Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Tysklands EM-trup: Den skræmmende midtbane - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysklands EM-trup: Den skræmmende midtbane

Tysklands EM-trup: Den skræmmende midtbane

Bulibold.dk vil over tre dele se nærmere på Joachim Löws udvalgte til EM 2020, og nu vil vi vurdere om Löw i sin EM-trup har taget de rigtige spillere med på midtbanen, der måske er Tysklands stærkeste punkt.

I det seneste afsnit havde vi et fokus på Tysklands defensiv til EM, hvor Mats Hummels og Robin Gosens kan få en stor rolle til slutrunden. Nu er det blevet tid til at komme længere frem på banen.

Det er nemlig blevet tid til at se nærmere på tyskernes midtbane, og sikke en af slagsen. Landstræner Joachim Löw har i den grad en række dygtige spillere i spil på midtbanen, som er der, hvor Tyskland er stærkest.

Men udover de sædvanlige stjerner har Löw også taget et par overraskelser med, hvor den ene er til bredden, mens den anden kan blive en joker, der kan komme ind og redde et tysk landshold i problemer.

Midtbane:

Emre Can, Borussia Dortmund
Vi lægger ud med en spiller, der altid er god at have med til slutrunder. Emre Can kan nemlig spille flere positioner på fornem vis. I denne sæson har han blandt spillet centralmidt, defensivmidt, stopper og højreback.

Men på en midtbane, hvor der er stor konkurrence, trækker Can nok det korteste strå, da han ikke vil være den første på holdkortet. Der er simpelthen bare flere spillere, der har større kvaliteter og er bedre til føre Tyskland frem til succes.

Leon Goretzka, Bayern München
En af dem, som Can ikke kan slå af, er Bayern Münchens Leon Goretzka. Han er de seneste år bare blevet bedre og bedre, og han har fået en vigtigere rolle på både Bayern og landsholdet. Han er blandt andet den Bayern-spiller, der har erobret flest bolde.

Han er også dygtig den anden vej, hvor han er god til at komme i andet geled. Goretzka står nemlig noteret for fem mål og assists i denne sæson, og derfor bliver han en vigtig brik på en meget stærk midtbane.

Ilkay Gündoğan, Manchester City
Det kan dog blive bedre endnu på Tysklands midtbane, hvor Manchester Citys Ilkay Gündogan også har fået en plads i denne EM-trup. Han har haft en stor sæson i Premier League, hvor han blev topscorer for City med 13 scoringer.

Han har været fast mand hos Löw i en længere periode, og derfor er det nok meget godt, at City-spilleren er i en fremragende form. Udover han selv er målfarlig, kommer han også til at hjælpe sine medspillere, da han er en af dem, som har lavet flest afgørende afleveringer for den blå del af Manchester.

Joshua Kimmich, Bayern München
Joachim Löw må virkelig gnide sig i hænderne over, hvem han har til rådighed på midtbanen, da Bayerns Joshua Kimmich også er blevet udtaget. Sikke en spiller, som både i det defensive og offensive aspekt af spillet får en hovedrolle.

I defensiven bliver han en stor hjælp til bagkæden, da han konstant jagter bolden og presser modstanderne. Han er på sine bedste dage en skraldemand i verdensklasse. Lige så god han er til at erobre bolden, lige så god er han til at servere den til sine medspillere.

De millimeter præcise afleveringer kan blive (EM)-guld værd for tyskerne, da Kimmich har vist imponerende form for Bayern med ti assists i denne sæson. En gave til Tysklands fronttrio, som vi kommer ind på i næste del.

Toni Kroos, Real Madrid
En af de mere erfarne kræfter på midten er Toni Kroos, som har 101 landskampe bag sig. Han har været en af de mest sikre kort i startopstillingen, og man skal helt tilbage til 2017 for at finde en landskamp, hvor han ikke spillede fuld tid. Her spillede han nemlig kun 89. minutter.

Kroos har været blandt de bedste hos Real Madrid i denne sæson, hvor han blandt andet står bag flest assist med ti styks. Desuden er han nok den mest sikre spiller på bolden i den tyske trup, hvor han stort set aldrig smider en aflevering væk. Hans erfaring bliver også vigtig i forhold til Tysklands chancer.

Jamal Musiala, Bayern München
Fra en af de erfarne spillere til en af fremtidens profiler. Bayerns Jamal Musiala valgte det engelske landshold fra til fordel for Löw og co., og han står nu noteret for to landskampe for Die Mannschaft.

Musiala blev noteret seks scoringer i denne Bundesliga-sæson, og med hans offensive kvaliteter kan Musiala blive en joker for Tyskland. Han er god på bolden og kan også noget på egen hånd. Og selvom han blot er 18 år, kommer vi til at se ham få spilletid til EM-slutrunden.

Florian Neuhaus, Gladbach
Gladbach har også fået Florian Neuhaus med til EM-slutrunden, hvor den 24-årige tysker er med på et af de yderste mandater i den tyske EM-trup. Han har dog haft en udmærket personlig sæson, hvor han står noteret for seks mål og assists i Bundesligaen.

Neuhaus kommer til at blive brugt som aflastning for spillere som Kroos og Kimmich, og han kommer derfor til at bruge størstedelen af slutrunden på bænken. Gladbach-spilleren er god til at erobre bolden, men har store mangler i de fysiske dueller, som har været tydeligt gennem store dele af sæsonen.

Mangler du ikke nogle Löw?
Næh, det gør han faktisk ikke. Han ville nok have haft Marco Reus med i truppen, hvis ikke Dortmund-spilleren selv havde meldt fra. Tysklands midtbane er blandt de stærkeste i hele Europa, hvor spillere som Leon Goretzka, Toni Kroos, Joshua Kimmich og Ilkay Gündogan kan gøre enhver landstræner misundelig.

Vurdering af Tysklands midtbane:
Spiller for spiller har Tyskland en af de mest imponerende midtbaner overhovedet til EM-slutrunden, hvor der er flere spillere, som kan noget offensivt og defensivt. Bayern-duoen med Leon Goretzka og Joshua Kimmich supplerer hinanden godt, og når man så tager Toni Kroos og Ilkay Gündogan ind i ligningen, burde Tyskland dominere kampen om midten.

Men det har just ikke været imponerende i den seneste tid på landsholdsplan, hvor Tyskland godt nok har været været dominerende i forhold til boldbesiddelse, men slet ikke er kommet frem til det helt store. Og det var endda mod de svage modstandere som Rumænien og Nordmakedonien.

Da Tyskland stod overfor en af de helt store nationer fra Spanien, blev den tyske midtbanetrio bestående af Kroos, Gündogan og Goretzka brugt som kegler af spanierne, og det skal der i den grad laves om på til sommer. Men potentialet for en afgørende midtbane, som kan sikre Tyskland EM-guld, er i hvert fald til stede.

Det var Bulibold.dk’s analyse af Tysklands midtbane. Tirsdag kommer sidste del af vores vurdering af EM-truppen, hvor vi vil se nærmere på de mangler, som tyskerne har.

Hvis du ikke har læst vores vurdering af Tysklands defensiv, kan den læses her.

 

Foto: www.dfb.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker