bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart

Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart

Højdepunkter, optakt, Bayern München, VfB Stuttgart

Bayern skal tilbage på sejrskurs i Bundesliga-sammenhæng efter to uafgjorte kampe, og der er gode forudsætninger for netop det, når Stuttgart, som endnu ikke har vundet i sæsonen, gæster Allianz-Arena.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Bayern München

Bayern skuffede i sidste spillerunde, da for anden gang smed point ude mod Union Berlin. Bayern sad ellers tungt på opgøret, men den normalt så farlige offensive havde ikke samme skarphed, som det har været tilfældet i de første par runder. Bayern kom endda bagud efter 12 minutter, men Kimmich svarede hurtigt igen tre minutter senere i det, der endte med at blive kampens sidste scoring.

I midtugen indledte Bayern deres Champions League-kampagne med en 2-0-sejr på San Siro mod Inter. Sejren i det første opgør i CL betyder også, at Bayern fortsætter stimen som ubesejrede på tværs af alle tre turneringer i de første otte kampe.

Førstepladsen i Bundesligaen har man dog sat over styr, og Bayern indtager noget så sjældent som en tredjeplads efter fem runder, derfor er det kun en sejr, der tæller i lørdagens opgør. Der er da heller ikke meget, der taler for, at Bayern ikke lever op til favoritværdigheden og snupper endnu tre point, når Stuttgart lørdag lægger vejen forbi Allianz-Arena.

I medierne lægges der af naturlige grunde op til, at Julian Nagelsmann roterer lidt i truppen efter tirsdagens CL-opgør, hvilket kan betyde, at Leon Goretzka får chancen fra start

Hvis vi tager et kig i historiebøgerne, så er Bayern naturligvis også kæmpefavoritter, da Stuttgart kun to gange har forhindret Bayern i at snuppe de tre point i de seneste 20 indbyrdes møder i Bundesligaen.

Julian Nagelsmann må kun se bort fra Bouna Sarr, hvilket også vidner om en trup, der står knivskarpt, og som ikke gør favoritværdigheden mindre. Omvendt var den lige så stor i sidste weekend, så Bayern skal ud og levere foran egne fans.

 

VfB Stuttgart 

Stuttgart har kun tabt en enkelt kamp i indeværende sæson, og det lyder i sig selv rigtig godt, men det er faktisk endnu ikke blevet til en sejr. Fire ud af fem kampe er endt uafgjort, og Stuttgart har kun scoret fire mål, mens de omvendt også kun har lukket fem mål ind.

Til gengæld har der været lidt disciplin problemer, da man har fået et rødt kort i de seneste to kampe. I den seneste kamp spillede Stuttgart – ikke overraskende – uafgjort med Schalke, som ellers er en af de kampe, hvor Stuttgart gerne skal have tre point. Men det blev det ikke til, og derfor indtager holdet også en 12. Plads inden denne runde.

Stuttgart formåede dog at få et enkelt point med fra Allianz-Arena, da de to klubber krydsede klinger i sidste sæson, men med Josha Vagnomann ude bliver chancerne ikke ligefrem større. Vagnomann fik to gule kort i opgøret mod Schalke og må derfor sidde ude.

Ligeledes er Pfeiffer også ude, da hans røde kort mod Köln kostede tre dage, og derfor er der lidt i tvivl om, hvem der starter på toppen for Stuttgart i lørdagens opgør.

Træner Pellegrino Matarazzo må foruden de to karantæneramte spillere også se bort fra Tanguy Coulibaly, mens danske Nikolas Nartey er tvivlsom, men han er dog i bedring efter sin lange skadespause.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
Stuttgart: Pfeiffer og Vagnomann

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer – Pavard, de Ligt, Hernandez, Davies – Kimmich, Goretzka – Musiala, Müller, Sane – Mane
Stuttgart: Müller – Mavropanos, Anton, Ito – Stenzel, Endo (c), Ahamada, Sosa – Guirassy, Silas

 

Vidste du, at..:

det kun er Bochum og Augsburg, der har scoret færre mål end Stuttgart i indeværende sæson? Det kan dog stadig blive en målfest, men det bliver næppe Stuttgart, der kommer til at stå for festfyrværkeriet.

 

Dom

Alle forventer, at Bayern gør deres job og viser klasseforskellen, og vi tror da også, at rekordmestrene sætter Stuttgart til vægs og vinder 4-0.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på