bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – juni/juli 2020

Det er blevet tid til den sidste gennemgang af de danske spillere i de to øverste tyske rækker i indeværende sæson. Flere af dem, som har været profiler, har sluttet sæsonen en anelse brat med skader, mens man let kan forestille sig at flere af spillerne skal forsøge at lede efter en ny klub.

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Thomas Delaney løb ind i en muskelskade inden opgøret i 31. spillerunde mod Fortuna Düsseldorf, og det er lidt historien om danskerens sæson hos BVB i år. Delaney havde efter corona-pausen spillet sig ind i varmen igen, men en muskelskade har stået i vejen for midtbanekrigerens sæsonafslutning.

Han har derfor ikke været i kamp siden 1-0-sejren over Hertha Berlin, som blev spillet den 6. juni. Ikke desto mindre har han efterladt et godt indtryk hos Lucien Favre, der må gro grå hår i forhold til at bestemme, hvordan BVBs midtbane skal se ud til næste sæson. BILD har skrevet. at Dortmund måske vil af med Delaney, der dog fortsat har to år tilbage af sin kontrakt med Dortmund

Læs vores vurdering af Thomas Delaneys og resten af danskernes sæson her.

Kampe: 14

Mål: 0

Assists: 0

 

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Yussuf Poulsen rendte – ligesom landsmanden Delaney – også ind i en skade, lige da det hele ellers var begyndt at køre på skinner. Yussuf Poulsen blev ankelskadet mod Mainz i 27. spillerunde, og siden da har danskeren ikke betrådt grønsværen.

I vinters blev der spekuleret i, hvorvidt den danske angriber skulle søge efter nye græsgange, men efter Bundesligaen blev genoptaget, viste Yussuf Poulsen, at han er til at regne med. Til næste sæson er angrebskollega Timo Werner fortid, men RB Leipzig har allerede reageret ved at hente Hwang Hee-chan, der kommer til fra Red Bull Salzburg.

Selv har danskeren været ude og udtale, at han faktisk håber på, at Leipzig beholder sin direkte konkuret, Patrik Schick.

Kampe: 31

Mål: 5

Assists: 13

 

 

Robert Skov  – TSG Hoffenheim

Det har overordnet set været en stor succes, at Robert Skov er blevet rykket længere frem på banen, som vi kendte det fra FC København-tiden. Siden sidst har Skov haft næstsidste fod på tre mål, to mod Union Berlin, mens han også leverede en assist i sidste spillerunde mod Borussia Dortmund.

Hoffenheim sluttede af med en 4-0-sejr ude mod Dortmund, som betyder, at de skal spille europæisk, hvilket næsten kun kan blive en succes for Skov og co. Danskeren er fortsat fast mand i startopstillingen hos Hoffenheim, hvor han i 29 ud af 34 kampe er startet på banen. Overordnet set har Robert Skov haft en god første sæson i Bundesligaen, og han bliver kun endnu mere spændende at følge i næste sæson – især hvis han fortsat får lov til at spille på kanten.

Her kommer Skovs kvaliteter mere til sin ret, og han kan være langt mere kampafgørende, end han kan være på backen, hvor han har spillet store dele af sæsonen.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at mange tyskere har fået øjnene op for Robert Skovs venstrefod, der kan få alle Bundesliga-keepere til at ryste i bukserne, hvis TSG Hoffenheim får et frispark. Således blev Skovs frispark fra tidligere på sæsonen faktisk kåret som det bedste i Bundesligaen i denne sæson

Kampe: 36

Mål: 5

Assists: 9

 

 

Jakob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim 

Jacob Bruun Larsen var i starten af juni måned ramt af en muskelskade, men han var klar igen i 31. spillerunde mod RB Leipzig. Danskeren fik 22 minutter i det pågældende opgør, hvor han ikke rigtig nåede at gøre et indtryk.

Bruun Larsen fik dog chancen fra start i opgøret mod Augsburg helt på toppen, men det var ikke den store succes. Danskeren formåede ikke at få en eneste afslutning på mål, mens han også smed bolden væk lidt for ofte, hvilket resulterede i en udskiftning efter 57 minutters spil.

Runden efter var Bruun Larsen igen at finde på udskiftningsbænken mod Union Berlin, hvor han dog fik et kvarter, mens han i sidste spillerunde mod Dortmund fik 20 minutter. I disse to opgør var det, som spilletiden også angiver, svært for alvor at gøre det store væsen af sig – og det gjorde Bruun Larsen heller ikke.

Danskeren har overordnet set haft godt af et skifte til Hoffenheim, hvor han har fået langt mere spilletid, end tilfældet var i Borussia Dortmund, og nu er det så spændende, hvorvidt Bruun Larsen kan erobre en startplads i næste sæson. Hvis det skal ske, skal han dog til at være mere kampafgørende.

Kampe: 21

Mål: 0

Assists: 2

 

 

Marcus Ingvartsen – FC Union Berlin

Selvom Union Berlin vandt tre ud af de sidste fire opgør i Bundesligaen, var det dog ikke, fordi Marcus Ingvartsen spillede forrygende. Danskeren spillede 89 minutter mod Köln, som blev besejret med 2-1, men han var langt fra kampafgørende og tildels også usynlig.

Ingvartsen spillede fuld tid runden efter mod Paderborn, og her var danskeren til gengæld noget bedre kørende. Der var flere afgørende afleveringer, mens han også fik generobret et par bolde – samt forsøgt sig en enkelt gang dog uden succes, men han leverede et klart bedre indtryk denne gang.

Alligevel valgte Urs Fischer at sætte Ingvartsen på bænken mod Hoffenheim, hvor danskeren dog blev skiftet ind efter en times spil – men her var historien igen den samme: der blev ganske enkelt skabt for lidt fra danskerens side. Måske derfor var danskeren faktisk slet ikke at finde i truppen til Die Eiserens sidste kamp mod Düsseldorf.

Overordnet set kan både Union og danske Marcus Ingvartsen være tilfreds med deres første sæson i Bundesligaen, og Ingvartsen har i 28 Bundesliga-kampe leveret 5 scoringer, mens han også har startet inde i 20 af disse kampe. Det må siges at være ganske udmærket for Ingvartsen, der naturligvis gerne må være endnu mere kampafgørende i næste sæson.

Kampe: 32

Mål: 6

Assists: 4

 

 

Mathias Zanka Jørgensen

Zanka og Düsseldorf har langt fra været det match, som førstnævnte uden tvivl havde håbet på. Den danske landsholdsspiller kom til oprykkerne, der også ryger ned i 2. Bundesligaen igen, på transfervinduets sidste dag i januar i håbet om mere spilletid, end han kunne få i sin tyrkiske klub Fenerbahce, hvor han var udlejet fra.

Det har dog ikke været tilfældet for Zanka, der har set langt mere på fra bænken, end hvad godt er. Forsvarsspilleren så hele kampen mod BVB fra bænken, mens han dog fik fuld spilletid i 2-2-opgøret mod Leipzig i 32. spillerunde. Mod Augsburg blev danskeren sat ind med 22 minutter tilbage, hvilket også fortæller meget om Düsseldorfs sæson, når man ved stillingen 1-1 sætter en forsvarsspiller ind.

I den sidste spillerunde fik Zanka en plads i startopstillingen, men desværre for Zanka blev han skadet efter 22 minutter, og derfor sluttede hans Düsseldorf-ophold noget brat.

Det har ikke givet mening for nogle af de to parter, at Düsseldorf ville gøre lejeaftalen permanent, og derfor vender Zanka nu tilbage til Tyrkiet og Fenerbahce.

Kampe: 11

Mål: 1

Assists: 1

 

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Der er ikke så meget at sige til Rønnows sæson i Frankfurt. Han fik stort set kun lov til at spille, når førstemålmand Kevin Trapp var skadet. Det har langt fra været optimalt, at danskeren for anden sæson i træk har varmet bænken.

Det er Frederik Rønnow også selv klar over, og han har heller ikke lagt skjul på, at han muligvis skal på jagt efter en ny klub.

– Hvis jeg kunne vælge, så ville jeg foretrække at være nummer et i Frankfurt, men realistisk set, må jeg håbe på at være førstekeeper et andet sted efter sommerferien, har danskeren forklaret overfor Frankfurter Allgemeine, hvor han også siger, at det er svært at komme forbi Kevin Trapp, der sidder tungt på målmandsposten.

