bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tyske slutrundesange gennem tiderne – fra Udo Jürgens til Village People

Tyske slutrundesange gennem tiderne – fra Udo Jürgens til Village People

Ligesom i Danmark, så hører der sig slutrundesange til en slutrunde med tysk deltagelse. Det har dog kun været til VM-slutrunder, at tyskerne har lavet officielle slutrundesange, hvor det tyske landshold har været med inde over, og faktisk gik man bort fra det i 1994 efter en, i tyske øjne, katastrofal sang og en ligeså katastrofal VM-slutrunde, hvorfor de sange der sidenhen er blevet forbundet med diverse slutrunder har været uofficielle.

 

VM 1974 – Jack White: Fußball ist unser Leben

Med VM på hjemmebane skulle det tyske landshold med Gerd Müller, Franz Beckenbauer og alle de andre helte selvfølgelig have en slutrundesang. Valget faldt på Jack White, og det blev en sang, der næppe kunne være mere tysk med en blanding af selvhøjtidelighed og schlager, og lytter man efter, så er der flere af tekstens brudstykker, der senere bliver en del af de danske slutrundesange, herunder Re-Sepp-Ten, ligesom selve musikvideoen også minder meget om det, vi senere har set i de danske slutrundesange.

 

VM 1978 Udo Jürgens: Buenos Dias Argentina

Solgte rekordmange plader og ramte en tysk tidsånd, men som fodboldsang er den helt forfærdelig. Ville svare til at få Dario Campeotto til at skrive en landsholdssang og fremføre den.

 

VM 1982 Michael Schanze: Adiós España

Tyskerne er nok ikke det mest opfindsomme folkefærd, og det kan næppe have taget fire år at komme frem til titlen på denne sang. Efter ’Goddag Argentina’ i 1978, blev det til ’Farvel Spanien’ i 1982, da Ralph Seigel komponerede denne ørehænger, der minder en del om det musik, som Dschinghis Khan også leverede i de år. Landsholdet synger med og spiller sig i en finale, som de dog taber mod Italien.

 

VM 1986 Peter Alexander: Mexico Mi Amor

VM skal igen afholdes i et spansktalende land, og Lothar Matthäus og Pierre Littbarski optræder med store sombreroer på, da Peter Alexander synger om kærligheden til Mexico. Matthäus ser mindre begejstret ud end Martin Braithwaite anno 2021, men han synger dog med på det, der igen ikke er nogen stor slutrundesang, men tyskerne kan lide det.

 

VM 1990 Udo Jürgens: Wir sind schon auf dem Brenner

Vi er tilbage ved Udo, der nu har fået lidt mere tempo ind i sine sange, så selv Matthäus nu rokker lidt med på musikvideoen. Væsentlig bedre end i 1978, og Tyskland går da også hele vejen og vinder VM i Italien med en finalesejr over Argentina.

 

VM 1994 – Village People: Far Away in America

Det er igen Ralph Siegel, der har komponeret, men denne gang synger det tyske landshold backup på ingen ringere end Village Peple. Passende, når nu slutrunden skulle spilles i USA. Det er Village People i fuld mundering, som vi kender dem, mens det tyske landshold, på nær Jürgen Klinsmann, forholder sig noget mere stift i baggrunden. Vi er vilde med det, men tyskerne hadede det, slutrunden blev en fiasko, og så var det elles slut med officielle tyske slutrundesange.

 

VM 2006 Sportfreunde Stiller – ’54, ’74, ’90, 2006 (uofficiel)
Hold nu fast for en ørehænger, der blev spillet flittigt, da tyskerne igen inviterede til VM på hjemmebane. Dejlig nostalgisk med fokus på de gamle helte og håbet om, at det igen kunne ske.

 

VM 2010 Sportfreunde Stiller – ’54, ’74, ’90, 2010 (uofficiel)

Ingen grund til at ændre på noget, der virker. Og når nu teksten kan synges igen blot fire år senere ved at udskifte 2006 med 2010, så er den jo ikke længere.

 

VM 2014 Helene Fischer mit Atemlos durch die Nacht (uofociel)

Spillerne fortalte, hvordan de lyttede til Helene Fischer i bussen frem mod alle VM-kampe, så selvfølgelig skulle Fischer også optræde ved den store hjemkomst til Berlin. Særligt Bastian Schweinsteiger var en glad mand.

Læs også: Tyske landsholdstrøjer gennem tiderne

 

Foto: www.youtube.com

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
150 dage til EM – hvor står Tyskland?