Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Köln: Kan vilde Haaland bombe videre mod Köln? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Köln: Kan vilde Haaland bombe videre mod Köln?

Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Köln: Kan vilde Haaland bombe videre mod Köln?

Borussia Dortmund, optakt

Erling Braut Haaland bliver bare ved og ved med at lave mål, og han skal forsøge at følge op sine fire scoringer i Berlin i sidste uge, når Dortmund møder Köln, der bestemt ikke har fået nogen god sæsonstart.

 

Kampfakta

Kamptidspunkt: Lørdag, 15.30
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Tv: Xee

 

Holdnyt

Dortmund

BVB er kun et enkelt point efter Bayern München i Bundesligaen, og generelt spiller Dortmund en rigtig god gang fodbold i øjeblikket. I midtugen blev det også til en sikker sejr på 3-0 hjemme mod Club Brügge, hvor Erling Braut Haaland igen, igen, igen scorede – endda to gange.

Nordmanden er brandvarm, og i den seneste Bundesliga-runde kom Haaland også på tavlen hele fire gange mod Hertha Berlin i en kamp, hvor Youssoufa Moukoko blev den yngste debutant i Bundesligaens historie med 16 år og 1 dag i Dortmunds 5-2-sejr mod hovedstadsklubben. Det tyder dog ikke på, at den unge angriber får chancen fra start, men den kan naturligvis ikke udelukkes, at han kommer ind fra bænken, som det også var tilfældet mod Hertha Berlin.

Thomas Delaney spillede 72 minutter i midtugen og gjorde det godt, men det forventes, at danskeren må tage plads på bænken i lørdagens opgør.

Dortmund er inde i relativt hårdt kampprogram i øjeblikket, hvor de altså var i aktion tirsdag og skal spille igen lørdag. Men det kan lige i øjeblikket være lige meget, når de har en spiller som Erling Haaland, der for nyligt også blev kåret som vinder af Golden Boy.

Lucien Favres mandskab er storfavoritter i opgøret lørdag eftermiddag mod Köln, der lige pt. ligger placeret under nedrykningsstregen, og i sidste sæsons to opgør vandt Dortmund også hhv. 5-1 og 3-1.

Dortmund-træneren må dog undvære Marcel Schmelzer og Dan-Axel Zagadou, der fortsat er skadede, men ellers er alle mand til rådighed, selvom Guerreiro fik en skrub tirsdag og måske spares.

 

Köln

Köln har fået en ræderlig sæsonstart, hvor Markus Gisdols mandskab fortsat har sin første sejr til gode efter otte spillerunder. Deraf har der været fem nederlag og tre uafgjorte kampe, og derfor er Köln naturligvis, fristes man nærmest til at sige, placeret under nedrykningsstregen. Det er dog relativt tæt i bunden af Bundesligaen, og en sejr kan hurtigt give luft under vingerne, fordi Köln eksempelvis kun har tre point op til 14. pladsen.

I den seneste Bundesliga-runde måtte Köln se sig slået med 2-1 mod Union Berlin i et opgør, der ikke ligefrem var sindsoprivende. Lørdag møder Frederik Sørensen og co. altså et BVB-mandskab, der er offensivt ser skræmmende ud, så den danske forsvarsspiller får uden tvivl kam til sit hår, hvis han vel og mærke får spilletid.

Omvendt kan Köln spille uden pres på skuldrene, fordi ingen forventer noget. Der er dog ikke meget, der taler for, at Köln snupper tre point på Signal-Iduna-Park, hvor de ikke har vundet siden den 13. april 1994, hvor Maurice Bannach blev dobbeltmålscorer for Die Geißböcke.

Som om det ikke skulle blive svært nok for Köln i forvejen, må Gisdol undvære Hector og Kainz, mens også Anthony Modeste er tvivlsom.

 

Karantæner

BVB: Ingen
Köln: Ingen

 

Bud på startopstillinger

BVB: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Can, Witsel – Sancho, Reus (c), Reyna – Haaland
Köln: T. Horn (c) – Wolf, Bornauw, Czichos, Katterbach – Skhiri – Limnios, Duda, Özcan, Jakobs – Andersson

 

Vidste du, at …:

Erling Haaland har scoret 23 mål i sine første 22 Bundesliga-kampe for BVB? Det er flere end nogen anden spillere tidligere har præsteret.

 

Dom:

Dortmund er storspillende i øjeblikket, og vi giver heller ikke gæsterne fra Köln de store muligheder. 3-0 til hjemmeholdet.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!