Derudover har Rønnows agent Ivan Marko Benes over for Bulibold.dk tidligere givet udtryk for, at Rønnows fremtid formentlig er uden for Frankfurt.

Frederik Rønnow fik dog en enkelt kamp i 33. Spillerunde til formentlig at sige farvel til klubben i

Kampe: 15 (hvoraf 5 af dem er i Europa League)

Clean Sheets: 2

 

 

Jakob Busk – FC Union Berlin

Danskeren har fortsat sin Bundesliga-debut til gode for Die Eiseren, hvor han har været 3. valg. Dog var han at finde på bænken i den sidste spillerunde mod Düsseldorf, men det virker som om det er en rolle, som danskeren har indfundet sig med, da han, som nævnt i sidste overblik, har forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2021.

Kampe: 0

Clean sheets: 0

 

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach (Austria Wien)

Der har været masser af kampe for Austria Wien, efter den østrigske Bundesliga blev genoptaget, men desværre har de været uden Andreas Poulsen. Den unge danske venstreback, der er udlejet fra Gladbach, er blevet ramt af en muskelskade, der foreløbigt har holdt ham ude i hele otte opgør.

Danskerens lejeaftale udløber den 31. juli, men da Oscar Wendt har forlænget sin kontrakt med Gladbach, vil det bestemt ikke være utænkeligt, hvis Andreas Poulsen fik forlænget sit lejeophold en sæson mere, så han er helt klar til at tage over for svenskeren om et år.

Kampe: 9

Mål: 0

Assists: 0

 

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg (FC Zürich)

Venstrebacken har ikke haft samme succes som Andreas Poulsen ved at blive udlejet. Den 23-årige sjællænder har ikke rigtig fået chancen hos Zürich, og han har heller ikke valgt at forlænge sin lejeaftale frem til udgangen af denne sæson.

Danskeren vil tilbage til Augsburg hurtigst muligt, så han kan vise sig frem – og så han kan forsøge at spille sig ind i Augsburgs startopstilling til den kommende sæson. Det er lidt en skam, at Mads Valentin Pedersen ikke har fået den spilletid ud af sit lejeophold, som man kunne have håbet på, men det virker ikke til at have slået danskeren ud.

Kampe: 5 (heraf 2 for Augsburg)

Mål: 0

Assists: 1

 

 

Jacob Rasmussen – Erzgebirge Aue

Jacob Rasmussen har haft en fornuftig halvsæson hos Erzgebirge Aue, hvor han har spillet 14 kampe i 2. Bundesligaen, men danskeren vender tilbage til Fiorentina.

De to parter er ikke blevet enige om en forlængelse- eller et permanent køb af den 23-årige forsvarsspiller. Jacob Rasmussen har ellers fået masser af spilletid for Aue, og bortset fra kampen i 32. spillerunde mod Bochum, hvor danskeren var ude med karantæne, har han spillet fuld tid – siden seneste overblik.

Kampe: 14

Mål: 0

Assists: 1

 

 

Mads Bidstrup – RB Leipzig

Unge Bidstrup har spillet denne sæson for Leipzigs U19-mandskab, og ungdomsrækken er ikke blevet genoptaget, derfor har danskeren ikke været i aktion siden den 3. marts. Mads Bidstrup forlængede tilbage i marts måned sin kontrakt med Leipzig, og han skal i den kommende sæson forsøge, om han kan spille sig ind i førsteholdstruppen hos RB Leipzig.

Kampe: 13

Mål: 4

Assists: 0

 

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg

Det har været en sæson til glemmebogen for FC Nürnberg, der har måtte ud i Relegations-spiele mod Ingolstadt for at sikre sig overlevelse i 2. Bundesligaen. Asger Sørensen havde en hovedrolle i sidste sæson, men i denne sæson er det gået lidt mere ned ad bakke – både for holdet og for danskeren.

Til gengæld har forsvarsspilleren været ualmindelig målfarlig, og i indeværende sæson har han nettet hele seks gange – heraf blev han dobbeltmålscorer i 32. spillerunde, hvor Nürnberg bankede Wehen Wiesbaden med hele 6-0 i en sjælden storsejr.

