bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfB Stuttgart – Bayern München: Snupper Bayern endnu en pligtsejr trods et hårdt kampprogram?

Optakt: VfB Stuttgart – Bayern München: Snupper Bayern endnu en pligtsejr trods et hårdt kampprogram?

Optakt, VfB Stuttgart

Bayern München har noget at revanchere efter sidste weekends skuffende 1-1 resultat hjemme mod Werder Bremen. Hansi Flicks mandskab får en god mulighed for at vise, hvor skabet skal stå, når de lørdag eftermiddag gæster Stuttgart.

 

Kampfakta

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Spillested: Mercedes-Benz-Arena, Stuttgart
Tv: Viaplay

 

Holdnyt

Stuttgart

VfB Stuttgart har fået en udmærket sæsonstart, hvor de har slået Mainz og Hertha BSC, men de sejre ligger snart et par runder tilbage. I den seneste spillerunde sikrede de sig dybt inde i overtiden et enkelt point ude mod Hoffenheim i et målrigt opgør, der endte 3-3, hvilket betyder, at oprykkerne er placeret på 8. pladsen efter otte runder.

Faktisk har Stuttgart kun tabt et enkelt opgør i indeværende sæson, men det skal så også siges, at de endnu ikke har mødt Bayern, Dortmund eller Leipzig endnu. Lørdag eftermiddag venter netop Bayern München, og her får Stuttgart-mandskabet i den grad noget at se til, når rekordmestrene lægger vejen forbi Mercedes-Benz-Arena.

Hvis man som Stuttgart-fan skal forsøge at se optimistisk frem mod det opgør, skal man i hvert fald ikke kigge i historiebøgerne, for statistikkerne viser nemlig, at Stuttgart kun 18 gange i 102 Bundesliga-opgør har slået Bayern München, der omvendt har vundet 64 af de indbyrdes opgør.

Vi skal også helt tilbage til marts 2010 for at finde den seneste sejr til lørdagens hjemmehold mod Bayern, hvor gode gamle Jens Lehmann stod en forrygende kamp for Stuttgart, der vandt 2-1.

Stuttgart-træner Pellegrino Matarazzo er derudover også foruden en lang række spillere, Al Ghaddioui, Cisse, Gonzalez, og Thommy , alle er skadede – og kan derfor ikke deltage i opgøret mod Bayern.

 

Bayern München

Bayern München skuffede fælt i sidste Bundesliga-runde, hvor de kun fik 1-1 hjemme mod Werder Bremen. Særligt i første halvleg lignede Bayern ikke det mandskab, som vi normalt kender, og de var slet ikke oppe på mærkerne. Det udnyttede Werder Bremen, som dog ikke kunne modstå presset efter pausen, hvor Kingsley Coman sikrede sydtyskerne et point.

I anden halvleg stod der sådan set Bayern på det hele, og i hele kampen havde Bayern bolden i 70% af tiden, men de var overraskende uskarpe, selvom det retfærdigvis skal nævnes, at de sparede en del spillere i den kamp. På trods af pointtabet topper Bayern München fortsat Bundesligaen, men der er kun to point ned til RB Leipzig på fjerdepladsen, så alt er åbent i toppen af ligaen.

Onsdag aften var Bayern atter i aktion i Champions League, hvor de hjemme mødte RB Salzburg, som blev besejret med 3-1. Her kom Robert Lewandowski naturligvis på tavlen, og faktisk kravlede polakken op på all-time topscorerlisten på tredjepladsen i Champions League med 71 scoringer i 94 kampe.

Det kan altså godt tænkes, at Hansi Flick blander kortene en smule. Uagtet af hvilken startopstilling Flick, der i øvrigt er nomineret til Årets Træner i Europa, vælger, burde det være en formsag for Bayern at slå Stuttgart, hvor de ikke kan løbe fra at være kæmpefavoritter.

Hansi Flick må dog fortsat se bort fra Kimmich, mens Alphonso Davies nærmer sig et comeback, men canadieren er dog tvivlsom til opgøret. Derudover er Lucas Hernandez Corentin Tolisso og Bouna Sarr muligvis også ude af opgøret med skader. En endelig beslutning om deres deltagelse forventes først at blive truffet fredag.

 

Karantæner

Stuttgart: Ingen
Bayern: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf – Wamangituka, W. Endo, Mangala, Sosa – Castro, Didavi – Kalajdzic
Bayern: Neuer – Richards, J. Boateng, Alaba, Hernandez – Goretzka, Javi Martinez – L. Sané, T. Müller, Gnabry – Lewandowski

 

Vidste du, at..:

Stuttgart er ubesejret i de seneste syv kampe, og de er samtidigt det offensivt bedste oprykkerhold i otte år, da de har scoret 16 mål indtil videre?

 

Dom:

Bayern er naturligvis favoritter, men man så mod Werder Bremen, at de er til at slå ud af kurs. Vi tvivler dog på, at det sker igen i denne weekend, 4-1 til Bayern.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby