bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Jude Bellingham – Hvem er Dortmunds kommende stortalent?

Jude Bellingham – Hvem er Dortmunds kommende stortalent?

BVB, Borussia Dortmund, Sébastien Haller

Flirten har varet længe, og ifølge både tyske og engelske medier er Dortmund tæt på at hente Jude Bellingham. Englænderen er blot 17 år og har kun erfaring fra Championship, så hvorfor vælger Dortmund at betale så mange penge for stortalentet, og hvad er det helt præcist han kan på en fodboldbane?

Sidste år fik Jude Bellingham førsteholdsdebut for Birmingham City i Championship. Det var i et 3-0 nederlag til Swansea, hvor han fik 14 minutter på banen. Næsten et år senere er Bellingham tæt på at skrive kontrakt med Borussia Dortmund. En voldsom udvikling for en ung spiller, som går fra at spille mod hold som Barnsley og Stoke, til inden længe at skulle stå over for mægtige Bayern München.

Jude Bellingham er kommet op igennem Birminghams akademi og har imponeret alle siden sin første kamp, hvor han blev den yngste spiller i Birminghams historie til at få debut. Han har, trods sin unge alder, vist, at han er en teknisk dygtig midtbanespiller, som kan sparke med begge ben, og så er han god fysisk og er ikke bange for at gå hårdt ind i tacklingerne.

Rent mentalt er Bellingham også i en klasse for sig selv. I Birmingham har de været overraskede over, hvor hurtigt Bellingham er faldet til på seniorniveau. Han går altid forrest, og tager et stort ansvar på sine skuldre, når han træder ind på grønsværen, og det virker også til, at det er nogle af de kvaliteter, som Dortmund har vægtet højt.

Jagtet af hele Europa

Jude Bellingham er uden tvivl et stort talent, og har også været anfører for de forskellige engelske ungdomslandshold. Nu kan han også snart skrive Dortmund på cv´et, men det har ikke været en nem kamp for Dortmund at få englænderens underskrift. Storklubber i hele Europa har forsøgt at kapre Bellingham for næsen af BVB.

Både Manchester United, Chelsea og Liverpool har været ivrige efter Bellinghams signatur, men også Bayern München har undersøgt muligheden for at tilknytte sig englænderen. Jude Bellingham har været på visit i de forskellige klubber for at se, hvordan forholdene er, samt om klubberne var det perfekte match for ham. Alle kneb er blevet brugt, og Manchester United arrangerede således også et personligt møde med Sir Alex Ferguson for at imponere Bellingham.

Dortmund trak dog det længste strå, da Jude Bellingham så gode fremtidsmuligheder i klubben. Den unge englænder har haft et ønske om at fortsætte sin udvikling, og det mener han kan blive muligt under Lucien Favre. Jadon Sancho har også spillet en stor rolle i handlen, da Bellingham har set, hvor stor succes Sancho har haft med sit skifte fra engelsk til tysk fodbold.

Dortmund har gjort en dyd ud af at give unge talenter chancen og fået dem til at blomstre. Det har været første prioritet for Bellingham, som ser muligheden for spilletid større hos Dortmund end hos eksempelvis Manchester United.

Perfekt castet til Dortmund

Jude Bellingham har det seneste år vist, at han er en fremragende boks-til-boks-spiller, som gør en forskel i begge ender. Derudover er han med sit touch på bolden samt pasningsevner en spiller, der vil få det godt i Lucien Favres system.
Dortmund har haft meget fokus på at straffe modstanderne på omstillinger. Her skal spillerne hurtigt gå fra at forsvare til at angribe, og der skal i den grad fart på. Den fart har Bellingham, og han har i Birmingham vist, at han fungerer med netop de taktiske ordrer, da Championship-klubben også har spillet med hurtige omstillinger.

Bellinghams defensive kvaliteter er også et element, som Lucien Favre sætter stor pris på. Englænderen er dygtig til at erobre bolde fra modstanderne, og hurtigt sende den videre op i banen. Dortmunds centrale midtbanespillere har i denne sæson flere gange stået meget dybt, for at kunne erobre bolden og sætte en omstilling i gang, og det er Jude Bellingham også i stand til.

Det skal dog ikke lyde som om, at den kun 17-årige Bellingham er verdens bedste fodboldspiller. Der er også plads til forbedringer, og det er især på banens sidste tredjedel. Englænderen er simpelthen ikke farlig nok, og det er her, han skal bygge på. Det gælder både, når han selv skal afslutte, men også når han skal sætte sine medspillere i scene. I Championship er det kun blevet til fire mål og tre assist i 39 kampe.

Fremtidens stjerne

Når Bundesliga-sæsonen starter op til september, skal man ikke forvente at se Jude Bellingham i startopstillingen. Spillere som Emre Can, Axel Witsel og Thomas Delaney står foran englænderen i køen til spilletid, men det er også en del af Dortmunds plan med Bellingham.

Han skal ikke bare kastes for løverne og blive smidt ind i en Bundesligakamp, hvor tempoet er meget højere end i Englands næstbedste række. Der er en tilvænningsperiode, som kan tage noget tid for Bellingham. Denne udvikling var Jadon Sancho også igennem, og han fik tid til at vænne sig til både spillestilen og niveauet hos Dortmund, før han tog Bundesligaen med storm.

Med mindre Jude Bellingham overrasker alt og alle, bliver 2020/2021 sæsonen ikke den, hvor han får sit store gennembrud. Det mest realistiske er, at Bellingham får nogle indhop hist og pist, og langsomt bliver kørt ind på holdet.

Læs også: Bundesligaens største talenter

Bellingham skal samle en masse erfaring, og da han kun er 17 år, har han ikke travlt med at blive fast mand hos Dortmund. Bundesligaen er trods alt noget helt andet end Championship. Han kan dog i den kommende sæson blive matchet på det højeste niveau, og få spilletid mod de helt store hold i både tysk og europæisk fodbold. Han vil på den måde allerede sæsonen efter være en spiller, som banker på til startopstillingen.

Verdens dyreste 17-årige

Indtil videre har hverken Dortmund eller Birmingham meldt noget officielt ud. Flere medier beretter dog, at Jude Bellingham har bestået sit lægetjek i Dortmund, og snart kan underskrive en kontrakt, der løber frem til 2025.

Dortmund forsøger at holde alle medier væk fra Bellingham. Da han ankom til lufthavnen i Dortmund, havde de fire biler, som ventede på ham. De kørte derefter i forskellige retninger for at forvirre medierne og holde Bellingham skjult fra pressen.

Jude Bellingham står til at blive solgt for 26 millioner pund, og dermed blive verdens dyreste 17-årige nogensinde. Det er mange penge for en ung spiller, som kun har spillet Championship, men Dortmund føler sig sikre på, at Bellingham kan udvikle sig til noget helt specielt. Det er også en god forretning for Birmingham, som efter sigende får en masse økonomiske klausuler med i handlen.

Dortmund har haft stor succes med Jadon Sancho, og alt tyder på, at de kan gentage succesen med hans landsmand. Jude Bellingham er et eminent talent, som allerede har vist tegn på sine kvaliteter. Det bliver derfor spændende at se, hvordan englænderen klarer sig i en af Europas bedste ligaer, og hvad fremtiden ellers bringer for det kun 17-årige stortalent.

 

Foto: www.bcfc.com

You may also like
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen