bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tyskland undgår nedrykning fra Nations League

Tyskland undgår nedrykning fra Nations League

Nations League, Uefa

Efter en katastrofalt landsholdsår rykkede Tyskland sidste år ud af Nations League Gruppe A, efter det ikke lykkedes at hente en eneste sejr i fire kampe mod Frankrig og Holland. Men nu har Uefa ændret reglerne, og det betyder, at Tyskland i næste sæson også er at finde i det bedste puljespil.

2018 var et skidt år for tysk landsholdsfodbold. Først fulgte det katastrofale VM, og sidenhen blev det til blot to point for Die Nationalelf i det nylancerede Nations League gruppespil, der løb af stablen sidste efterår. Det betød en sikker nedrykning og udsigt til at nøjes med kampe mod de næstbedste modstandere, men nu er Uefa kommet tyskerne og en række af deres kollegaer til undsætning.

For fremover skal der ikke kun være 12 hold i A-grupperne, men 16. Det betyder fire grupper med fire hold i hver, og derfor får de fire nedrykkere fra A-gruppespillet sidste år alligevel lov til at fortsætte i det bedste gruppespil. Godt nyt for Tyskland, Island, Polen og Kroatien der var de fire oprindelige nedrykkere fra deres respektive puljer

For det er ikke kun bedre sportslige kampe, der er en del af gevinsten ved at spille i det bedste gruppespil i Nations League.

Holdene i A-gruppespillet får som de eneste tildelt 1,5 millioner euro af Uefa blot for at være med, ligesom der selvfølgelig kan sælges flere billetter til kampe mod Frankrig, Spanien og England end mod de næstbedste nationer.

Uefas beslutning om at udvide gruppespillet møder naturligvis også stor opbakning fra DFB.

“Grundlæggende er jeg glad for beslutningen, hvis det bliver sådan. Kampe mod store modstandere er naturligvis vigtige for os og derfor meget velkomne. Ulempen vil dog være, at vi i den periode ikke har tid til at planlægge vores egne venskabskampe, da der ikke er plads i kalenderen,” lød det fra DFB direktør Oliver Bierhoff, i et interview med BILD.

At Tyskland ikke rykker ned får i øvrigt ingen konsekvens for Danmark, da vinderne af B-grupperne fortsat er sikret en plads til næste års A-gruppespil.

foto: Uefa

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Hvem rykker ud af Bundesligaen 2022/2023
2. Bundesliga, medlemmer
Optakt til 24. runde i 2. Bundesliga: Er det nu, at HSV dummer sig?
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen