bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysklands EM-trup: Defensiven – Vigtige Hummels

Tysklands EM-trup: Defensiven – Vigtige Hummels

Bulibold.dk vil over de næste tre dage se nærmere på Joachim Löws udvalgte til EM 2020 og vurdere, hvorvidt tyskeren har udtaget de rette spillere til slutrunden. I første del vil vi analysere Tysklands defensiv, hvor erfarne kræfter er tilbage.

Det er endelig ved at være tid til sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark indleder deres pulje med en kamp mod Finland den 12. juni. Her på Bulibold.dk har vi selvfølgelig også en stor kærlighed til Die Mannschaft, som spiller deres første opgør tre dage senere mod Frankrig.

I sidste uge satte landstræner Joachim Löw navne på de 26 spillere, der skal forsvare de tyske farver og forsøge at vinde et Europamesterskab for første gang siden 1996.

Vi har derfor set nærmere på Löws udvalgte, hvor vi over tre dele vil dykke ned i spillertruppen og vurdere, om Tyskland nu har valgt de rette spillere til EM 2020. I denne del vil vi se nærmere på målmændene samt defensiven

Målmænd:

Manuel Neuer, Bayern München
Der er ikke så meget at sige til dette. Manuel Neuer er stadig blandt de bedste målmænd i verden, og derfor er han selvfølgelig med til EM for Tyskland. Anføreren er altid den første på holdkortet, og en storspillende Neuer er det første skridt mod en EM-titel.

Bernd Leno, Arsenal
Næste plads i målmands hierarkiet i den tyske EM-trup har Bernd Leno fået, da Marc-Andre ter Stegen ikke er med grundet en operation.

Landstræner Löw har her en god gardering til Manuel Neuer, hvis Bayern-spilleren nu skulle blive skadet. Leno er desuden den målmand i truppen, der har holdt flest clean sheet i deres respektive liga.

Kevin Trapp, Eintracht Frankfurt
Kevin Trapp er også blevet udtaget til EM-slutrunden, og han er også en udmærket gardering til Manuel Neuer.

Trapps seneste landskamp var tilbage i november måned, hvor han formåede at holde buret rent i 1-0-sejren over Tjekkiet, så han har vist, at han er klar til at vogte målet, hvis han skulle få chancen.

Vurdering:
Tyskland stiller op med en udmærket målmandstrio, hvor Manuel Neuer uden tvivl vil være førstevalget mellem stængerne. Selvom Bayern-keeperen har lukket en del mål ind i denne sæson, er han alligevel en god sikker skanse, der på sine bedste dage må regnes som en af verdens absolutte bedste målmænd.

Hvis nu Neuer skulle blive skadet, er det enten Bernd Leno eller Kevin Trapp, som skal vogte buret. De har ikke den samme klasse, som det normale andetvalg, Marc-Andre ter Stegen, men de er begge dygtige inde på stregen, som kan hjælpe tyskerne i værste tilfælde.

Forsvar:

Matthias Ginter, Gladbach
Selvfølgelig skal Matthias Ginter med til EM-slutrunden. Han har været fast mand hos Löw i de seneste fem kampe og er altid solid i bagkæden. Og så blev han sidste år kåret som årest landsholdsspiller. Sammen med resten af Gladbach-mandskabet har det dog ikke altid været imponerende i Bundesligaen i denne sæson, men han har de rette kvaliteter, som Löw skal bruge til sommer.

Robin Gosens, Atalanta
Atalanta-backen Robin Gosens står kun noteret for fire landskampe, men ikke desto mindre er han en god spiller at have med i en EM-trup. Han har været en af de allerbedste spillere hos Atalanta, som har haft en stor sæson med en pokalfinale-plads samt en tredjeplads i Serie A.

Her står Gosens blandt andet noteret for 11 mål og seks assists, hvilket viser, at han har sine forcer i det fremadrettede spil. Det er netop de offensive kvaliteter, der gør ham spændende, og det er nok derfor, at Löw har udtaget ham.

Christian Günter, Freiburg
Den første store overraskelse i truppen finder vi her, hvor Christian Günter kan få sin slutrundedebut for Tyskland. Freiburg-spilleren står kun noteret for en enkelt landskamp, men har fået vist sig godt frem i Bundesligaen.

Det ses blandt andet ved, at han er den tyske venstreback  i Bundesligaen, der har anden flest bolderobringer i denne sæson. Han er en god gardering i forhold til Gosens, da Günter har et større fokus på det defensive.

Desuden er Günter en spiller, som har en masse erfaring i bagagen fra Bundesligaen, der er god at have til bredden i truppen.

Marcel Halstenberg, RB Leipzig
Marcel Halstenberg står noteret for otte landskampe, så det er ikke fordi, han er en af de fast spillere på mandskabet. I Leipzig har han i denne sæson spillet 24 Bundesliga-kampe, hvor han i den sidste halvdel ikke har fået fuld spilletid.

Til en slutrunde er det vigtigt med spillere, der kan spille flere positioner, og derfor er Halstenberg god at have med. Han kan nemlig både dække af på venstre wingback samt inde i en mulig trebackskæde.

