bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysklands EM-trup: Angreb – Thomas Müller er nøglen til succes

Tysklands EM-trup: Angreb – Thomas Müller er nøglen til succes

Bulibold.dk har de seneste dage set nærmere på Tysklands defensiv og midtbane, og nu er det blevet tid til offensiven. Her får Thomas Müller en stor hovedrolle, da han skal være med til at hæve de andre spilleres niveau og dermed skabe jubel i Tyskland.

Vi har her på bulibold.dk de seneste dage set nærmere på Tysklands EM-trup, og i denne del er vi nået til tyskernes offensiv, der skal skabe feststemning rundt i Tyskland med masser af mål under EM.

Men i forhold til andre slutrunder er der dog en række mangler i angrebet, hvor de i år mangler en notorisk målscorer. Her er en af deres farligste spillere en, der ikke har repræsenteret Tyskland siden 2016.

Landstræner Joachim Löw har dog endelig valgt at tage en af de bedste tyskere med overhovedet i Thomas Müller, og Bayern-spilleren kan blive forskellen på succes eller fiasko under EM-slutrunden.

Offensiv:

Jonas Hofmann, Gladbach
Den første, vi vil se nærmere på, er Gladbachs Jonas Hofmann. Den 28-årige kantspiller står blot noteret for to landskampe for Tyskland, men Hofmann har haft en god sæson for Die Fohlen. Han stod nemlig bag 11 assists i denne sæson, og det er andenflest af alle tyskere i Bundesligaen.

Gladbach-spilleren har en farlig højrefod, og han vil være en god spiller, som Löw kan smide ind, hvis Tyskland skal jagte et resultat. Hofmann er dog en spiller til bredden i truppen, da der er flere, som står foran ham i køen til EM-bold.

Serge Gnabry, Bayern München
Den næste i rækken af offensive spillere kommer derimod til at få masser af spilletid. Bayerns Serge Gnabry har spillet en god sæson, selvom det kunne have været bedre, men ti mål og fem assists er vel også godkendt.

Han er den Bayern-spiller, som har scoret tredjeflest mål, og Löw håber på, at Gnabry kan fortsætte de takter til EM. Gnabry er god i en-mod-en-situationer, hvor han med sin fart og kreativitet kan blive modbydelig at stå overfor. Især hvis han formår at få et godt samarbejde med den næste tysker.

Thomas Müller, Bayern München
19. november 2018. Det var den seneste gang, at Thomas Müller fik lov til at tage landsholdstrøjen over hovedet, men Löw gav sig endelig og valgte at udtage Müller til EM-truppen, og det var i den grad på tide.

Müller har været verdensklasse i de seneste sæsoner, hvor Hansi Flick formåede at få Raumdeuteren op i gear igen, og sikke en gevinst han har været for Bayern. To sæsoner i træk har han leveret hele 21 assists i Bundesligaen, hvor hans blik for medspillere er i en klasse for sig.

Læs også: Portræt af Thomas Müller

Bayern har været afhængig af Müller, og det kommer Tyskland også til at være. Det har i hvert fald højnet Tysklands chancer til EM, at Löw har taget Müller med. Han er selv en eminent fodboldspiller, men med ham på holdet kan det også hæve de andres niveau.

Kai Havertz, Chelsea
Kai Havertz var blandt de allerbedste i Bundesligaen, dengang han havde en Leverkusen-trøje på, men tyskeren har haft det svært i den blå Chelsea-trøje. Blot fire mål og tre assists er det blevet til i Premier League, men Havertz er begyndt at komme op i omdrejninger, hvor han i weekenden afgjorde Champions League-finalen.

For Tyskland kan han blive brugt på flere positioner. Han kan blive smidt ud på den ene kant, hvor han med sine driblinger og afgørende afleveringer kan få en indflydelse helt i front.

Havertz har dog også kvaliteter som nier, som han også har haft succes med i Leverkusen, og i London er han også begyndt at vise sig godt frem på den position.

Læs også: Kai Havertz – Leverkusens unge stjerneskud

Leroy Sané, Bayern München
Her har vi en spiller, som mange tyskere nok havde forventet meget mere af i denne sæson. Bayerns Leroy Sané fik sendt seks bolde ind i netmaskerne i løbet af sæsonen, men det skulle have været langt højere. Skarpheden har manglet, og tilvænningen til Bayern har været hårdere end forventet.

Men der er ingen tvivl om, at Sané er en vanvittig dygtig fodboldspiller, der er hurtig på fødderne og har en fremragende venstrefod, som til tider har fået tankerne tilbage på Arjen Robben. Sané har været blandt Löws yndlinge, men han bliver nok skubbet ud på bænken til EM.

Kevin Volland, Monaco
Den måske største overraskelse overhovedet i Tysklands EM-trup er Kevin Volland, men når man ser tilbage på tyskerens sæson hos Monaco, er det måske ikke så mærkeligt et valg. 16 scoringer er det nemlig blevet til, hvor Volland har været en stor profil i Ligue 1.

Vollands seneste landskamp var dog helt tilbage i 2016, men Löw har brug for en, som ved, hvor målet står, og derfor har Löw udtaget Monaco-angriberen.

Volland kommer nok ikke til at starte inde, men en jokerrolle er da bedre end ingenting for angriberen, som er kendt som at være en resolut afslutter.

Timo Werner, Chelsea
Tysklands farligste spiller finder vi i Chelsea, hvor Timo Werner spiller. Ja, han er rent faktisk den spiller, som har scoret flest mål i den seneste periode for landsholdet, hvor det er blevet til hele fire styks i det seneste år for tyskerne.

Werner har ikke haft det nemt i Premier League, hvor det kun er blevet til seks scoringer i 35 kampe. Han står dog bag hele 12 assists, og havde det ikke været for VAR, havde han scoret det dobbelte antal mål. Tyskland må derfor håbe på, at Werner kan ramme sit gamle niveau.

Læs også: Timo Werner – Fra Schwalebekönig til Tysklands angrebshåb

Han skal ikke spille helt på toppen for tyskerne, men han kan få en rolle på kanten, hvor han kan bruge sin fart og trække ind i banen. Et samarbejde med Thomas Müller kan blive spændende at følge, men det kræver dog, Werner sparker bolden ind i netmaskerne, når han får muligheden.

Mangler du ikke nogle Löw?
I forhold til Tysklands midtbane, som vi vurderede i den seneste del, er der flere mangler i angrebet. Tyskerne mangler nemlig en rigtig nier-type, som er garant for mål og træfsikkerhed. I den nuværende EM-trup er det mere kantspillere, som højst sandsynlig kommer til at få nettet til at blafre.

Men hvem skulle Löw have taget med i stedet? Det kunne have været Luca Waldschmidt fra Benfica, som er god til at holde fast i bolden og sende den videre. Löw kunne måske også have taget en Lars Stindl fra Gladbach med, som har haft en stor sæson.

Han er dog ikke en decideret boksangriber, men han har været dygtig til at holde fast i bolden, og han er faktisk den tysker, som har scoret andenflest mål i denne sæson.

Men den angriber, som har scoret flest mål af alle spillere med et tysk pas, er faktisk Kevin Volland, så overraskelsen med Monaco-angriberen er nok ikke så stor alligevel.

Vurdering af Tysklands angreb:
Tyskland skal have gang i målscoringen, hvis de skal have en chance for at nå langt til EM, og her kommer Thomas Müller til at blive utrolig vigtig for Joachim Löw og co., da han kan bidrage med en masse.

Og i samarbejde med en række dygtige spillere som Leroy Sané, Serge Gnabry og Kai Havertz kan Müller med sin erfaring give Tyskland det ekstra, som de har manglet i den seneste tid.

Tyskerne har en masse fart og kreativitet med til slutrunden, hvor de burde være blandt de bedste i turneringen, men skarpheden er dog ikke, hvad den har været tidligere for Die Mannschaft.

Löw har en masse at skyde med, da han altid vil have en verdensklasse spiller, som han kan smide i aktion, hvis det brænder på. Det er netop en af de elementer, som kendetegner tyskernes angreb.

Men desværre for Tyskland mangler de en ordentlig boksspiller, som kan skabe ravage i feltet og være en opspilsstation, men Löw må håbe på, at Timo Werner og Kevin Volland kan imponere på andre måder.

En masse mål vil være en god start, når Tyskland tørner sammen med Frankrig (15. juni), Portugal (19. juni) og Ungarn (23. juni) til sommerens EM-slutrunde.

Det var tredje og sidste del af bulibold.dk’s analyse af Joachim Löw EM-trup til sommer. Hvis du fortsat ikke har læst vores vurdering af defensiven eller den skræmmende midtbane, kan de læses nedenfor.

Analyse af den tyske defensiv

Analyse af den tyske midtbane

 

Foto: www.dfb.de

You may also like
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
Tysklands trup til VM: Med Füllkrug, Götze og Moukoko
VM, VM 1974, Tyskland
Gejsten fra Malente – hvor Nationalmannschaft gemte sig op til store triumfer
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
Moukoko, Füllkrüg og Götze: Tysklands trup til VM 2022 kan have flere mulige overraskelser
Emilie Henriksen, Duisburg, kvindefodbold
Interview med Emilie Henriksen om skiftet til MSV Duisburg og drømmen om at leve af fodbold