bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Dortmund: Marco Rose jagter revanche mod sin tidligere arbejdsgiver i Leipzig-debut

Optakt: RB Leipzig – Dortmund: Marco Rose jagter revanche mod sin tidligere arbejdsgiver i Leipzig-debut

Højdepunkter, Optakt, RB Leipzig, Borussia Dortmund

Marco Rose er ny mand i spidsen for RB Leipzig, som skal forsøge at få gang i sæsonen, når Borussia Dortmund kommer på besøg. Det bliver dog ikke nogen nem opgave, da Edin Terzic ser ud til at have fået bygget en god defensiv organisation op.

 

Kampfakta

Spillested: Red-Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

RB Leipzig 

Når Leipzig lørdag løber på banen til sæsonens sjette kamp, så er det ikke længere Domenico Tedesco, der indtager trænersædet. Den nu tidligere Leipzig-træner er således blevet afskediget til fordel for Marco Rose, som er tilbage i Bundesligaen efter fyringen i Dortmund.

Tedesco blev dermed offer for den dårlige Leipzig-sæsonstart, hvor det i de første fem kampe kun er blevet til en sejr, to uafgjorte og to nederlag. Det er ikke nok, når man er en klub som RB Leipzig, og derfor har man taget konsekvensen af de resultatmæssige udfordringer.

Med ansættelsen af Rose håber Leipzig, som så mange andre, når en klub fyrer en træner, at der kommer en reaktion fra spillertruppen. Og den kan så passende komme mod Roses tidligere klub, Borusissa Dortmund. Det er dog ingen nem opgave for Leipzig, som har et svært program, og Rose har noget af et arbejde foran sig, da holdet også tabte 4-1 til Shakhtar Donetsk i midtugens Champions League.

Nu hedder den så Dortmund, inden man også møder Gladbach og ikke mindst Real Madrid før landsholdspausen senere i september. Der er med andre ord tryk på kedlerne, hvor Christopher Nkunku igen må forventes at få en hovedrolle. Nkunku er, hvis man skal være lidt grov, en af de eneste Leipzig-spillere, der har holdt niveau, og han står også noteret for fire scoringer i fem kampe.

Marco Rose kan dog ikke vælge frit fra sin spillertrup, når han skal forsøge at bevise, at Dortmund traf den forkerte beslutning ved at fyre ham, da flere spillere er ude med skader. En af dem er danske Yussuf Poulsen, men også Lukas Klosterman og Dani Olmo er ukampdygtige

 

Borussia Dortmund

Dortmund har fået en god start på sæsonen, hvor de indtager andenpladsen i ligaen – á point med Bundesligaens overraskende førerhold Freiburg. Men hvad der er vigtigst for Dortmund er, at de rent faktisk ligger over Bayern München, som dog kun har et point færre end BVB. Det er omvendt set før, at Bayern er kommet sløvt fra start, hvorefter Dortmund glider i bananskralden og smider det hele på gulvet.

Lørdag vil samtidig være en stor test for Edin Terzic’ mandskab, for det kunne meget vel være en kamp, hvor BVB kunne gå hen og smide point. Det ville i hvert fald ligne dem, hvis man ser på tidligere sæsoner, hvor det hele tiden har været lige-ved-og-næsten, men omvendt går de ind til opgøret som favoritter mod deres tidligere træner.

Dortmund-mandskabet har da også selvtilliden i orden, da de i midtugen satte FC København på plads med 3-0, mens man kun har tabt en enkelt kamp i indeværende Bundesliga-sæson.

Edin Terzic var dog efter bare 23 minutters spil nødt til at udskifte Thorgan Hazard, som måtte udgå med en baglårsskade, hvilket holder ham ude af opgøret. Foruden Hazard er Dahoud, Bynoe-Gittens, Kobel og Morey også skadede, mens Mats Hummels og Marius Wolf til gengæld er aktuelle igen.

 

Karantæner

Leipzig: Ingen
BVB: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Leipzig: Gulacsi (c) – Simakan, Orban, Gvardiol – Henrichs, Laimer, Kampl, Raum – Szoboszlai – Nkunku, Werner
BVB: Meyer – Wolf, Hummels, Schlotterbeck, Guerreiro – Bellingham, Özcan – Brandt, Reus (c), Reyna – Modeste

 

Vidste du, at..:

Dortmund har scoret otte mål i de første fem kampe? Det er faktisk det laveste antal mål efter fem runder fra BVB i otte år.

 

Dom

Det er altid svært at spå om, hvad der sker med et hold, når en ny træner kommer ind. De to hold har dog for vane at spille underholdende opgør, men vi tror ikke, at det bliver til en god debut for Marco Rose, som må se sit hold tabe 3-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?