Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugen der gik: Ny HSV-træner, Sané-skifte og farvel til en legende - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugen der gik: Ny HSV-træner, Sané-skifte og farvel til en legende

Her i sommerpausen ser vi hver torsdag tilbage på ugen, der gik, hvor vi samler op på ugens vigtigste historier i tysk fodbold.

 

HSV præsenterer ny træner

For andet år i træk har HSV misset oprykning til Bundesligaen, og i havnebyen er de garant for at være særdeles utålmodige, når vi snakker trænere. Dieter Heckings kontrakt er heller ikke blevet forlænget, og mandag præsenterede Hamburger SV så den 45-årige Daniel Thioune som ny træner.

Thioune kommer til traditionsklubben fra VfL Osnabrück, hvor han har fået hele sin træneropdragelse, og hvor han har været træner for klubbens 2. Bundesliga-mandskab siden 2017/2018-sæsonen med en oprykning til 2. Bundesliga som største bedrift.

Daniel Thioune har fået en kontrakt med HSV frem til sommeren 2022, hvor han meget gerne skal sikre det, som hans forgængere ikke har formået: Nemlig at få HSV tilbage i Bundesligaen.

 

Thiago på vej til Liverpool?

Den spanske sportsavis SPORT og Bild skriver i denne uge, at Liverpool og Thiago er blevet enige om de personlige vilkår i en kontrakt, der vil sende spanieren til Klopp og Anfield. SPORT melder derudover, at Bayern vil have €35 mio. for Thiago, der har været i Bayern i syv sæsoner, men den pris er angiveligt for høj til Liverpools smag.

Karl-Heinz Rummenigge har været ude og – i hvert fald mellem linjerne – fortælle, at Thiago nok ikke er at finde hos rekordmestrene i den kommende sæson. “Vi har haft seriøse snakke med ham, og vi vil gerne hjælpe ham med hans ønsker. Det ser ud som om, at han gerne vil prøve noget nyt, inden han er færdig med sin karriere”, har Rummenigge fortalt til Bild.

 

Leroy Sané skifter til Bayern – Hansi Flick skriver sig i historiebøgerne

Bayern München har ikke lagt skjul på, at de har været interesseret i den tyske kantspiller Leory Sané fra Manchester City. Godt nok har Sané været ude med en korsbåndsskade i et års tid, men det har ikke skræmt rekordmestrene væk. Torsdag i sidste uge præsenterede Bayern så Sané på en femårig aftale, hvilket kommer til at bidrage til en uhyre stærk Bayern-offensiv.

Bayern har måtte slippe op mod €50 mio. for at få kantspilleren væk fra Pep Guardiolas City-mandskab.

I weekenden sikrede Bayern sig også The Double, da de vandt pokalfinalen i Berlin med cifrene 4-2 mod Leverkusen. Hansi Flick blev samtidigt den første tyske træner til at vinde The Double som både træner og spiller. Hvem ved, måske kan Flick også sikre sig Champions League-trofæet og levere en historisk The Treble?

 

Werder Bremen reddede sig – farvel til en legende

Det var bestemt ikke nogle sindsoprivende Relegations-opgør, da Werder Bremen og Heidenheim spillede henholdsvis torsdag og mandag. Det første opgør på Wesserstadion endte 0-0, mens det afgørende opgør i Heidenheim endte 2-2, og derved sikrede Werder Bremen sig endnu en sæson i Bundesligaen.

De to opgør var dog bestemt ikke noget at skrive hjem om, og noget af det mest iøjnefaldende var, at de få, der havde fundet vej ind på Voith-Arena formåede at levere en god lydkulisse. Der var både pander, der kunne larme, mens der også var en sirene, der var med til at bringe minderne tilbage på VM 2010 og Vuvuzuelaen

Werder var ikke overbevisende, men de formåede trods alt at sikre sig en ny sæson i Bundesligaen. Kampen var samtidigt en vaskeægte Bundesliga-legendes sidste kamp, da Claudio Pizarro indstiller karrieren. Den 41-årige angriber fra Peru kom ikke på banen, men han kan se tilbage på en flot karriere, der blandt andet har budt på 1 CL-titel, 6 Bundesliga-mesterskaber og 6 pokaltitler.