Læs også: Interview med Asger Sørensen

Nürnberg vandt derudover det første Relegations-opgør med 2-0, hvor Asger Sørensen spillede hele kampen. I returopgøret var der drama for alle pengene, hvor det kun var en sen scoring i det 96. minut, der reddede Nürnberg fra en katastrofal nedrykning. Ingolstadt var ellers foran 3-0, men med scoringen i de døende sekunder, får Nürnberg endnu en sæson i 2. Bundesligaen pga. reglen om udebanemål.

Kampe: 28

Mål: 6

Assists: 0

 

 

 

Simon Makienok – SC Dynamo Dresden

Makienok kan i øjeblikket afvente sin situation, da den danske angribers kontrakt med Dynamo Dresden faktisk udløb, da juni blev til juli måned. Siden sidst har Makienok nettet en enkelt gang, da han var med til at sikre Dresden et enkelt point mod Greuter Fürth.

Runden efter fik danskeren fuld spilletid mod HSV – dog uden at gøre det store væsen af sig, mens han til gengæld var helt ude af truppen til næste rundes opgør mod Armina Bielefeld. Til gengæld var han med fra start i de to efterfølgende runder mod Holstein-Kiel og Sandhausen, inden han pga. ankelproblemer måtte melde fra til den sidste runde mod Osnabrück.

Ikke desto mindre skal Dynamo Dresden en tur tilbage i 3. Bundesligaen, men om det bliver med- eller uden Simon Makienok vil tiden vise. Danskeren har bidraget med et par vigtige scoringer, men spørgsmålet er omvendt også, om angriberen kan se sig selv i Tysklands tredje bedste række.

Kampe: 9

Mål: 3

Assists: 0

 

 

Brian Hamalainen – SC Dynamo Dresden

Brian Hamalainen er lige pt. i samme situation som sin nu tidligere holdkammerat, Simon Makienok. Hamalainens kontrakt med Dresden er nemlig også udløbet, og han står derfor uden arbejdsgiver i skrivende stund.

Hamalainen har været i Dresden siden 2018/2019-sæsonen. I denne sæson har han været meget inde og ude af holdet, og siden sidst har han da også kun spillet to kampe – heraf var den ene mod Greuter Fürth, hvor han havde assist på Makienoks udlignende mål.

Overordnet set har Hamalainen ikke været en fast bestanddel af startopstillingen, men i og med at han kan spille flere positioner, er det nemmere for ham at stå foran i køen, når der skal skiftes ind. Det er dog alligevel tvivlsomt, hvorvidt danskerens kontrakt bliver forlænget, for er det holdbart i en alder af 31 år ikke at spille hver weekend?

Kampe: 20

Mål: 0

Assists: 3

 

 

Andreas Albers – SV Jahn Regensburg

Andreas Albers har haft en kanon første sæson hos Jahn Regensburg, og det er da også kommet bag på danskeren selv, hvor godt det egentlig er gået. Angriberen har spillet 33 ud af 34 opgør med 8 mål og 6 assists til følge, du kan læse mere om Albers´ forrygende første udlandseventyr i vores interview med angriberen her.

Siden sidste gennemgang har Albers været med fra start i tre ud af fire kampe, og opgøret mod St. Pauli var det første siden 27. spillerunde, at danskeren ikke var med fra start for Regensburg. Angriberen har ikke nettet siden 28. spillerunde mod Nürnberg, men til gengæld har han leveret to oplæg mod hhv. Heidenheim og Erzgebirge Aue.

Kampe: 34

Mål: 8

Assists: 6

 

 

Martin Hansen – Hannover 96 

Den danske keeper, der kom til Hannover i vinters, fik i sidste spillerunde sin debut for H96. Det skete mod Bochum, hvor danskeren formåede at holde buret rent. Fint for Hansen endelig at få sin debut, men der er ingen tvivl om, at han skal kæmpe henover sommeren, hvis han skal slå Michael Ratajczak af pinden som førstemålmand.

Kampe: 1

Clean sheets: 1

 

 

 

 

 

You may also like
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt til 5. runde af 2. Bundesliga – Danskerscoring i vente, flere topopgør og sæsonens drop