at han kan få en jokerrolle til VM, men det kræver et par gode Confederations Cup præstationer fra hans side for at overbevise Löw.

Timo Werner:

Af de tre angriber som Joachim Löw har udtaget til turneringen, er Timo Werner den eneste, der har fået debut på landsholdet. Han er på samme tid med sine 21 år også den klart yngste af angriberne.

Timo Werner startede karrieren hos VfB Stuttgart i 2013. Trods lovende præstationer fra tid til anden, blev det aldrig godt over længere tid, og Werner lignede en ny ung spiller med prædikatet “evighedstalent” klistret på sig. Alligevel valgte Leipzig at satse på Werner, da han og Stuttgart var rykket ned fra Bundesligaen. Den 21-årige angriber har denne sæson fået lidt af et gennembrud, og han er med 21 mål blevet den mest scorende tysker i hele ligaen.

Den unge angriber er meget alsidig. Han er utrolig dynamisk, og han banker kasser ind på adskillige måder. Han kan heade, han kan flugte, han kan udnytte friløbere, han kan tage gode indløb i feltet, og så har han faktisk også at ganske fint blik for sine medspillere.

Det der imponerer mest og skaber størst forhåbning for fremtiden, set med tyske øjne, er det kvantespring han har taget efter skiftet til RB Leipzig. Var lidt kendt som en Chancentod i sin tid i Stuttgart, men har udviklet sine afslutningsfærdigheder enormt under Hasenhüttl.

Timo Werner virker i virkeligheden til at være et glimrende bud på en fremtidig angriber for “Die Mannschaft”. Han er stadig ung, og han har mange af de kvaliteter, som er gode at have for en angriber på et hold, der spiller fremadrettet og direkte.

Går glip af kampen mod Danmark grundet et maveonde, men kan formentlig se frem til masser af spilletid i Rusland.

Læs også: 51 skud og en scoring: Tyskland manger en angriber

You may also like
Joachim Löw, Det tyske landshold, DFB, Tyskland, landholdstrup, EM-optakt
EM-optakt: Tina Müller – Tak til Löw, Timo Werner som overraskelse og tysk kvartfinale
Tysklands EM-trup: Angreb – Thomas Müller er nøglen til succes
Ugens duel – Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) mod Omar Mascarell (Schalke 04)
Ugen der gik: Moukoko på græs, Hoeneß-kritik og ingen øl eller udebanefans