bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) mod Omar Mascarell (Schalke 04)

Ugens duel – Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) mod Omar Mascarell (Schalke 04)

Den 17. januar 2020 vandt Schalke 04 over Borussia Mönchengladbach. Ja, de har rent faktisk engang vundet en kamp i Bundesligaen, og på lørdag får de endnu en gang chancen, når de igen møder Gladbach. Stimen på 24 kampe uden sejr skal de “Die Königsblaue” have stoppet, men det kræver en stor præstation af spanske Omar Mascarell, når han står overfor Lars Stindl.

På lørdag skal Schalke 04 endnu en gang forsøge at få tre point, når de møder Borussia Mönchengladbach. Det bliver en svær kamp for Schalke 04, da de møder et formmæssigt stærkt mandskab, der endnu ikke har tabt på hjemmebane i denne sæson, men gæsternes spanier kan lave om på dette.

Spanske Omar Mascarell har været et af de få lyspunkter på et svagt Schalke-mandskab, og han har gjort sit for at holde klubben i live. Det har ikke været det nemmeste, som vi tidligere har skrevet om på Bulibold.dk, da Schalke 04 er i dyb krise, men alt kan jo ske i fodbold.

Læs også: Dagbog fra Schalke – En syg patient i risikogruppen

I kampen mod Gladbach, skal Schalke 04 forsøge at bryde ”Die Fohlens” opspil og sætte deres lid til omstillinger. Det er her, Omar Mascarell kommer ind i billedet. Han har været Schalkes bedste mand til at erobre bolden i denne sæson, hvor han er lykkedes med det 14 gange, som faktisk er det samme antal som Gladbachs Christoph Kramer.

Mascarell er dog afhængig af hans medspillere i kontrafasen, men hvis de lykkedes at komme afsted, kan det gøre ondt på Gladbachs defensiv, der netop har vist svaghedstegn i at forsvare sig mod omstillinger. Mascarell skal være aggressiv og gå hårdt til Gladbach-spillerne, og det kan give gevinst i den anden ende.

Det er dog en erfaren herre, som Mascarell skal have stoppet. 32-årige Lars Stindl har været fremragende i denne sæson for Gladbach, hvor det indtil videre er blevet til fire mål i Bundesligaen. Desuden er Stindl også dygtig til at finde sine medspillere, da han er arkitekten bag anden flest afgørende afleveringer på mandskabet med 11 i denne sæson.

Statistikkerne viser, at Lars Stindl har haft meget boldbesiddelse på holdet og fordeler kuglen rundt på banen, og derfor er det her, Omar Mascarell skal slå til.  Spanieren har en fordel, da han har vist sig at være mere duelstærk i denne sæson end sin modstander. 68 gange har Mascarell været stærkeste mand i forhold til Stindls 59 gange.

Formår Omar Mascarell ikke at bryde Stindls´ spil, kan det blive dyrt. Tyskeren har vist sig at være afgørende foran mål, hvor han har scoret syv mål fordelt på 10 kampe i Bundesliga og Champions League. Han er klubbens topscorer, og derfor er det endnu vigtigere, at Mascarell får stoppet ham.

Lars Stindl forsøger sig på mål 2.4 gange per kamp, og dette viser, at han kan meget mere end blot at sætte sine medspillere i scene. Men der er håb for Schalke-fansene i denne duel, da Stindl har tabt bolden flere gange i opspillet, og det skal Omar Mascarell udnytte lørdag aften. 10 gange har en modspiller stjålet bolden fra Stindl, og 11 gange har dårlig teknik været grunden til et boldtab.

Det kræver dog, at Omar Mascarell og resten af Schalke-mandskabet rammer deres topniveau. De har gennem sæsonen været dårlige til at stoppe modstanderne i at skabe chancer og formindske mængden af deres egne personlige fejl. Disse elementer skal udryddes inden lørdagens kamp, ellers kan Mascarell lige så godt blive hjemme i Gelsenkirchen.

Bliver 25. gang lykkens gang for Schalke 04, når de lørdag tørner sammen med Borussia Mönchengladbach på Borussia Park? “Die Königsblaue” er en klub i dyb fald, men en sejr kan blive vendepunktet for deres sæson. Schalke 04 skal ramme Gladbach på omstillingerne, og det bliver Omar Mascarells opgave at fuldføre dette ved at stoppe ”Die Fohlens” Lars Stindl.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

 

Lars Stindl:

Kampe: 8.
Mål: 4
Afgørende afleveringer: 11 (1.4 per. kamp)
Dueller vundet: 59.

 

Omar Mascarell:

Kampe: 7.
Bolderobringer: 14 (2 per. kamp).
Vundne tacklinger: 16 ud af 25.
Dueller vundet: 68.

Få stor optakt til kampen mellem Gladbach og Schalke 04

You may also like
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?