bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Thomas Müller efter sejren mod FC København: ”Vi er blevet mere stabile”

Thomas Müller efter sejren mod FC København: ”Vi er blevet mere stabile”

Bayern München, Pyro teknik, FC København

Det så længe ud til, at Bayern ville smide point, da sydtyskerne gæstede FC København i Parken. Men tre stærke indskiftninger af Thomas Tuchel, heriblandt Thomas Müller, vendte opgøret. Thomasn Müller der efter kampen understregede, at der ikke findes nogle lette udekampe i Champions League. 

Bayern München var nede i sækken. 

Lukas Lerager havde netop sparket FCK foran 1-0 efter 55 minutters spil, og Bayern-spillerne gik og kiggede ned på den græsplæne, der i optakten var blevet talt så meget om. Tyskerne havde, som ventet, haft mest boldbesiddelse, men sydtyskerne havde ikke for alvor testet FCK-keeper Kamil Grabara. 

Inden opgøret havde Bayern-fansene et kæmpe baner med med teksten: ”Bayern are magic”. Der var dog ikke meget magi over det, som Bayern leverede tirsdag aften i den danske nationalarena. 

Det var kun lidt stjernestøv fra Musiala, der satte et par FCK-spillere af, inden han lagde bolden i det lange hjørne og bragte troen tilbage hos Bayern efter 67 minutters spil. 

Indskiftninger blev afgørende

Thomas Müller blev skiftet ind efter 77 minutter sammen med Mathys Tel og Leon Goretzka ved stillingen 1-1. Müller havde en afgørende fod med i 2-1-scoringen, hvor han uselvisk spillede Tel fri foran mål, og tyskeren var også tilfreds med sin egen indsats i Parken.

”Min erfaring  siger mig, at der ikke findes nogle lette udekampe i den her turnering. Og det er lige meget, hvor store eller små hold, vi møder. Det oplevede vi også i The Treble-sæsonen”. 

”Det er dejligt, især når vi får så scorer to mål foran vores egne fans, der var med til at bidrage til en fed kulisse, som der var på hele stadion,” fortalte Müller til den fremmødte presse, herunder Bulibold, efter opgøret. 

Men Thomas Müller kom altså først på banen med et kvarter tilbage, og han var glad for spilletiden, selvom han gerne ville have haft endnu flere minutter på banen. 

”Glæden er selvfølgelig stor ved at komme ind og være med til at afgøre kampen. Uagtet hvad jeg har oplevet før i min karriere, vil jeg gerne have minutter og bevise mig selv. Det er ikke, fordi jeg kun samler på spilminutter, men jeg er overbevist om, at jeg kan hjælpe holdet med mine kvaliteter.”

Uselviske Thomas Müller

Og det må man i den grad sige, at Thomas Müller gjorde. Der var igen noget af den magi, som Bayern-fansene hentydede til inden opgøret.

Harry Kane, der ellers var tæt på usynlig, headede en bold videre til Müller, der snød FCK-stopper Valdemar Lund, og så havde Müller frit løb mod FCK-målet. 

Uselvisk valgte Müller dog at spille bolden videre til Mathys Tel, der dermed kunne sætte den forløsende 2-1-scoring ind syv minutter før tid. 

”Det var faktisk ret cool, selvom jeg nok tager et lidt for langt træk. Men jeg skal holde hovedet koldt, for der kommer også en blond engel (FCK’s Birger Meiling, red.) med 37 km/t fra min højre side.”

”Jeg kunne se, at keeperen kom relativt hurtigt ud og lukkede af til højre, og så har jeg jo lidt spilminutter i benene i den her turnering. For jeg kunne have sparket på mål, men fra mit perspektiv var der lukket af, så jeg skulle være heldig. Men så så jeg heldigvis Mathys kom mig til undsætning”, grinede den karismatiske tysker. 

Thomas Müller havde inden opgøret spillet flere CL-kampe end hele FCK-truppen, men tyskeren havde også ros til overs for sine danske modstandere. 

 ”Vi vidste godt, hvad FCK kom med, hvor vi skulle spille mod en stærk forsvarsblok. FCK tabte ikke en kamp på hjemmebane i sidste års turnering, og de havde altså også Manchester City på besøg. De ved godt, hvad de skal gøre, og det så vi specielt i første halvleg. Vi kunne have spillet med mere risici, men vi ville også gerne køre dem trætte.”

God sæsonstart men ikke prangende

Bayern München topper med tirsdagens sejr også Gruppe A med maksimumpoint, mens sydtyskerne til gengæld er placeret på tredjepladsen i Bundesligaen efter to uafgjorte kampe mod hhv. Leverkusen og Leipzig. 

På trods af det godkender Müller sæsonstarten for rekordmestrene, der nu også er indehaver af en ny rekord i CL-sammenhæng med 18 udekampe i træk i gruppespillet uden nederlag. 

”Vi har indtil videre haft en god sæsonstart, men det er ikke, fordi vi ligefrem har imponeret i Europa”.

”Men det behøver heller ikke altid være tilfældet. Vi vil vinde vores kampe, og selvfølgelig vil vi også udvikle os. Sidste år havde vi en situation, hvor vi ikke kunne komme tilbage i kampene, men nu er vi kommet tilbage to kampe i træk. Jeg synes, at vi er blevet mere stabile”, afslutter den tyske offensivspiller foran de mange tyske pressefolk, der havde taget turen til Parken og den danske hovedstad. 

Næste opgave for Müller og Bayern München er på lørdag hjemme mod SC Freiburg.

 

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Fodboldcitat, ejerforholdene
Da klassefjenderne mødtes for første gang – historien om kampene mellem Dynamo Dresden og Bayern München
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Spilletidspunkter for runde 9-13 i Bundesligaen fastlagt: Dortmund – Bayern lørdag aften klokken 18:30