bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Nicolas Gonzalez (VfB Stuttgart) mod Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach)

Ugens duel – Nicolas Gonzalez (VfB Stuttgart) mod Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach)

Det er et spændende opgør, der venter os, når oprykkerne fra VfB Stuttgart får besøg af Borussia Mönchengladbach. Her kan hjemmeholdets topscorer, Nicolas Gonzalez, komme til at gøre ondt på Gladbachs Matthias Ginter.

I lørdagens sene kamp finder vi ugens duel, hvor Nicolas Gonzalez og Matthias Ginter støder sammen. Med en sejr kan oprykkerne fra VfB Stuttgart faktisk overhale Borussia Mönchengladbach i tabellen, så der er vigtige point på spil, når bolden ruller på Mercedes-Benz Arena.

Hjemmeholdets argentiner har været forrygende i sin kun anden Bundesliga-sæson nogensinde. På ti kampe er det blevet til fem mål og to assists for Gonzalez, der gør ham til oprykkernes farligste våben.

Han skal derfor spille op til sit bedste, hvis Stuttgart skal have de tre point. Det er især inde i boksen, at Gonzalez’ farlighed kommer til udtryk, hvor han i denne sæson er kommet frem til 24 ud af 32 skudforsøg.

Hans mål er dog hovedsageligt kommet fra 11-meterpletten, men man skal stadigvæk ikke undervurdere Gonzalez’ tilstedeværelse i feltet. Det er også værd at bemærke, at argentineren er meget etbenet, hvor han 20 ud af 32 gange har brugt sit venstre ben.

Det er dog en af Tysklands bedste stoppere, som Gonzalez står overfor på lørdag. Matthias Ginter har også i denne sæson imponeret for “Die Fohlen”, hvor tyskeren blot er blevet afdriblet fire ud af 15 gange.

Ginter har været dygtig til at forudse modstanderens bevægelse og slået til på det rigtige tidspunkt. Det bliver også vigtigt, at han formår at gøre det mod Stuttgart, da Nicolas Gonzalez gerne vil drible.

I denne Bundesliga-sæson har Gonzalez driblet forbi sin direkte oppasser ti ud af 17 gange, og det er her, at han kan drive gæk med Ginter. Argentineren kan dog også ende med at straffe den tyske midterforsvarer på et andet område.Her er der tale om omstillingerne, der er et taktisk element, som Pellegrino Matarazzo har været dygtig til at få implementeret på sit mandskab. Her kan Gonzalez’ fart blive et problem for Ginter, hvis tyskeren bliver fanget for langt oppe på banen.

Og netop det at forsvare sig mod omstillinger har været et af Gladbachs problemer, hvor gæsternes defensiv til tider har set svage ud.

Problemet for Ginter og co. er dog, at de nogen gange spiller som 70’er-holdet med Allan Simonsen og Jupp Heynckes, som i sidste weekend, hvor de besejrede Bayern München med 3-2. Andre gange falder de dog fuldstændig sammen, og det er blandt andet derfor, at Gladbach kun har holdt nullet to gange i denne Bundesliga-sæson.

Det betyder samtidig, at Gladbach efter den kommende runde kan ende helt nede på en 10. plads i Bundesligaen. Men hvis Matthias Ginter får lukket ned for Nicolas Gonzalez, er Gladbach godt på vej mod point.

VfB Stuttgart har været en af de store overraskelser i denne sæson, hvor de er langt fra nedrykningspladserne. I stedet kan de sigte mod Europa, da de med en sejr kan komme tæt på de europæiske pladser i Bundesligaen.

Det kræver, at holdets topscorer, Nicolas Gonzalez, træder i karakter, da han kan blive forskellen på sejr og nederlag for hjemmeholdet.

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Nicolas Gonzalez:

Kampe: 10.
Mål: 5.
Assists: 2.
Succesfulde driblinger: 10 ud af 17 driblinger

Matthias Ginter:

Kampe: 15.
Clean sheet: 2.
Bolderobringer: 29 (1.9 per. kamp).
Tacklinger vundet: 11  af 15 tacklinger.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til 6. runde i Bundes Manager – ”Bum sagt der Mercedes”
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen