bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > EM-optakt: Bjarne Goldbæk – Den nye Schweinsteiger og sidste nat med klikken

EM-optakt: Bjarne Goldbæk – Den nye Schweinsteiger og sidste nat med klikken

Frem mod EM-slutrunden taler vi med forskellige personligheder, der alle har et specielt forhold til det tyske landshold. Denne gang med Bjarne Goldbæk, der har spillet for Schalke 04, Kaiserslautern, Tennis Borussia Berlin, 1. FC Köln og Rot-Weiss Essen, og som har repræsenteret det danske landshold ved VM i 1998 og EM i 2000. Til EM skal Bjarne Goldbæk agere ekspert for ZDF, når de den 17. juni viser Danmark – Belgien.

 

1) Hvad er dit forhold til det tyske landshold?

Lidt ambivalent. Det er sidste turnering med Joachim Löw, og den sidste chance for at slutte af på den ordentligt måde.

2) Hvordan kommer det tyske landshold til at klare sig ved EM

De har en ekstrem svær pulje, klart den sværeste pulje ved EM. Det er jo lige før, det bliver svært at komme videre. Men de har en generation af unge spillere, anført af Joshua Kimmich og Kai Havertz, hvor det er deres første store opgave. De skal være de ledende spillere, men kan de allerede nu bære den opgave? Tyskland er ikke blandt mine favoritter, fordi de mangler den her ungdommelige vildskab, som nogle af de andre hold har, hvor deres superstjerne kun er 20 år. Men de har en ung trup, og det kan være meget værd.

 

3) Hvor meget betyder det, at Mats Hummels og Thomas Müller er tilbage?

Det var godt, Löw tog dem tilbage. Jeg har aldrig forstået den der disposition ved at sætte dem af, og hvorfor det skulle være så definitivt. I mine øjne var det en kæmpe fejl. Der var meget pres fra de tyske medier for at få dem tilbage, og jeg tror også, at det godt for stemningen i truppen både på og uden for banen. Det er to ledere, der har vundet alt, og som godt ved, at det her er sidste slutrunde. Det er store spillere og personligheder, men det er ikke store spillere, der skal ud at pleje deres ego. De vil bare gerne have en sidste stor oplevelse – en sidste ting på deres CV.

 

4) Hvem bliver tysk topscorer?
Får han lov at spille, bliver det Thomas Müller, men jeg tror ikke, han får lov at spille. Jeg synes ikke, at Timo Werner er langt nok til at blive slutrunde topscorer.  De har ikke den der notoriske topscorer, så det handler mere om, at de har en hel del offensive spillere fra midtbanen, der kan komme fra anden række.

 

5) Hvem bliver den positive tyske overraskelse?

Kai Havertz er jo allerede en stjerne med en afgjort Champions League-finale, men han mangler gennembruddet på landsholdet. Havertz kan komme til at gøre en forskel, og det må have givet ham selvtillid, den måde han sluttede sæsonen med Chelsea. Ellers bliver det spændende at se, om Joshua Kimmich kan bære den her store opgave og være den her nye centrale leder på holdet. Han vokser mere og mere ind i Bayern München, og kan han også gøre det på landsholdet? Kan han blive den nye Schweinsteiger?

 

6) Hvad er landsholdets svagheder?

At Löw har været der i så mange år, og at der ikke er kommet noget nyt ind. At det næsten er en selvfølge, hvem der spiller. Men omvendt synes jeg jo, at det netop et det danske landsholds styrke, at det er et sammenspillet hold og en enhed. Der er egentlig ikke nogen store svagheder på det tyske landshold. Jeg tror, de igen er sultne nok, og så får du ledertyperne med Hummels og Müller.

 

7) Hvad er landsholdets styrker?

De har spillere, der er vant til at vinde med Bayern München kernen på holdet. Der er relativt mange unge spillere, som har den her power i sig, og de har et godt miks af spillere, som har prøvet af vinde før og været i store turneringer, for hvem det nok er deres sidste turnering, Toni Kroos eksempelvis.

8) Dette er  Joachim Löws sidste slutrunde. Hvad vil du især huske ham for?
Den proces han påbegyndte sammen med Jürgen Klinsmann op til VM i 2006. Der begyndte det tyske landshold at spille meget mere attraktivt fodbold, og det havde de helt sikkert på agendaen. Det var teknisk præget fodbold, og de blev lige pludselig et sympatisk hold at se på, så den ros skal han hvert fald have. Det var meget langt fra den resultatorienterede fodbold, man havde set i en årrække, og det kulminerer selvfølgelig med VM i 2014. Efter Spaniens dominans, var det Tyskland der overtog herredømmet og begyndte en ny form for fodbold, hvor de var meget aktive i deres arbejde mod bolden, og det var en meget intens form for fodbold, der også var seværdig.

Læs også: EM-optakt: Tina Müller

Læs også: EM-optakt: Lykke Friis

 

Foto: www.schalke04.de

 

 

 

You may also like
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
De tyske fans boykotter VM i Qatar
Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver, One Love
Tyskland vil ikke bære One Love anførerbind ved VM