bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Falsk navn og alder hos Stuttgarts Silas Wamangituka

Falsk navn og alder hos Stuttgarts Silas Wamangituka

Det er noget af en historie, der er under opsejling i Stuttgart netop nu, hvor det er kommet frem, at en af holdets største profiler i den netop afsluttede sæson, Silas Wamangituka, faktisk sket ikke hedder Silas Wamangituka, og at han desuden er et år ældre end ellers antaget.

Det er Silas Wamangituka, eller som han rettelig hedder Silas Katompa Mvumpa, der selv er gået til Stuttgart for at få styr på sagerne. Han har fortalt Stuttgart, at han er offer for sin tidligere agents svindlen, og at han efter længere tid endelig har modtaget de officielle papirer fra Den Demokratiske Republik Congo, hvoraf hans rigtige navn altså fremgår. Desuden har pairerne også vist, at han ikke er født i oktober 1999, men derimod oktober 1998, hvorfor han altså også er et år ældre, end hvad både han, Stuttgart og resten af verden gik og troede.

“Umiddelbart efter, at Silas kom til os, iværksatte vi alle de nødvendige foranstaltninger ud fra vores synspunkt og indkaldte de ansvarlige institutioner. Vi går bevist offentligt med denne usædvanlige sag for at understrege, at vi vil være så gennemsigtige som muligt, samtidig med at vi beskytter ​​vores spiller,” lyder det fra direktør, Thomas Hitzlsperger, til klubbens egen hjemmeside.

Sagen er dog ikke helt ny, for allerede i 2019 hævdede franske L’Equipe, at Silas spillede under falsk identitet, og at hans rigtige navn netop var Silas Katompa Mvumpa og altså ikke Silas Wamangituka. Dengang afviste Stuttgart beskyldningerne og de dokumenter, som det franske medie var i besiddelse af, og de ser fortsat Silas som offeret i denne sag.

Stuttgart har som nævnt taget kontakt til det tyske ligaforbund og det tyske fodboldforbund, men klubben forventer ikke, at det får sportslige konsekvenser for hverken Silas eller Stuttgart, da de mener, at spillelicensen har været gyldig, og at den blot skal tilpasses, så det rigtige navn kommer på for den kommende sæson.

I Tyskland har man tidligere oplevet sager med falske identiteter, da HSV’s Bakery Jatta er blevet beskyldt for at have løjet om sin alder og sit navn. En rapport i maj måned i år kom frem til den konklusion, at Bakery Jatta formentlig er Bakery Daffey og er tre år ældre, men sagen er langt fra afsluttet, selvom den har kørt i flere år.

Foto: www.vfb.de

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, VfB Stuttgart
Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?
Optakt, VfB Stuttgart
Optakt: Stuttgart – Borussia Dortmund: Visner Rosen mod Stuttgart?
Optakt, VfB Stuttgart
Optakt: VfB Stuttgart – FC Bayern München