bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Schalke: Die Knappen jagter første sejr siden januar

Optakt: Gladbach – Schalke: Die Knappen jagter første sejr siden januar

Gladbach, optakt, Borussia Mönchengladbach

Gladbach er godt kørende rent europæisk, hvor de topper Champions Leagues Gruppe B, men til gengæld har der været lidt mere grus i maskineriet i Bundesligaen. Lørdag møder de dog Schalke 04, der er i en kolossal krise, men Schalkes seneste sejr kom faktisk mod netop Gladbach tilbage i januar.

 

Kampfakta
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Tv: TV3 SPORT

 

Holdnyt

Gladbach

Gladbach viste for alvor tænder i onsdagens Champions League-opgør, hvor de mildest talt gav Shaktar Donnetsk tørt på. Marco Roses mandskab vandt nemlig med hele 4-0, og med sejren topper de faktisk Gruppe B, hvilket må siges at være imponerende, når man tænker på, at de to øvrige hold, udover Shaktar, er Inter og Real Madrid. Gruppen er dog så tæt, at de ikke er sikre på at gå videre endnu med to spilledage tilbage.

Europæisk har Gladbach altså stor succes i indeværende sæson, mens det i Bundesligaen er lidt mere som en rutschebanetur. I weekenden blev det kun til en enkelt point på hjemmebane mod Augsburg, der udlignede til 1-1 to minutter før tid, hvilket var en kold spand vand i hovedet på Gladbach, der ellers spillede tyve minutter i overtal.

Gladbach er placeret på 7. pladsen i ligaen, og selvom de også er ramt af et hårdt kampprogram grundet Champions League-deltagelse, er de favoritter mod Schalke, hvilket alle hold næsten må siges at være i øjeblikket.

Marco Rose må se bort fra Bensebaini, der er ude pga. corona, mens også Jonas Hofmann er ukampdygtig med en skade. Til gengæld vender Plea tilbage i kamptruppen, efter han også har været ramt af corona-virus.

 

Schalke

Kalenderåret 2020 har været intet mindre end katastrofalt for Schalke 04, der både økonomisk og rent spillemæssigt står i lort til halsen, for at sige det rent ud. De er placeret sidst i Bundesligaen, hvor de står noteret for sølle tre point i de første otte opgør.

Det er alt andet end godt nok, men skal man forsøge at finde noget positivt frem fra Gelsenkirchen, så kan det lade sig gøre, hvis vi tager de rød/hvide-briller på. I løbet af ugen er det nemlig officielt blevet bekræftet at danske Frederik Rønnow er Schalkes førstemålmand, mens Ralf Fährmann samtidigt er ude med en knæskade.

Som om der ikke er kaos nok i Schalke, så har de besluttet, at Nabil Bentaleb og Amine Hari skal træne individuelt på ubestemt tid, mens de samtidigt også vinker farvel til Vedad Ibisevic, der kom til klubben i sommers, allerede til nytår. Klubben har længe gjort det klart overfor Bentaleb, at de ikke ser nogen fremtid i ham, og derfor har de truffet den drastiske beslutning, mens Hari ikke er helt ude i kulden, selvom han altså også skal træne individuelt. Han har opført sig uhensigtsmæssigt i sidste weekend, forklarer klubben uden at uddybe. Uden for banen er det også blevet farvel til teknisk direkør, Michael Reschke.

Det er altså fortsat et kæmpe kaos i Schalke, hvor intet går Die Knappens vej, som heller ikke gør det nemmere for sig selv. Kicker har også skrevet en artikel om cirkusset i Schalke med den noget rammende overskrift: ”Lachnummer Schalke: Wo ist das Popcorn, bitte?”, hvilket meget godt opsummerer situationen. For det minder mest af alt om et reality show, hvor der hver uge sker nye uenigheder og dramaer.

Læs meget mere om kaosset i Schalke

Men det er altså spillet på banen, der først og fremmest skal til at glide, men Schalke-mandskabet spås ikke de store chancer i lørdagens sene kamp mod Gladbach. Defensiven har været forfærdelig, og de er også det hold, der har indkasseret flest mål, 24 i alt, i indeværende sæson.

Hvis Schalke skal trøste sig lidt, så vandt de faktisk over Gladbach i den forgangne sæson med 2-0 den 17. januar, hvilket paradoksalt nok også var den seneste Bundesliga-sejr til De Kongeblå.

Foruden Fährmann, Ibisevic, Bentaleb og Hari må Schalke-fansene også kigge langt efter Oczipka, Palencia og Sané, der alle er skadede.

 

Karantæner

Gladbach: Ingen
Schalke: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Neuhaus – Herrmann, Stindl, Thuram – Embolo
Schalke: Rönnow – Schöpf, Kabak, Nastasic, Mendyl – Mascarell – Raman, Uth, S. Serdar – Skrzybski, Kutucu

 

Vidste du, at..:

Schalke 04 ikke har vundet i de seneste 24 Bundesliga-kampe? Seneste sejr kom, som nævnt, mod netop Gladbach den 17. januar, men det ser svært ud, da Gladbach fortsat også har sit første hjemmebanenederlag til gode.

 

Dom:

Selvom Schalke altså fik sin seneste sejr mod netop Gladbach, tror vi simpelthen ikke på, at Gladbach snubler denne gang. 2-0 til hjemmeholdet.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi