bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Matthias Ginter kåret til årets tyske landsholdsspiller

Matthias Ginter kåret til årets tyske landsholdsspiller

Efter et horribelt 2018, var 2019 et anden succesoplevelse for det tyske landshold. De vandt deres kvalifikationspulje til EM foran Holland, og så slap de endda for nedrykning i Nations League, da UEFA ændrede reglerne og udvidede grupperne til fire hold.

Undervejs blev det til storsejre mod Nordirland, Estland og Hviderusland, ligesom det også blev til en 3-2 sejr ude mod Holland. I alt blev det til 28 mål i otte kampe, og derfor kunne man måske foranlediges til at tro, at årets tyske landsholdsspiller ville være en offensivspiller.

Men i stedet er valget valget på Gladbachs Matthias Ginter i den årlige afstemning blandt fans, som DFB har kørt på sin hjemmeside. Her blev Ginter valgt med 37 procent af stemmerne foran Bayern Münchens Serge Gnabry, der fik 28,3 procent, mens hans holdkammerat Joshua Kimmich kom ind på en tredjeplads med 8,4 procent af stemmerne.

Dermed var der dobbelt op på hæder for Matthias Ginter, der også fik prisen for årets landskampsmål for sin scoring med hælen mod Hviderusland.

“Jeg havde aldrig regnet med, at det skulle ske for mig (blive kåret til pres tyske landsholdsspiller, red). Der var mange andre spillere som eksempelvis Serge Gnabry, Joshua Kimmich og Toni Kroos der i det forgangne år spillede godt på landsholdet. Men jeg er naturligvis utrolig glad for, at så mange tilskuere og fans har stemt på mig. Det er en kæmpe ære for mig,” forklarer Matthias Ginter i et interview med DFB.

Liste over tidligere vinder af prisen som året tyske landsholdsspiller.

2018: Marco Reus

2017: Joshua Kimmich

2016: Mesut Özil

2015: Mesut Özil

2014: Toni Kroos

2013: Mesut Özil

2012: Mesut Özil

2011: Mesut Özil

2010: Bastian Schweinsteiger

 

Foto: www.dfb.de

You may also like
Ugens duel – Marcus Ingvartsen (Union Berlin) mod Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach)
Ugens duel – Nicolas Gonzalez (VfB Stuttgart) mod Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach)
Manuel Neuer kåret til årets tyske landsholdsspiller
Sæsonens Hold 2013/14 (uden top 4)