bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Youssoufa Moukoko – Dortmunds supertalent slår vild målrekord

Youssoufa Moukoko – Dortmunds supertalent slår vild målrekord

Youssoufa Moukoko

Med tre mål i weekenden kom Youssoufa Moukoko op på imponerende 46 mål i 25 kampe i denne sæson i U17-ligaen. Dermed satte den blot 14-årige angriber en ny rekord, der næppe bliver slået lige foreløbigt.

Det var en god weekend for Borussia Dortmund, da klubbens U19-hold søndag kunne lade sig krone som tyske mestre efter en spektakulær 5-3 sejr over Stuttgart, og nu kan klubbens U17- mandskab meget vel følge i deres fodspor.

Lørdag vandt de med hele 6-0 mod MSV Duisburg og satte dermed en tyk streg under deres suverænitet ved at gå ubesejret i gennem deres regionale liga. Nu venter så en semifinale mod Wolfsburg, og her kommer særligt én spiller til at være i søgelyset, akkurat som han har været det i hele sæsonen.

Youssoufa Moukoko. Du kan ligeså godt vænne dig til navnet, for den blot 14-årige tyske angriber har allerede etableret sig selv som ikke bare Tysklands men måske Europas største talent. I weekenden nettede han tre gange mod Duisburg, og dermed kom han op på vanvittige 46 mål i 25 kampe og slog dermed det tidligere Schalke talent Doni Avdijajs rekord.

I alt har Youssoufa Moukoko scoret hele 83 mål i 50 kampe i sine to år i U17-ligaen, hvor han vel at mærke er to-tre år yngre end sine modstandere.

Netop hans alder har der dog været sået meget tvivl om, da hans fysik ikke er typisk for en blot 14-årige dreng. Født i Cameroun af en camerounsk mor og en tysk far, er der blevet spekuleret i, at der er blevet fiflet med dåbsattesten, men hans far fastholder, at han registredrede Youssoufa Moukoko på det tyske konsulat i Cameroun umiddelbart efter fødslen. Noget der dog ikke har været muligt at bekræfte fra konsulatets side.

Andre har krævet en knogletest for bedre at kunne anslå hans alder, men det har både familien og Dortmund afvist. Generelt gør de hos Dortmund meget for at beskytte deres supertalent fra ekstra unødigt pres, og således har han endnu kun givet et enkelt større interview.

Det bliver dog svære og svære at holde Youssoufa Moukoko skjult for omverdenen. Den 14-årige angriber, der kom til Dortmund fra St. Pauli, har allerede indgået en millionkontrakt med Nike, og næste år er det planen, at han skal op og spille for klubbens U19-hold, der som nævnt søndag blev kåret som tyske mestre.
Han har også allerede fået debut for det tyske U16-landshold, hvor han i fire kampe har måtte nøjes – for ham – med beskedne tre mål.

Dortmunds fans må dog væbne sig med tålmodighed, før de eventuelt får stortalentet Moukoko at se på klubbens førstehold, da en spiller skal være fyldt 16-år, før han kan få debut i Bundesligaen, og det sker først den 20. november 2020.

Quiz: De 20 yngste spillere i Bundesligaen

Podcast med fokus på det tyske talentarbejde og de største talenter

Foto: bvb.de

 

 

You may also like
Youssoufa Moukoko
Fritz Walter vindere 2022/2023 – to Dortmund-talenter får guld 
BVB, Borussia Dortmund, Sébastien Haller
Sæsonoptakt: Borussia Dortmund: Kunsten at lære fra en tragedie
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Mainz: Bliver Dortmund tysk mester?
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Gladbach: Ny målfest i Borussia-derbyet?