Han havde i den grad ikke fortjent at slutte karrieren med en nedrykning, hvilket heldigvis heller ikke blev tilfældet.

 

Dortmund fastsætter prisskilt på Jadon Sancho

Ifølge Ruhr Nachrichten har Borussia Dortmund gjort det klart overfor blandt andre Manchester United, at de skal have den helt store pengepung frem, hvis de vil have fingrene i Jadon Sancho. Prisen skulle, ifølge mediet, være på intet mindre end €120 mio. Derudover har de sat en intern deadline, der hedder den 10. august, så hvis ikke Manchester United, eller nogen anden klub, formår at hive pungen frem inden da, så kan Sancho se frem til endnu en sæson i Dortmund.

 

Følger Kai Havertz efter Timo Werner?

Kai Havertz er en af de hotteste spillere i fodboldverdenen i øjeblikket, og det peger mere og mere i retningen af, at Bayer Leverkusen må give slip på deres guldfugl denne sommer. Ifølge BILD har Havertz gjort det klart overfor klubben, at han ikke har mere at tilbyde die Werkself, og at han derfor gerne vil prøve sig selv af et andet sted.

Prisen skulle være op imod €100 mio., og angiveligt skulle Chelsea stå klar med åbne arme for at tage imod Havertz – samt være klar til at betale det, der skal til. Frank Lampard og Chelsea er dog ikke den eneste klub, der er klar til at slå kløerne i den 21-årige guldfugl, da også Real Madrid og Bayern München banker på døren. Sidstnævnte er dog blot en outsider, da det ikke forventes, at de efter købet af Sané har de penge, der skal til.

 

Massevis af øl til Union

Werder Bremen står i – meget tæt på – evig gæld til Union Berlin, der på sidste spilledag slog Fortuna Düsseldorf, så Bremen kunne spille sig op på 16. pladsen, der gav adgang til Relegations-kampene. Det har Werder Bremen også belønnet ved at sende øl til hovedstaden, og her snakker vi ikke bare om en six-pack, nej massevis af øl.

Unions Felix Kroos skriver på Twitter, at de har modtaget over 1500 kasser øl fra Werder-lejren.

”Der kom en hel lastbil kun med øl til stadion, og sågar også et personligt brev til mig”; har Felix Kroos udtalt til Sky.

Prost!

 

Thomas Delaney på vej væk?

Thomas Delaney har været meget skadesplaget i den forgangne sæson, og ifølge BILD vil Dortmund gøre klogt i at sælge danskeren. Avisen har regnet sig frem til, at Delaney har været skadet i 22 kampe – og at han derudover er for tung på lønningslisten til at lade ham blive i klubben. Delaney har dog gjort et godt indtryk efter corona-pausen, inden han desværre rendte i en skade – vi tvivler på, at Thomas Delaney ikke også er BVB efter sommerens transfervindue.

 

Leipzig henter konkurrent til Yussuf Poulsen

RB Leipzig har solgt deres topscorer Timo Werner til Chelsea, og derfor har man allerede nu været ude og forstærke truppen med endnu en angriber. Ikke så sært har man været på rov i søsterklubben, Red Bull Salzburg, hvor de har hentet Hee-chan Wang, som blandt andet scorede et kanonmål mod Liverpool i Champions League tidligere på sæsonen.

I den netop overståede sæson har Wang lavet 11 mål og 12 assists i 27 liga-kampe, hvilket må siges at være pæne tal, og nu er der altså endnu en konkurrent til danske Yussuf Poulsen i Leipzig-angrebet.

RB leipzig har været aktive i den seneste uge, da de også har hentet den tidligere Leverkusen-profil Benjamin Henrichs på en lejeaftale med købsoption.

 

Foto: www.hsv.de

You may also like
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
Tysklands trup til VM: Med Füllkrug, Götze og Moukoko