bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Wolfsburg – RB Leipzig

Optakt: Wolfsburg – RB Leipzig

RB Leipzig skal forsøge at rejse sig efter sidste rundes nederlag til Dortmund, men det bliver ikke nemt for Nagelsmann og co., der skal en tur til Volkswagen-Arena og møde Wolfsburg.

 

Kampfakta
Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Holdnyt

 

Wolfsburg: 

VfL Wolfsburg fik i den forgangne runde 2-2 i et hæsblæsende opgør ude mod Union Berlin, der både havde et rødt kort, to straffespark og altså fire scoringer. Det røde kort tilfaldt Maximilian-Arnold, hvilket holder Wolfsburgs midtbane-anker ude af lørdagens opgør mod Leipzig.

Til gengæld kom Wout Weghorst på tavlen igen, efter en næsten mini-krise uden scoring fra hollænderen i tre kampe. Weghorst har været Wolfsburgs altafgørende spiller i denne sæson med ti sæsontræffere, og angriberen skal i den grad også ramme sit topniveau, når Leipzig er modstanderen.

Her kommer Weghorst nemlig til at bide skeer med Dayot Upamecano, hvor hollænderens fysik kommer på prøve.

Die Wölfe har indtil videre kun indkasseret to nederlag i indeværende Bundesliga-sæsonen, i øvrigt det samme antal som Leipzig. Men de to nederlag er til gengæld kommet mod Bayern og Dortmund, så det bliver interessant at se, om de kan udfordre Leipzig, eller om Wolfsburg må sande, at de fortsat er et stykke fra at kunne bide skeer med de store hold.

Et parameter hvor Wolfsburg faktisk er bedre end både Leipzig, Bayern, Dortmund og alle andre hold i Europas top 5 ligaer er i antallet af succesfulde driblinger, som du kan læse mere om her

I og med at Maximilian-Arnold ikke er med, betyder det også, at Oliver Glasner må tænke lidt ud af boksen for at få midtbane-kabalen til at gå op. Foruden Arnold er Lino Kasten også ude, mens Jerome Roussillon er ude pga. covid-19.

 

Leipzig:

RB Leipzig måtte se sig slået i braget mod Dortmund med 3-1, hvilket var sæsonens bare andet nederlag i indeværende sæson. Nederlaget gjorde uden tvivl lidt ondt på selvforståelsen, for de kunne faktisk have snuppet førstepladsen fra Bayern med en sejr. Det lykkedes som bekendt ikke, men de har en mulighed for at lægge pres på Bayern igen ved at slå Wolfsburg.

Det er faktisk heller ikke sket under Julian Nagelsmann, at Leipzig har tabt to kampe i træk, hvilket må siges at være ganske imponerende.

Yussuf Poulsen begyndte i front for Leipzig mod Dortmund, men danskeren imponerende ikke lige frem, og faktisk kom norske Alexander Sørloth ind fra bænken – og scorede en enkelt gang. Det betyder, ifølge Kicker, at Poulsen bliver henvist til bænken mod Wolfsburg, mens Nagelsmann angiveligt vil spille med Emil Forsberg som falsk 9´er i front fremfor både Sørloth og Poulsen.

Selvom Leipzig-mandskabet indkasserede tre mål i den seneste spillerunde, så rykker det ikke ved, at Leipzig har ligaens bedste defensiv. I 15 spillerunder har Leipzig nemlig kun lukket 12 mål ind, hvilket i den grad må få Weghorst og resten af Wolfsburg-holdet til at ryste en anelse i bukserne. Dog har Wolfsburg endnu ikke tabt på hjemmebane i indeværende sæson, så det bliver langt fra en walk-over for Leipzig-holdet.

Julian Nagelsmann må se bort fra Henrichs, Konate, Laimer og Szoboszlai, mens Kevin Kampl er tvivlsom til opgøret. Det samme er Marcel Sabitzer, der dog forventes tættere på kampklar end Kampl.

 

Karantæner

Wolfsburg: Maximilian-Arnold
Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Guilavogui (c), Brooks, Otavio – Schlager, Gerhardt – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst
Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Orban (c) – Mukiele, Sabitzer (c), Adams, Angelino – Olmo, Haidara – Forsberg

 

Vidste du, at…:

Wout Weghorst har scoret flere mål end Leipzigs angribere til sammen? Hollænderen har fået nettet til at blafre ti gange, mens Leipzig-angribere tilsammen kun har scoret ni gange.

 

Dom:

Leipzig har ikke tabt to kampe under Nagelsmann endnu, og selvom Wolfsburg ser forholdsvis stærke ud, så tror vi, at Leipzig-mandskabet trækker det længste strå. 2-1 til gæsterne fra Leipzig.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

Foto: Vfl-Wolfsburg.de

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München