bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugen, der gik: Danskerskifte, Matondos kontroversielle trøjevalg og to verdensmestre uden kontrakt

Ugen, der gik: Danskerskifte, Matondos kontroversielle trøjevalg og to verdensmestre uden kontrakt

Her i sommerpausen ser vi hver torsdag tilbage på ugen, der gik, hvor vi samler op på ugens vigtigste historier i tysk fodbold.

 

Mads Bidstrup forlader RB Leipzig

19-årige Mads Bidstrup, der blev hentet til RB Leipzig i vinteren 2018, har endnu ikke fået sin førsteholdsdebut for Die Roten Bullen, og nu er det slut hos de ambitiøse østtyskere.

Brentford og danske Thomas Frank er nemlig næste station for midtbane-talentet. Brentford, der i øjeblikket kæmper med om en Premier League-plads, og som er en seriøs bejler, har længe haft et godt øje til Bidstrup. Torsdag kunne de så offentliggøre, at danskeren skifter på en treårig kontrakt med option på yderligere et år, og at han desuden begynder på klubbens B-hold.

I indeværende sæson har Bidstrup spillet 31 kampe for Leipzigs U19-hold, og du kan læse mere om ham – og alle de andre danskere her.

 

Er døren åbnet for Frederik Rønnow?

Danske Frederik Rønnow har færdigspillet sin anden sæson hos Eintracht Frankfurt, og heller ikke i denne sæson har Rønnow fået slået Kevin Trapp af som førstekeeper. Størstedelen af sæsonen er igen blevet tilbragt på bænken, hvilket langt fra er optimalt, det har danskeren selv gjort klart flere gange.

Mange har derfor spekuleret i et klubskifte, men måske er der åbnet en dør på klem for, at danskeren kan blive i Frankfurt – og endda som førstevalg mellem stængerne. Bild mener nemlig at vide, at man i Frankfurt at klar til at slippe Trapp, hvis en klub vil give 50 mio. euro eller derover.

Det er dog uvist, om der er nogle klubber, der vil give så mange penge for Kevin Trapp, der har set noget ustabil ud efter corona-pausen. Men i hvert fald er der en mulighed for, at Rønnow bliver hos Frankfurt.

 

BVB ophæver med rekordindkøb

Andre Schürrle havde oprindeligt et år tilbage af sin kontrakt med Dortmund, men nu har man gjort en ende på det forhold. Dortmund har ophævet kontrakten med Schürrle, som aldrig nåede det niveau, der var blevet håbet på, da man hentede ham for €30 mio. fra Wolfsburg tilbage i 2016. Sidenhen har tyskeren været udlejet til Fulham og senest til russiske Spartak Moskva.

Russerne har dog ikke ønsket at beholde kantspilleren, som derfor er røget tilbage til BVB, der nu bekræfter, at de har ophævet kontrakten med Schürrle, der altså står uden arbejdsgiver. André Schürrle, der er 29 år gammel, nåede 51 kampe i den Schwarz-gelbe-trøje med otte mål og ti assists til følge.

Dermed er både Mario Götze og André Schürrle, der begge var med til at blive verdensmestre i 2014, frie på markedet. Senest går der rygter om, at førstnævnte skulle være på vej til Italien og Fiorentina.

 

Werder vil ikke sælge Rashica for enhver pris

Der har ikke været meget at glæde sig over for Werder Bremen i den forgangne sæson, men en af de få, der har skilt sig positivt ud, er Milot Rashica, der rygtes væk til flere store klubber i det forestående transfervindue.

Werder Bremen bekræfter, at de er i kontakt med flere klubber om et muligt salg, men de lægger vægt på, at få en god sum penge for ham. Der skulle angiveligt være tale om et prisskilt på €25 mio.

Ifølge BILD har de allerede afvist et tilbud fra Leipzig på kantspilleren, mens både Liverpool og Southampton også skulle være interesseret i den 24-årige kantspiller. Rashica har i indeværende sæson lavet otte mål i 28 Bundesliga-kampe.

 

Matondo med kontroversielt trøjevalg

Schalke 04 har haft et forfærdeligt 2020 indtil videre, og det ser kun ud til at fortsætte, selvom sæsonen er forbi. Den unge Rabbi Matondo har i hvert fald ikke gjort sig selv specielt populær hos Schalkes fans. Matondo er nemlig blevet set træne i intet ringere end en Dortmund-trøje med Jadon Sanchos navn på ryggen.

Vi joker ikke, Schalkes største rivaler.

Efterfølgende har Matondo været ude og undskylde, hvor han har forklaret, at han ikke var klar over, at sessionen blev filmet, og at Sancho var og er en af hans gode venner fra tiden i Manchester City. Det havde intet med Dortmund at gøre – det var pga. Sancho, forklarer hovedpersonen i en offentlig undskyldning til klubben og fansene.

Måske ikke verdens mest gennemtænkte trøjevalg…

 

Snart et spørgsmål om tid med Bellingham

Det virker snart bare som et spørgsmål om tid, før Borussia Dortmund offentliggør Jude Bellingham i en Dortmund-trøje. Det 17-årige stortalent fra Birmingham har imponeret alt og alle, og nu melders der kun om dage før et skifte til en værdi af €25 mio bliver offentliggjort.

På den led er der allerede fra dag et af et kæmpe pres på den unge englænder, der dog kan læne sig op af, at blandt andre Jadon Sancho tidligere har taget springet fra England til Dortmund med masser af succes til følge.

 

Kai Havertz ligner en Chelsea-spiller

Vi skrev om det i sidste uge, vi skriver om det igen i denne uge – og hvem ved, måske skriver vi også om det igen i næste uge… Kai Havertz meldes endnu en gang tæt på et skifte til Chelsea, og denne gang er det kicker, der skriver, at det stort set er en done deal.

Alligevel har ledelsen i Leverkusen været ude og udtale, at de ikke har modtaget nogle konkrete bud på Havertz endnu, mens de også siger, at de ikke vil lade sig påvirke af corona-situationen.

Det betyder, ifølge mediet, at de forlanger op mod €100 mio. for Havertz. Leverkusen vil dog vente med at sælge Havertz til de har færdigspillet slutspillet i Europa League, hvor de med en eventuel sejr stadig kan kvalificere sig til Champions League.

Dieter Hecking som ny sportschef i Nürnberg?
Efter oprykningen med HSV glippede, har Dieter Hecking gået arbejdsløs, men det behøver han muligvis ikke gøre længe. I hvert fald har Hecking selv bekræftet, at han har været i kontakt med sin tidligere klub, der lige akkurat sikrede sig overlevelse i 2. Bundesligaen og har danske Asger Sørensen på lønningslisten, om en rolle som sportschef.

Max Kruse i den tyske hovedstad
Efter et mislykket ophold i Tyrkiet, tyder meget på, at Max Kruse vender tilbage til Bundesligaen. Den tidligere tyske landsholdsspiller skulle efter sigende være blevet set træne hos Union Berlin, og enkelte tyske medier skriver endda, at der skulle være skrevet under på en kontrakt med die Eisernen.

Det har direktør Oliver Ruhnert dog afvist, og han kalder historien for det rene vrøvl…Lad os se, hvad der sker i næste uge.

 

Foto: Instagram: sam_sos_pt

 

 

You may also like
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Eintracht Frankfurt, stadion, optakt
Optakt: Eintracht Frankfurt – Union Berlin: Danskerduel i vente
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022
22 Bundesliga-spillere nomineret til Golden Boy 2022