Lukas Klostermann, RB Leipzig
Videre til en anden Leipzig-spiller, som kommer til at få en større rolle til EM-slutrunden end sin holdkammerat. Lukas Klostermann har også været en af Löws foretrukne, da han er en spiller, der gerne vil fremad.

Klostermann har tidligere i sæsonen været ramt af en knæskade, men han formåede i den seneste tid at spille sig tilbage i startelleveren hos Leipzig. Den 24-årige tysker har dog haft problemer med sine indlæg i denne sæson, og derfor var der måske andre, som ville have passet bedre ind på tyskernes højre side.

Robin Koch, Leeds United
Nu er vi nået til det svageste led i bagkæden i den tyske EM-trup, da landstræner Löw har taget Leeds’ Robin Koch med til EM. Han er på ingen måde en dårlig stopper, da han blandt andet har fået en god start under Marcelo Bielsa i Premier League, men en knæskade endte med at sætte ham udenfor i en længere periode.

Han er udtaget til bredden og for at få slutrundeerfaring, da han nok ikke kommer til at få en masse spilletid til EM. Koch er dog god i luftrummet og har været dygtig til at komme i vejen for modstanderen. Han er blandt kun blevet afdriblet ni gange i denne sæson.

Mats Hummels, Borussia Dortmund
I’m back’. Löw gav sig endelig og hentede Mats Hummels tilbage på landsholdet for første gang siden 2018, og det bliver vigtigt for tyskernes EM. Han er nemlig ikke blevet dårligere, og han er faktisk den tyske spiller i Bundesligaen, der har flest erobringer per kamp.

Vigtigst af alt kommer Hummels med en masse erfaring og ro, der vil give Tysklands defensiv mere stabilitet, end hvad den har vist i de seneste måneder. Det er en leder, som Löw har taget med til EM. En leder, der stadig er blandt de allerbedste forsvarsspillere i Tyskland.

Antonio Rüdiger, Chelsea
Her er spiller, som skal spille op til sit bedste, hvis Tyskland ikke skal falde godt og grundigt sammen. Chelseas Rüdiger skal vise sig fra sin bedste side, hvor han med sin styrke skal holde de store angribere væk fra chancer.

Efter Thomas Tuchel overtog roret i Chelsea, har Rüdiger været fast mand i bagkæden, hvor han desuden har været en af de bedste på London-mandskabet. Den form skal han tage med ind på landsholdet, hvor han kan få en stor rolle.

Niklas Süle, Bayern München
Den anden tyske mester, som er i denne EM-trup, er Bayerns Niklas Süle, der også kommer til at få en stor rolle. Süle er et ordentligt brød, som også er ret hurtig, selvom han er 1.95 m. høj. Eksperter i Tyskland har dog kritiseret ham for hans manglende form i denne sæson.

Han er nemlig lige kommet tilbage fra en skade, hvor han ikke har set så godt ud siden. Det er dog mere konditionen, som Süle bøvler lidt med, men det har Löw og co. dog lidt tid til at få rettet op på.

Süle kan dog blive vigtig i forhold til, at han både kan spille den centrale samt højrebacken på landsholdet, hvis Löw nu vil eksperimentere med formationen.

Mangler du ikke nogen Löw?
Der er dog et par spillere, som måske burde have fået en plads i Tysklands EM-trup, da de kunne have forstærket bagkæden. Det er blandt andet Jerome Boateng (Bayern München), Ridle Baku (Wolfsburg) og Thilo Kehrer (PSG).

Boateng har haft en god sæson for Bayern, hvor mange nok havde forventet en retur til landsholdet sammen med Mats Hummels. Baku og Kehrer kunne have været i spil til højre back/wingback for at give holdet noget mere fremad. Desuden kan Kehrer spille flere positioner i bagkæden.

Vurdering af Tysklands målmænd og defensiv:
Joachim Löw skal have strikket en kompakt defensiv sammen, så de undgår de store blundere, som man har oplevet i de seneste par måneder mod blandt andet Spanien (0-6, red.) samt Nordmakedonien (1-2, red.).

Löw har dog en række gode spillere til rådighed, hvor der er et godt mix af yngre spillere og erfarne kræfter. I det offensive bliver en spiller som Robin Gosens afgørende, da han med sin speed og pasningsevner kan blive en vigtig brik i Löws spillestil.

Det kan dog blive et manglende element på den modsatte side, hvor Lukas Klostermann ikke har samme offensive kvaliteter som Gosens. Her kan Löw dog vælge at hive Joshua Kimmich ned på den position, hvis Leipzig-spilleren falder sammen.

Desuden kommer Mats Hummels til at få en større rolle, end hvad man måske havde regnet med. Han skal ind og stabilisere bagkæden med sin erfaring og bidrage med sine store defensive kvaliteter, som blandt hans overblik og styrke i luftduellerne.

Det var bulibold.dk’s vurdering af Tysklands defensiv til EM. Mandag kommer næste del af vores analyse, hvor vi vil se nærmere på en skræmmende stærk midtbane i den tyske EM-trup.

 

Foto: www.dfb.de

You may also like
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
De tyske fans boykotter VM i Qatar
Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love
Tyskland vil ikke bære One Love anførerbind ved VM